Nie dziala zasilanie gniazda zapalniczki!!! |
Autor |
Wiadomość |
ishiguro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2007, 20:40 Nie dziala zasilanie gniazda zapalniczki!!!
|
|
|
Witam.
Tak jak w temacie, nie ma napiecia w gniezdzie zapalniczki. Natomiast oswietlenie deski rozdzielczej jak i zapalniczki dziala. Wie ktos co moze byc przyczyna tego problemu oraz jak oczywiscie to naprawic.
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2007, 22:25 Re: Nie dziala zasilanie gniazda zapalniczki!!!
|
|
|
ishiguro napisał/a: | Witam.
Tak jak w temacie, nie ma napiecia w gniezdzie zapalniczki. Natomiast oswietlenie deski rozdzielczej jak i zapalniczki dziala. Wie ktos co moze byc przyczyna tego problemu oraz jak oczywiscie to naprawic.
pozdrawiam. |
a masz swiatlo lampki w srodku licznik dzienny kilometrow i wywietlanie zegarka? |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2007, 00:49
|
|
|
Sprawdz bezpiecznik |
|
|
|
 |
ishiguro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2007, 08:14
|
|
|
Tak oswietlenie zagara i deski dziala. Nawet oswietlenie zapalniczki dziala ale napiecia nie ma. |
|
|
|
 |
PiotrekSL4
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 347 Skąd: Tomaszów Maz.
|
Wysłany: 25-11-2007, 09:08
|
|
|
Ja mam o model starszego lancera i u mnie jest tak. Do zapalniczki dochodzą dwa oddzielne przewody. Jeden od żaróweczki w zapalniczce, drugi do podawania prądu w zapalniczce. Więc może być tak że ten drugi przewidzik się wypiął. I dlatego masz podswietlanie zapalniczki a ona nie dziala. Dzialanie jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Po sprawdzeniu bezpieczników proponuje rozebranie deski rozdzielczej. |
_________________ Wspomnienie...
 |
|
|
|
 |
JACA_1978
Forumowicz

Auto: gal GLXi wagon 2.0 99r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 1045 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 25-11-2007, 09:32
|
|
|
u mnie to samo bylo
musisz sie dostac do zapalniczki od tylu
albo przepalil sie topik (taki bezpiecznik co jest przy zapalniczce)
albo masz zasniedziale zlacze |
_________________ JACA_1978
dwa blekitne diamenty
Colt 1.3 95r.
Lancer 1.3 GLX 98r.
Galant 2.0 GLXi wagon 99r.
Premacy 2.0 citd 101 KM 03r.
Bydgoszcz
marcin [']
[edit]  |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2007, 11:56
|
|
|
ishiguro zdejmij tylko ten "panel" gdzie masz zapalniczkę- jego z łatwością sie wyjmuje i masz wszystko jak na tacy |
|
|
|
 |
ishiguro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2007, 20:01
|
|
|
Witam,
Udalo sie naprawic, przepalony byl bezpiecznik (przewod wykonany chyba z cyny, ew. jakiegos bardzo miekiego stopu) wewnatrz gniazda zapalniczki ( zastapilem go przewodem miedzinym 0.75mm). Tak ze napewno obecnie ma wiekszy opor niz to bylo przedtem. W zwiazku z tym wymienilem bezpiecznik ( pod kierownica) z 15A na 10A.
Mam nadzieje ze bedzie wszystko dzialac poprawnie.
Pozdrawiam i wielkie dzieki za pomoc. |
|
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 17:51 Re: Nie dziala zasilanie gniazda zapalniczki!!!
|
|
|
ishiguro napisał/a: | Witam.
pozdrawiam. |
heh...
a u mnie dzis zniklo podswietlenie zapalniczki wypialem te kable przy niej i wyjalem swiatelko zeby moc swobodnie operowac tym calym panelem bo chcialem zamontowac CB radio (co sie zreszta nie udalo :/ ) i po ponownym zamontowaniu wszystkiego do kupy nie dziala swiatelko, zapalara dziala. Co to moze byc? zaroweczka sie przepalila? jak sie ja wyjmuje? Za cholere nie chciala ustapic krecilem i krecilem tylko ta zielona gumka na swiatelku sie rusza. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 11:57 Re: Nie dziala zasilanie gniazda zapalniczki!!!
|
|
|
akbi napisał/a: | mrogal napisał/a: | zaroweczka sie przepalila? |
najprawdopodobniej, a przyczyna tego bylo:
mrogal napisał/a: |
krecilem i krecilem |
|
hehe upalila sie zarowa jedna hehe musze wymienic:) a krecilem i krecilem juz po stwierdzeniu niedzialania owej
tylko teraz jak ja wyciagnac chyba zlapac jakimis szczypcami bo w plcach sie slizga i nie wylazi |
|
|
|
 |
|