Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zbyszekm2
12-03-2008, 00:14
2,5 td nie ODPALA
Autor Wiadomość
acinski
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2007, 16:23   

Czasem zdarza się tak, że jak się kręci i kręci to się toto zagrzeje zdrowo. Klupnij go delikatnie jakimś kluczem. Możliwe że zlapało na szczotkach albo bendiksie. Powinno pomóc. Jeśli złapało obja jest nazstępujący. Przekręcasz kluczyk i w tym momencie przygasają kontrolki co jest objawem zdrowego podoru prądu przez uzwojenie bez obrotu rozrusznika.
Spróbuj
Dodatkowo pompką trzeba pompowac tak długo aż zacznie stawiać opór. Ręka potrafi zaboleć.

Notabene skoro przyjechał i nagle nie rusza to masz jakąś potężną nieszczelność na układzie paliwowym i się po prostu zapowietrzył. Czasem bywa, że puszcza na pompce właśnie więc pompowanie nic nie daje ale to w japończykach niezwykła rzadkość.

svaq
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2007, 22:33   

Dobrze, że jest to forum , bo dzięki Wam udało się miśka uruchomić ! Do wymiany jest na pewno filtr paliwa . Co do rozrusznika to musiałem jednak skorzystać z pomocy elektryka bo w tej materii więcej mógłbym zepsuć niż naprawić . Okazało się że szczotki się skończyły - koszt naprawy 200 zł W tej chwili misiek jeździ bo wyeliminowałem filtr paliwa z obiegu paliwa w to miejsce wstawiłem filtr przepływowy od benzyniaka. Na razie tyle , ale wiem że jeszcze mnie trochę czeka - mam problemy z odpalaniem jak silnik jest zimny . Może świece należało by wymienić
PS . Dzięki za wszystkie rady - były bardzo pomocne

acinski
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 20:17   

Wywal ten benzyniakowy. Filtr do Miska kosztuje 35zł w IC. Cena sprzed 2 miesięcy.
Na Allegro ten sam widzialem ostatnio za 15zł więc taniocha :)

gregsyl
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 20:47   

witajcie tu Syla ja mam auto innej marki ale 2.7 diesel i terenowy (Grzegorz ma MISIAKA) i też mam problem z odpalaniem jak jest zimno mój mechanik już nie ma pojęcia co jest grane bo jak jest ciepło pali bez problemu. Po kolei mam wymienione ;pompa, filtr, akumul. świece grzeją na maksa,nawet miałam zmieniony jakiś tam zawór co otwiera dopływ paliwa bo miał luźną sprężynke i nie domykał to paliwo schodziło i d..a blada teraz trochę mrozi i muszę dobrze kręcić by załapał a jak załapie to silnik pracuje super nic nie szarpie. Boję się jak będzie więcej na minusie to wogóle nie odpale. Więc próbuj svaq posprawdzać po kolei te wszystkie rzeczy może cos w tym jest chyba że jest dziurka w przewodzie i doszło powietrze(apropo ja mam go 2 lata i dołożyłam już 10 tyś do niego i teraz jak coś pójdzie nie tak to go Grzegorz sprzeda i zostaną mi nóżki) Życzę ci aby odpalił twój misiek.Pozdrawiam Syla :mrgreen:

Odpowiedz do tematu