Przesunięty przez: Hubeeert 24-02-2007, 11:40 |
Zabudowy do nowego L200 |
Autor |
Wiadomość |
yonex
Nowy Forumowicz
Auto: Czekam
|
|
|
|
 |
power_max [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2008, 22:08
|
|
|
też mają tylko, że to wszystko jest 100% chińszczyzna. Niby metalowe bo takie proponuja, ale metalowe nie są lepsze a wręcz przeciwnie. Przejrzałem kilku sprzedawców w Polsce zabudów i z tajlandzkich itp to najlepsza ALPHA Dobra cena i w miarę jakość chociaż cieknie. Najlepsza to SNUGTOP USA. Najwyższa jakość no i odpowiednia cena. Sam się nie mogę zdecydować co wybrać. Najlepszą obsługę ofertę i wiedzę o tym co sprzedają usłyszałem w www.pucenter.pl lub w www.dakro.eu POLECAM W tym diablo kiedyś byłem i nawet punktualnie nie otwierają... Tak było w moim przypadku... |
|
|
|
 |
yonex
Nowy Forumowicz
Auto: Czekam
|
Wysłany: 08-07-2008, 22:29
|
|
|
Bylem tam dzisiaj u nich i powiem szczerze, ze bardzo pozytywne wrazenie na mnie zrobili. Jak dla mnie metal jest lepszy bo mozna go wyklepac jak sie cos stanie ale jak kto lubi Co do chinszczyzny to przeciez 90% pickupow jest robionych w Tajlandii, a niestety nie w Japonii. Ogladalem hard-top i 100% szczelny. Co do SNUGTOP'a to podziekuje bo moj kolega mial i wygarnial litry wody. Wlasnie on mi polecil tego DIABLO bo zakupil u nich hard-topa i zadowolony max jest z niego. SNUGTOP niby amerykanski, a tez przecieka... power_max, moze akurat byli wtrakcie przeprowadzki i nikogo nie bylo bo zmnienili miejsce. |
|
|
|
 |
Patrycy [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2008, 17:42
|
|
|
Witam, chyba urlop mi sie nie uda. Mialem wrzucic fotki, pochwalic sie nadbudowa za 2 tygodnie (bo wtedy dostane srebrna), ale nie moge obojetnie czytac POWER_MAXA. Od kilku miesiecy szukam nadbudowy i przegladam fora roznych pickupow i wszedzie go spotykam. Nie dosc, ze reklamuje, gdzie tylko moze swoje Pucenter, sam pyta i sam odpowiada np. Outlander:CZY KTOŚ WIE GDZIE MOŻNA DOSTAĆ ORUROWANIE Z NORMA DO MODELU 2008? Na co Hiszpan odpowiada:Przecież sam zamieściłeś link w dziale L200power_max napisał/a:ja tez coś znalazłem www.pucenter.pl z typowym off roadem pewnie mają na zamówienie ale trzeba pytać. Podobnie POWER_MAX dziala na forum Navary:power_max
nie bić jestem nowy
Model: Navara D40
Posty: 4A ja kupiłem swoją w Tarczynie. Mam do nich blisko chyba wszystko tam mają. Kupułem SnugTopa bez relingów i centralnego za 10500PLN Czekam teraz na felgi i opony.
Teraz szukam czegoś dla żony...
Polecam www.pucenter.pl
Kolega ma pecha, bo akurat zamówiłem w oczernianej przez niego firmie PickupDiablo. Tzn.ja kupiłem g..., a kolega reklamuje zloto? Co Power_Max nic nie wie o tych hardtopach. Co znaczy niby metalowe? To galwanizowana stal, a kolega nic o tym nie wie. Firma Sammitr eksportuje na cala Europe i ma wszystkie certyfikaty. Przed kupnem bylem tez w Pucenter, ale zbierająca kurz tapicerka i śruby na wierzchu, to dopiero tandeta. Ale tylko dla mnie, bo mam inne potrzeby. Wożę psa i muszę łatwo wyczyścić ścianki. A dlaczego gorsze? Znów bez odpowiedzi, bo i skąd. Cios poniżej pasa, aby oferować pseudopomoc w ten sposób odsyłając wszystkich do wiadomej firmy. Za taka pomoc to ja dziekuje. Jest to nieuczciwy forumowicz, który tylko wprowadza w błąd. Mam nadzieje, ze nowy hardtop, czy sie komu podoba czy nie spełni swoja role niezależnie od opinii POWER_MAXA nic nie wiedzącego |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-07-2008, 18:23
|
|
|
Patrycy, dzięki za info.
power_max skontaktuj się ze mną. Do czasu kontaktu masz zablokowane pisanie czegokolwiek na Forum. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 29-07-2008, 08:27
|
|
|
Witam,
Ja kupowalem zabudowe "oryginalna" w salonie razem z autem ale chyba najlepsze sa zabudowy ARB - oczywiscie zalezy do czego maja sluzyc i jak maja sie prezentowac...
Carryboy tez jest ok, ostatnio widzialem w salonie mitsu w elblagu jak przygotowywali samochod dla klienta i std wstawiali zabudowe carryboy'a....
Dwie wazne sprawy:
1. Pick up to nie kombi i zawsze na pace bedzie ciec - bardziej lub slabiej - wystarczy zamknac pake i zabudowe a okaze sie ze w paru miejscach mozna zagladnac do srodka przez przerwy i szczeliny - szczegolnie przy tylnej burcie
2. Kupilem w pickupdiablo jeden gadzet i niestety nie do konca bylem zadowolony - babka moze jest i mila ale gdy pojawiaja sie problemy kontakt sie urywa...moj gadzet zostal przeslany niekompletny - brakowalo mocowan - i bylo trzeba radzic sobie samemu...ocena firmy slaba
pzdr |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2008, 17:14
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | 1. Pick up to nie kombi i zawsze na pace bedzie ciec - bardziej lub slabiej - wystarczy zamknac pake i zabudowe a okaze sie ze w paru miejscach mozna zagladnac do srodka przez przerwy i szczeliny - szczegolnie przy tylnej burcie |
Przy fullboxie (jaki zresztą sam posiadam ) niema takiego problemu i nic nie cieknie |
|
|
|
 |
wezyr.pl
Forumowicz
Auto: l200 instyle 167
|
Wysłany: 04-08-2008, 17:21
|
|
|
Herkules13 napisał/a: | Przy fullboxie (jaki zresztą sam posiadam |
Tak,ale mimo iż najładniejszy, to najmniej praktyczny.Sam się kiedyś do niego przymierzałem,ale wyperswadowałem go sobie. |
|
|
|
 |
Patrycy [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2008, 16:16 nowy "parasol" i inne gadzety
|
|
|
Obiecałem, wiec dołączam zdjęcie z nowym hard topem.Pewnie niektórym się narażę, mówiąc, ze na fotce stoi golas. To zdjęcie z montażu nadbudowy. Jeżdżę dopiero 2,5 miesiąca, ale kropla wody nie wdarła się do środka. Kupiłem ja za namowa kolegi (on ma taka sama, ale znacznie dłużej) i nie żałuję. Pisze golas, bo dokupiłem sporo gadżetów zewnętrznych i osłony podwozia. Mogę dorzucić fotki dla chętnych. Takiej zabudowy potrzebowałem i taką kupiłem.
 |
|
|
|
 |
alarmik [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2009, 18:39
|
|
|
No niestety ja zawierzyłem też w siłę USA SNUG TOP i też sie leje i reklamacji nie uznają cały czas kombinuje i jak narazie to po deszczu ze 2litry nacieknie. |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2009, 19:12
|
|
|
alarmik napisał/a: | No niestety ja zawierzyłem też w siłę USA SNUG TOP i też sie leje i reklamacji nie uznają cały czas kombinuje i jak narazie to po deszczu ze 2litry nacieknie. |
Rozumiem, że hard top cieknie, uszczelka ściera lakier z klapy, źle dokręcony hard top może spotkać się z budą eLki... O czymś zapomniałem
Mam pytanie z drugiej mańki: czy ktoś już (po dłuższym użytkowaniu) demontował hard top i może powiedzieć jakie spustoszenie na burtach uczyniły jego mocowania ? |
|
|
|
 |
1wyszojunior [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2009, 20:26
|
|
|
witam ja po roku sciaglem hard top z l-ki i bylem mile zaskoczony ani sladu po chardtopie nawet malutkiej ryski rozczarowanie moje bylo tylko wygladem auta twierdze ze z topem wyglada lepiej i na wieksze a bez topu traci swoj urok choc wczesniej myslalem ze jest na odwrot |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2009, 10:53 Demontaż fullboxa
|
|
|
Cześć. Czy ktoś demontował może fullboxa?
Zamierzam go dziś odkręcić i byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Najbardziej frapuje mnie sposób w jaki należy odpiąć amortyzatorki od burt paki?
Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
maciek studio
Nowy Forumowicz
Auto: L200
|
Wysłany: 23-11-2009, 13:47 zabudowa
|
|
|
Witam wszystkich , mam na imie Maciek ,
od prawie 3 lat czytam to forum ale bedzie to moj pierwszy wpis...
jestem szczesliwym posiadaczem L200 od 2 lat, przejechane 41tys km.
Mam problem z zabudowa Hardtop Low (oryginal). Porysowala ona a nawet wgniotla blache kabiny samochodu, jak mi powiedzieli w serwisie czesto tak sie zdaza...oczywiscie moga mi to pomalowac w ramach gwarancji...ciekawy jestem czy komus z was cos takiego tez sie przydarzylo?
pod linkiem mozna zobaczyc zdjecia na ktorych widac jak to wyglada:
http://img691.imageshack.us/gal.php?g=img0997j.jpg
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-11-2009, 13:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2009, 13:56
|
|
|
Ależ oczywiście. To jest standard. Zdarza się to najczęściej po jeździe w terenie. Wiotka rama powoduje, że elka się składa i zabudowa uderza w kabinę. Nie wiem czy jest sens to lakierować - za jakiś czas będzie tak samo. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|