Drgania przy prędkości powyżej 100km/h |
Autor |
Wiadomość |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 29-07-2008, 21:59
|
|
|
Jeszcze nie uporałem się z problemem.Zauważyłem jedynie że drgania są także odczuwalne przy mniejszych prędkościach jadąc po łuku.Dałem sobie ogólnie na luz bo już mam kielbie we łbie Wychodzi że trzeba wymienić pół samochodu zeby znaleśc usterkę |
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 31-07-2008, 02:22
|
|
|
A zrobiłeś tak jak pisał Adaho ? Taka usługa dużo nie kosztuje a może uratować wiele. |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 06-08-2008, 21:01
|
|
|
Siemka
Dzisiaj jestem świeżo po ściezce diagnostycznej w serwisie Mitsubishi Elbląg.Nie znaleziono zadnych luzów,amorki OK,zbiezności geometria OK.Podejżenie padło na półoś a dokładnie na element wyważający.Teraz poszukuję właśnie półosi używanej.Tak na marginesie fajny serwis w Elblągu Polecam
P.S
Zaczynam zastanawiać sie czy powodem drgań w moim MSW nie jest przegub zew.Mechanik u którego zawsze robiłem wszystkie auta twierdzi że jak sprawdzał u mnie zawieszenie zastanawiał go dziwny luz w przegubie od strony kierowcy.Zaczyna wszystko składac się w całość bo słyszę przy ruszaniu terkotanie,ale tylko na prostych kołach,ogólnie całe te zjawisko drgań jest tylko odczuwalne przy dodawaniu gazu,jezeli delikatnie przyspieszam i jest mniejsze obciazenie napędu drgania są delikatne. |
|
 |
zibi.zibi8 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2009, 14:12
|
|
|
Witam.
Moim zdaniem problem występowania drgań karoseri jest wina przy ustawieniach rozrządu.Często po pierwszych wymianach paska rozrządu dużo osób nie zachowuje ustawień wałka balansowego który to wyrównoważa silnki.Stąd te drgania. |
|
|
|
 |
dzik18
Nowy Forumowicz
Auto: MSW 2.0GLXi N33
|
Wysłany: 15-12-2009, 21:30
|
|