|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sportback Invite 1.8 -wrazenia i pytania po jezdzie testowej |
Autor |
Wiadomość |
dwakola [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 21:27
|
|
|
piomic napisał/a: | 1. Opony dobrze ze sa na normalnym profilu - przy naszych drogach imo niskoprofilowe to pomylka.
Mam te niższe - nie narzekam, przy tym rozmiarze to jest prawie 10 cm grubości opony, z powodzeniem wystarcza. A wygląd o niebo lepszy, fele 16 są... piękne inaczej. Ale ja lanser jestem...
|
Wiesz... Wlasnie poszukalem cen opon... wiec poki co zostane przy 16... jak bede kiedys mial wolny nadmiar gotowki to moze wtedy.. Poki raczej roznice wole wlac w zbiornik
Pozdr
AK |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
Wysłany: 05-01-2009, 13:06
|
|
|
No i to jest argument. Poniżej 600 się nie znajdzie.
Bo jak czytam o stywnym zawieszeniu i wypadających plombach to mi się śmiać chce. Twardość jest tak w sam raz, nie trzęsie i nie buja. |
|
|
|
 |
Anomander
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1,8 Intense
|
Wysłany: 19-01-2009, 19:57
|
|
|
Witam
Niedawno miałem przyjemność przejechać się Lancerem w wresji intense z silnikiem 1,8. Jak napisałem w swoim niedawno założonym profilu mam zamiar chyba go kupić.
Do tego wniosku skłania mnie bardzo dobre zawieszenie oraz prowadzenie się auta, równie dobrze prowadzi się Mazda 3 (za to silnik za słaby). Wnętrze nie powala, ale jest bliskie stylistyce jaką lubię, czyli prosto i schludnie- tylko użyte materiały jakoś tak do mnie nie przemawiają. Silnik moim zdaniem najsłabsza cecha tego auta, ponieważ nie był tak żwawy jak się spodziewałem, mino to wystarczy. O spalaniu przy jeździe testowej nawet nie wspomnę bo o tym już wszyscy piszą. Silnik Hondy civic jest moim zdaniem dynamiczniejszy przy niższych obrotach, jednak hondziawkę eliminuje beleczka skrętna, i niech nikt nie pisze że nie czuć różnicy
Ale do rzeczy chciałbym zadać pytanie ponieważ jedną jazdę testową odbyłem W Białymstoku to był sedan, a drugą w Warszawie był to sportback. Wyposażenie to samo przebieg prawie taki sam ale wydawało mi się, że w sportbacku jest jeszcze lepsze zawieszenie, może to dziwne ale czy inni użytkownicy podzielają moją opinię. I jak jest w ogóle z trwałością zawieszenia w lancerze. Jeśli chodzi o silniki to z tego co wyczytałem wolnossące mają długą zywotność. Kupuję auto nowe więc pojeżdzę nim pewnie ok 5 lat i mam nadzieje, że im dłużej bede nim jeżdził tym bardziej będę go lubił i przestanie mi przeszkadzać niezbyt wygodna pozycja za kierownicą, nie wiem jak w dłuższej trasie ale mam nadzieję, na opinie.
A i jeszcze jedno więcej czasu spędzam ostatnio w Białymstoku, wiec chciałbym wspomóc lokalnego dilera, czy to prawda, że można liczyć na upust powołując się na forum mitsumaniaków, bo do tej pory negocjacje lepiej mi poszły w Warszawie, pytam o to ponieważ wyczytałem, że wielu użytkowników poleca Grafix osobom z kraju suferując powołanie się na forum
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 19-01-2009, 20:05
|
|
|
Anomander napisał/a: | I jak jest w ogóle z trwałością zawieszenia w lancerze. |
mysle ze za wczesnie na takie statystyki...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Qbstone
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6