Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sportback Invite 1.8 -wrazenia i pytania po jezdzie testowej
Autor Wiadomość
dwakola
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 21:27   

piomic napisał/a:
1. Opony dobrze ze sa na normalnym profilu - przy naszych drogach imo niskoprofilowe to pomylka.
Mam te niższe - nie narzekam, przy tym rozmiarze to jest prawie 10 cm grubości opony, z powodzeniem wystarcza. A wygląd o niebo lepszy, fele 16 są... piękne inaczej. Ale ja lanser jestem...

Wiesz... Wlasnie poszukalem cen opon... wiec poki co zostane przy 16... jak bede kiedys mial wolny nadmiar gotowki to moze wtedy.. Poki raczej roznice wole wlac w zbiornik :-)

Pozdr
AK

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-01-2009, 13:06   

No i to jest argument. Poniżej 600 się nie znajdzie.
Bo jak czytam o stywnym zawieszeniu i wypadających plombach to mi się śmiać chce. Twardość jest tak w sam raz, nie trzęsie i nie buja.

Anomander 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1,8 Intense
Wysłany: 19-01-2009, 19:57   

Witam
Niedawno miałem przyjemność przejechać się Lancerem w wresji intense z silnikiem 1,8. Jak napisałem w swoim niedawno założonym profilu mam zamiar chyba go kupić.
Do tego wniosku skłania mnie bardzo dobre zawieszenie oraz prowadzenie się auta, równie dobrze prowadzi się Mazda 3 (za to silnik za słaby). Wnętrze nie powala, ale jest bliskie stylistyce jaką lubię, czyli prosto i schludnie- tylko użyte materiały jakoś tak do mnie nie przemawiają. Silnik moim zdaniem najsłabsza cecha tego auta, ponieważ nie był tak żwawy jak się spodziewałem, mino to wystarczy. O spalaniu przy jeździe testowej nawet nie wspomnę bo o tym już wszyscy piszą. Silnik Hondy civic jest moim zdaniem dynamiczniejszy przy niższych obrotach, jednak hondziawkę eliminuje beleczka skrętna, i niech nikt nie pisze że nie czuć różnicy
Ale do rzeczy chciałbym zadać pytanie ponieważ jedną jazdę testową odbyłem W Białymstoku to był sedan, a drugą w Warszawie był to sportback. Wyposażenie to samo przebieg prawie taki sam ale wydawało mi się, że w sportbacku jest jeszcze lepsze zawieszenie, może to dziwne ale czy inni użytkownicy podzielają moją opinię. I jak jest w ogóle z trwałością zawieszenia w lancerze. Jeśli chodzi o silniki to z tego co wyczytałem wolnossące mają długą zywotność. Kupuję auto nowe więc pojeżdzę nim pewnie ok 5 lat i mam nadzieje, że im dłużej bede nim jeżdził tym bardziej będę go lubił i przestanie mi przeszkadzać niezbyt wygodna pozycja za kierownicą, nie wiem jak w dłuższej trasie ale mam nadzieję, na opinie.
A i jeszcze jedno więcej czasu spędzam ostatnio w Białymstoku, wiec chciałbym wspomóc lokalnego dilera, czy to prawda, że można liczyć na upust powołując się na forum mitsumaniaków, bo do tej pory negocjacje lepiej mi poszły w Warszawie, pytam o to ponieważ wyczytałem, że wielu użytkowników poleca Grafix osobom z kraju suferując powołanie się na forum
Pozdrawiam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 19-01-2009, 20:05   

Anomander napisał/a:
I jak jest w ogóle z trwałością zawieszenia w lancerze.

mysle ze za wczesnie na takie statystyki...
Pozdroo

Qbstone 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Wysłany: 01-03-2009, 00:34   

5 marca odbieram:) Wrażeniami z jazdy podzielę się póniej:)

Odpowiedz do tematu