[4G92] Wyciek oleju, ale skad? |
Autor |
Wiadomość |
pelson_hk
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 GLXi (93
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2008, 10:31
|
|
|
ja mialem to samo uszczelka pod glowica i teraz jest git, ale wczesniej zmienilem jeszcze uszczelniacz na wale |
_________________ http://pelson-hk.fotosik.pl/
 |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 17-03-2008, 07:23
|
|
|
Heh-u mnie to samo. Tez w tym miejscu sie poci.
Nie ma tragedii, ale tak jak u was-moze to przypadlosc po pewnym okresie km ...:)
Mam to juz gdzies od 12 000 km. Plynu chl. nie ubywa, zwiekszenia ubytkow oleju tez nie zauwazylem... |
|
|
|
 |
Milosz_GLXi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 16:38
|
|
|
Ja mialem mokra cala szkrzynie od gory i cala lyzwe silnika od tego wycieku. Od kiedy zrobilem to to mam spokoj z jakimi kolwiek wyciekami w aucie. |
|
|
|
 |
ZiAZiK [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 23:22
|
|
|
O kurcze, widze że w tych rocznikach jakoś tak to częste jak w Oplu rdza heh, niedobrze.... i ja mam taki problem... niepotrzebny koszt, choć pewnie pierwszy poważny od 13 lat posiadania Lancera... |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-04-2008, 09:55
|
|
|
Wiesz Vectrę z 92 roku mojego szwagra zeżarło tak , że w 2004 musiał wycinać i wspawać nowe podłużnice podwozia. U mnie wychodzi rdza na błotnikach. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
italiano [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 14:05
|
|
|
pytanie do wszystkich, ktorym padla uszczelka pod glowica: mieliscie biala maz pod korkiem w silniku? Bo ja mam u siebie wyciek oleju w tym samym miejscu co autor tematu, ale pod korkiem jest wszystko ok. tylko zastanawia mnie biala maz pod korkiem chlodnicy... czy to tez jest objaw padnietej uszczelki ? |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 04-01-2009, 14:26
|
|
|
italiano,
CZYTAJ |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 04-01-2009, 14:30
|
|
|
Biała masłowata maź pod korkiem chłodnicy i/lub oleju to efekt mieszania się oleju z płynem chłodniczym. Najprawdopodobniej w miejscu gdzie przebiega kanał dla płynu chłodniczego w bloku/głowicy zrobił się przeciek z olejem w roli głównej. Radziłbym pomyśleć o wymianie uszczelki głowicy i to szybko |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
italiano [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 15:24
|
|
|
dzieki wielkie, o taka odpowiedz mi chodzilo |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 04-01-2009, 17:40
|
|
|
Z drugiej strony jak ktos jezdzi małe trasy zima to u niego biała maz na korku oleju wacle o niczym nie swiadczy. zbiera sie tam woda ktora nie zdazy odparowac na krotkiej trasie. Jesli po przejechaniu dłuzszej trasy masz maselko to na bank uszczelka. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-01-2009, 20:14
|
|
|
italiano co Ci przeszkadza biała maź pod korkiem wlewu oleju? Masz jakieś problemy z autem? Ciężko odpala, ma nierówne wolne obroty, szarpie? Czy szukasz dziury w całym? rosomak1983 napisał/a: | jak ktos jezdzi małe trasy zima to u niego biała maz na korku oleju wacle o niczym nie swiadczy. zbiera sie tam woda ktora nie zdazy odparowac na krotkiej trasie | No właśnie. |
|
|
|
 |
italiano [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 21:11
|
|
|
nic sie nie dzieje jesli chodzi o obroty, nic nie szarpie, odpala bezproblemowo, moc raczej w porzadku, tylko cieknie olej z silnika i ucieka plyn z chlodnicy.
Rosomak pisze, ze chodzi o biala maz pod korkiem OLEJU, ja mam biala maz pod korkiem CHLODNICY, wiec jakos olej musi sie tam dostawac... |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 04-01-2009, 23:49
|
|
|
italiano, wyglada na uszczelke pod głowica tym bardziej jak masz wyciek w tym samym miejscu co inni....
Odnosiłem sie raczej do tego co napisał londolut. CHodziło ze masełko na korku oleju nie znaczy od razu ze uszczelka pod głowica nieszczelna... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 09-01-2009, 18:09
|
|
|
Witam silnik 1,6 mam po raz pierwszy i faktycznie to jest chyba typowy objaw bo i w moim i z żony lancerze sie to robi.O ile w moim leje się niemiłosiernie to u żony na razie poci.Mam serdeczną prośbę czy ktoś nie posiada informacji na temat kolejności i momentu dokręcania śrub głowicy.Mechanicy oblegani przez różne szmelcwageny jak zobaczą japońca raz na miesiąc to zaczynają szydzić,a myśle że sam dam rade bo w colcie kiedyś wymieniałem.Serdecznie pozdrawiam |
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
|
|
|
 |