Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czy ta chłodnica pasuje do mego Misia ?
Autor Wiadomość
WeinMaster 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2006, 21:56   czy ta chłodnica pasuje do mego Misia ?

Witam szanowne grono forumowiczów :)

Dziś pytanko małe w sprawie chłodzenia, tj. czy takie cuś:
http://www.moto.allegro.p...?item=103532653

będzie pasowało do mego Galanta 1.8 1992, mającego pod maską silnik o dźwięcznie brzmiącej nazwie kodowej 4D65 :)

dziekuje z góry

pozdrawiam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 15-05-2006, 12:05   

Wydaje mi się, że nie - diesle miały 2 litry więcej płynu w układzie chłodzenia od benzyniaków. Ale nie mam 100% pewności.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-05-2006, 20:19   

Jednak tak - taka sama jest u mnie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 15-05-2006, 20:45   

OJJJJ na 99% NIE będzie pasowała.... Benzyna i Diesel mają te same wymiary mocowań, ale od grzechotnika jest...... 2x grubsza - jak 2 chłodnice od benzynki....... Mialem 4d65 i 4g63, więc organoleptycznie sprawdziłem - stąd różnica pojemności......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-05-2006, 09:44   

To moja

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

WeinMaster 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Wysłany: 18-05-2006, 10:12   

hmm, wyglada identycznie, tzn. powiem Wam ze dzwoniłem do tego kolesia, i zamowiłem ją, tyle tylko ze pomyliłem aukcje, bo ta jest za 320 do benzin a koles zadzwonił ze ja chce pewnie do diesla. Do diesla jest za 350 i jest identyczna z poprzednią z tą różnicą że jest nieporównywalnie ładniejsza od staregozłomu :)

Jeszcze zaznacze, że mam nową chłodnice firmy Koyo za 350 zł ! ! gdzie obdzwoniłem cały wrocław i cena oscylowała w granicach od 600 do 700 zł :)

A teraz kilka pytań laika: :shock:

1. Wskaźnik temperatury na desce wskazuje temperature w chłodnicy czy gdzies w silniku ???
2. Gdzie jest termostat w moim silniku ? (4D65) bo wczoraj lookałem i nieznalazłem (bo niewiem nawet jak wyglada :P )

A po założeniu chłodnicy jest tak:

Odpaliłem, pochodził chwile. Płyn zalany (dolałem troche wody bo nie miałem na stanie tyle boryga :( ), i jazda probna kilka kilometrow z chwilami ciezkiej i lekkiej nogi.
Efekt: podczas jazdy wskaźnik temperatury bujał się lekko ponad pierwszą kreską (tzn. nad lewą z tych dwoch środkowych), raz był blisko po chwili wyżej i tak kilka razy. Pomyslalem ze jest Ok bo temp mniejsza niż na starej chłodnicy.
Jednak jak dojechałem do domciu i w garazu otworzyłem maske to mi sie smutno zrobiło, z korka chłodnicy leciała para, tak lekko ale leciała. A chłodnica goraca strasznie. ale do zbiorniczka przelewowego nie lało sie ....
Teraz sie zastanawiam czy to TERMOSTAT, czy moze WENTYLATOR sie nie włancza, czy ...... :roll:

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu