|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czy ta chłodnica pasuje do mego Misia ? |
Autor |
Wiadomość |
WeinMaster
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2006, 21:56 czy ta chłodnica pasuje do mego Misia ?
|
|
|
Witam szanowne grono forumowiczów
Dziś pytanko małe w sprawie chłodzenia, tj. czy takie cuś:
http://www.moto.allegro.p...?item=103532653
będzie pasowało do mego Galanta 1.8 1992, mającego pod maską silnik o dźwięcznie brzmiącej nazwie kodowej 4D65
dziekuje z góry
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-05-2006, 12:05
|
|
|
Wydaje mi się, że nie - diesle miały 2 litry więcej płynu w układzie chłodzenia od benzyniaków. Ale nie mam 100% pewności. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-05-2006, 20:19
|
|
|
Jednak tak - taka sama jest u mnie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 15-05-2006, 20:45
|
|
|
OJJJJ na 99% NIE będzie pasowała.... Benzyna i Diesel mają te same wymiary mocowań, ale od grzechotnika jest...... 2x grubsza - jak 2 chłodnice od benzynki....... Mialem 4d65 i 4g63, więc organoleptycznie sprawdziłem - stąd różnica pojemności...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-05-2006, 09:44
|
|
|
To moja
 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
WeinMaster
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
|
Wysłany: 18-05-2006, 10:12
|
|
|
hmm, wyglada identycznie, tzn. powiem Wam ze dzwoniłem do tego kolesia, i zamowiłem ją, tyle tylko ze pomyliłem aukcje, bo ta jest za 320 do benzin a koles zadzwonił ze ja chce pewnie do diesla. Do diesla jest za 350 i jest identyczna z poprzednią z tą różnicą że jest nieporównywalnie ładniejsza od staregozłomu
Jeszcze zaznacze, że mam nową chłodnice firmy Koyo za 350 zł ! ! gdzie obdzwoniłem cały wrocław i cena oscylowała w granicach od 600 do 700 zł
A teraz kilka pytań laika:
1. Wskaźnik temperatury na desce wskazuje temperature w chłodnicy czy gdzies w silniku ???
2. Gdzie jest termostat w moim silniku ? (4D65) bo wczoraj lookałem i nieznalazłem (bo niewiem nawet jak wyglada )
A po założeniu chłodnicy jest tak:
Odpaliłem, pochodził chwile. Płyn zalany (dolałem troche wody bo nie miałem na stanie tyle boryga ), i jazda probna kilka kilometrow z chwilami ciezkiej i lekkiej nogi.
Efekt: podczas jazdy wskaźnik temperatury bujał się lekko ponad pierwszą kreską (tzn. nad lewą z tych dwoch środkowych), raz był blisko po chwili wyżej i tak kilka razy. Pomyslalem ze jest Ok bo temp mniejsza niż na starej chłodnicy.
Jednak jak dojechałem do domciu i w garazu otworzyłem maske to mi sie smutno zrobiło, z korka chłodnicy leciała para, tak lekko ale leciała. A chłodnica goraca strasznie. ale do zbiorniczka przelewowego nie lało sie ....
Teraz sie zastanawiam czy to TERMOSTAT, czy moze WENTYLATOR sie nie włancza, czy ......
Pozdrawiam |
_________________ [ Maniakalny Mitsumaniak ] |
|
|
|
 |
|
|