Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:30
[MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Dziwne zachowanie wskazników
Autor Wiadomość
cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-04-2008, 08:12   

czesto1976 napisał/a:
może tym WD?
Możesz sobie tym łańcuch w rowerze nasmarować, jak nie lubisz swojego roweru :wink:

Żeby poprawić styki należy użyć specjalnego spray'u poprawiającego kontakt (dostępny w sklepach elektrycznych)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 01-04-2008, 08:39   

Właśnie nastąpiła nadinterpretacja posta:
WD40 można ostatecznie posmarować trzpienie we wskazówkach ale nie styki zgodnie z tym co zauważył CNS80.
Co do samego preparatu poprawiającego kontakt jest to rozwiązanie na krótki okres czasu i przeważnie takich spre'y używamy aby wyczyścić styki z kurzu lub czegoś podobnego, na pewno nie jest to lekarstwo na problem z licznikiem.

czesto1976
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 13:44   

Tak też myślałem,że wd to w dee,a nie do tego celu.Niestety spróbowałem wszystko wyczyścić jak się należy jeszcze raz ,przeczyściłem takim czymś niby do poprawy styków elekt.(kontakt)niestety nic nie pomogło.Na razie olewam problemik po prostu odejmuję o20km.Jakby ktoś miał jakiś sensowny sposób na to ,to piszcie.

murzyn6666
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2008, 22:11   

a u mnie był jeszcze inny problem.space star 1.6 family. kiedyś z kuzynem sprawdzałem 0-100 , tak ze trzy razy to po tym jak hamowałem i przyspieszałem to wskazówka prędkości poruszała się takimi skokami. przy hamowaniu tak ok co 8km a przy przyspieszaniu ok 5km. po tych próbach jeździłem już normalnie i po paru kilometrach wszystko wróciło do normy i na razie jest dobrze :)

czesto1976
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2009, 16:04   

Odświeżam temat gdyż mam już sposób na naprawę licznika.Sposób jest w miarę prosty .Jeżeli nie pomaga czyszczenie styków to należy przestawić wskazówki a dokładnie zrobić to w ten sposób :przekręcasz kluczyk (wskazówki idą do góry) wyjmujesz wskazówki tylko delikatnie żeby nie połamać i ustawiasz na ''0'' i gotowe .Wszystko oczywiście po ówczesnym zdemontowaniu obudowy i podłączeniu licznika bez niej do auta.

Satorus 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.9 DiD
Wysłany: 11-10-2009, 19:45   [MSS DID] Elektronika - wskazania prędkościomierza.

W moim MSS dziwnie zachowuje się prędkościomierz. Po włączeniu zapłonu, jeszcze przed uruchomieniem silnika prędkościomierz wskakuje na 30 km/h. Po uruchomieniu silnika ta "prędkość startowa" pozostaje. Jadąc z prędkością 90 km/h mój prędkościomierz wskazuje 120 km/h. Cały czas świeci mi kontrolka "Check engine" pomimo iż komputer nie podłączony przez gniazdo diagnostyczne nie wskazuje żadnych błędów. Może ktoś spotkał się z taką usterką? Będę wdzięczny za rady.

jerk1 
Forumowicz
jerk1

Auto: Space Star2004 1,6;
Wysłany: 11-10-2009, 20:01   

Proponuję wyjęcie zegarów i przeczyszczenie styków na listwach zaciskowych, zalecany spirytus ale może być denaturat ( degustacja niezalecana)

czesto1976
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2009, 21:00   

Zapraszam do przeczytania tego tematu.

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=14590

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 11-10-2009, 21:35   

Satorus napisał/a:
Cały czas świeci mi kontrolka "Check engine" pomimo iż komputer nie podłączony przez gniazdo diagnostyczne nie wskazuje żadnych błędów.
A co wskazuje komputer podłączony przez gniazdo diagnostyczne :?: ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu