Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: akbi
05-07-2007, 13:00
[CB4W 1.6] głośnik i boczek
Autor Wiadomość
adams12
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2009, 08:45   

jeśli chodzi o tylną klapę - da się tam wstawić głośniki po odrobinie rzeźby (wiem, bo wstawiłem) ale potem się tego gorzko żałuje, bo waga klapy jest za duża dla siłowniczków i można czasem w baniak wygarnąć rozpędzoną klapą....

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2009, 20:55   

Jeśli moge się wtrącić sam mam kombi 1995,jeżeli chodzi o audio to mam hopla.Co do wygłuszania nie ma sensu jezeli w zestawie nie bedzie wzmacniacza zasilającego ten głosnik(w tym przypadku drzwi przednie)Topowe radia dysponuja całymi 16-oma watami a sredniej klasy głosniczek 60-100(nominalnej).Ja poszedłem troszke dalej i dolny płat tapicerki(ten z kieszenią)przeszedł do historii ale zamontowałem tam dwa kikbasy,natomiast z tyłu ,w miejscu tej niby kieszeni(takie coś na tapicerce drzwiowej na dole gdzie z przodu jest kieszeń)wywaliłem otwór potem mała ingerencja sprzetem mechanicznym i powstał otwór w otworze gdzie zamontowałem kolejny głośniczek 165 mm.Co do głosniczków wysokotonowych idealnym miejscem z pzrodu są osłonki za lusterkami(ten plastikowy trójkacik).Po kilku godzinach intensywnej pracy z matami i jakięs 15 kg dodatkowej masy ,coś tam brzęczy(gra)Co do mat unikajcie twardych bo pękaja i niewiele z nich zostaje po zimie.Postaram się wrzucić jakie foty ale nie obiecuje.Zresztą będe na spocie 15-ego na Jana Pawła więc mozna zaprezentować efekt.pozdrawiam

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 05-04-2009, 21:47   

A jak okleić matą dekarską wewnętrzną część blachy w drzwiach? Otwory w nich są strasznie małe i nie mam pojęcia jak tam się wepchać z matą i jeszcze dokładnie pooklejać. Pomocy:)

biriapro 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2009, 22:03   

Z przodu bułka z masłem gorzej z tyłu.tam jest malutki otwór na dole przez który trzeba wcisnąć rozgrzaną mate która parzy ręce i do wszystkiego się przykleja.Proponuje więc małymi kawałkami (też z przodu)miękkiej bodajże ap boll czy jakos tak (chyba ze cie stać na dynamat) za 7 zł unikaj twardych bo są gówno warte ale najpierw(koniecznie)wymyj powierzchnie benzyna czy innym rozpuszczalnikiem.Nie obejdzie sie bez opalarki bo maty słaba się kleja na zimno ale przy tej pogodzie w słońcu nie będzie problemu.Cała zabawa to jakięś 5-6 mat na drzwi (standard) chyba że democara budujesz i godzina z haczykiem na drzwi.Innym problemem jest przeciągnięcie kabli w tym modelu.Pozdrawiam

idas 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-04-2009, 22:11   

Przeciągnięcie kabli? w sensie głośnikowych? Ja już wszystko mam zamontowane tylko chcę teraz wygłuszyć drzwi (najpierw jednak muszę się uporać z nieszczęsną rozwarstwioną linką od podnoszenia szyby bo później może być krucho z dostaniem się do czegokolwiek:)). Podobno od mat app lepszy soudaband od soudala z budowlanych marketów. Chociaż taniej wyszłoby matami app skoro tylko 6 sztuk na drzwi potrzebuję. I tu jeszcze jedno pytanie-ile ścian trzeba okleić? zewnętrzna ściana to wiadomo 1 bo po drugiej stronie lakier:D a wewnętrzna ściana blachy to z dwóch stron ją brać? Dzięki za pomoc

biriapro 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2009, 22:48   

Więc tak,polecam app bo te soudala sa po prostu za cienkie(nie głuszą należycie)Co do ścian to po zciągnięciu boczku oklejasz tą blache zewnętrzną tą płaszczyne z rurką ochronną a z tej strony zaklejasz otwory.I w tym momencie mozna wykończyć całość soudalem(na srebrno)Słuchałem w toyocie yaris tylko tym srebrnym soudalem wygłuszone i nie zaimponowało mi tym bardziej ze drzwi ogromne bo auto trzy drzwiowe tak jakby kompresji brakowało.A co do linki cały mechanizm jakięś 60-70 zł kosztuje i wymienia sie 10 minut.wiem bo żonie wyminiałem.

idas 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-04-2009, 22:57   

Cytat:
A co do linki cały mechanizm jakięś 60-70 zł kosztuje i wymienia sie 10 minut

Jak mi znajdziesz taką cenę to ze szczęścia stanę na głowie;)

biriapro 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2009, 23:09   

Znajdz jakiegoś całego na częsci,i tam pytaj my daliśmy po 70 szt a wymienialiśmy trzy na raz(zardzewiały)bo nieuzywane były.Ja szukałem na allegro jakieś 2 dni z tym ze jak coś potrzebuje to w kategorii części blacharskie szukam i tam zazwyczaj mają inne części.Jak szukasz konkretnie mechanizmu to zazwyczaj gość na szrocie rozczcząstkowuje auto i sprzedaje na śrubki a osoby prywatne zazwyczaj blacharskie i silnik więc tam poszukaj

Odpowiedz do tematu