Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Kiedy mod ?
Autor Wiadomość
VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-04-2009, 19:34   [II 2.0 DID] Kiedy mod ?

Witajcie Drodzy Mitsumaniaki ;) to pierwszy post na tym forum z racji odbioru w sobote autka w wyposazeniu Intense ;) .
Posrod moich roznych aut byl romans z Audi quattro i od tamtej pory kazde inne auto pozostawial niesmak wiec wrocilem do napedu na 4 kola :) .
Jak napisalem wyzej w sobote odbior auta ale czytajac forum wszyscy pisza ze 2.0 to za slaby silnik do tego auta i zastanawiam sie czy nie "cipnąc" go od razu u jakiegos zdolnego tunera (wstepnie padlo na mastersa). I tu pojawia sie pytanie czy nie za wczesnie na podkrecanie ? ile trzeba by przejechac (o ile trzeba) zaby przybrac sie do chip-tuningu ? czy taki okres wogole jest potrzebny ? (jedni mowia ze ok 10kkm inni ze od razu mozna "rezać" ;) )

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 27-04-2009, 19:38   

Witaj
Moim zdaniem wstrzymaj się do pierwszego przeglądu z chip'em - być może się okaże, że wcale go nie będziesz potrzebował. Wszystko zależy od tego w jakim stylu będziesz jeździł. ;)

change 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II'08
Wysłany: 28-04-2009, 13:04   

ja skorzystalem z mapy Ecutec - byla wgrywana po przejechaniu 3000 km (zgranie parametrow, dobranie charakterystyki i odpowiednich ustawien oraz wgranie nowej mapy).
Efekt - jak dla mnie bardzo zadowalajacy. Spalanie: jak przed operacja (a na trasie minimalnie mniej)
dotatkwowy bonus: zachowana gwarancja.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-04-2009, 13:25   

change napisał/a:
dotatkwowy bonus: zachowana gwarancja
już tyle razy wałkowane na forum. Mod = utrata gwarancji. Zmiana jest trudna do wykrycia w czasie przeglądu - ale nie niemożliwa. Jak wielka jest siła reklamy :idea:

change 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II'08
Wysłany: 29-04-2009, 00:59   

rezon napisał/a:
Zmiana jest trudna do wykrycia w czasie przeglądu - ale nie niemożliwa.

wytlumacz mi, prosze, po co mialbym w ogole "utrudniac" wykrycie tej zmiany, skoro informacje o zastosowanym flash-tuningu mam oficjalnie wpisana np. na fakturze zakupu samochodu? w ramach reklamy? ;)
to, ze cos jest walkowane na forum, nie oznacza z miejsca, ze jest prawda.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 29-04-2009, 10:10   

change chodzi o to ,ze teraz masz nadal gwarancje ale tylko AutoGT (nie powiedzieli Ci?), w ktorym dokonales zmiany orpogramowania...Jedyna w tej chwili mozliwoscia na tuning Outlandera bez utraty Mitsubishowskiej gwarancji jest tylko RalliArt.A Ecutec sa chyba zaprobowane dla Evo z tego co mnie sie obilo o ucho... W sprawie tego mapowania pytalem w swoim ASO i bez cienia watpliwosci orzekli ze trace gwarancje,nawet jesli robie to w takim autoryzowanym ASO jak AutoGT w Warszawie-dla Ciebie pewnie to nie problem bo stamtad jestes ale jak dla mnie to troche daleczko na przeglady....

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 29-04-2009, 15:50   

karol_alasz napisał/a:
masz nadal gwarancje ale tylko AutoGT
to jest ta "drobna" różnica.

Daromir
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2009, 18:05   

A zostawiając kwestię gwarancji na boku, to czy ktoś z tego forum KONKRETNIE i na swoim aucie wykonał już chip tuning lub zapiął boxa do silnika 2.0 DID i zmierzył osiągi po modyfikacji na hamowni? Mile widziane byłoby zobaczyć wykres takiego modu.

O box-ach Ralliarta do Outlandera II naczytałem się już tyle i słyszałem z paru źródeł, że ta niepochlebna opinia o nich w znacznym stopniu musi byc prawdziwa. A cena 4000, czy 6000zl + do wersji podstawowej za box-a, to duża przesada.

Pozdrawiam

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 16-05-2009, 21:05   

Panowie, jak padnie silnik to kto się przyzna w ASO że ma wgraną mapę?

coluche 
Nowy Forumowicz

Auto: II 2.0 DID
Wysłany: 23-05-2009, 00:15   

Witam...!!!!

Właśnie zamówiłem Outka i w Salonie zaproponowali mi tego czipa za 4k......Trochę poczytałem i teraz sie zastanawiam czy słusznie zrobiłem......Jaka jest wasza rada...????

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 23-05-2009, 00:52   

coluche napisał/a:
Witam...!!!!

Właśnie zamówiłem Outka i w Salonie zaproponowali mi tego czipa za 4k......Trochę poczytałem i teraz sie zastanawiam czy słusznie zrobiłem......Jaka jest wasza rada...????

4tys o conajmniej o polowe za duzo... :evil: niestety chyba z ceny nie zejda :? a wybowy wielkiego ja kwidac po watku nie masz.... :-X
Masz wlna kase i ochote, i nie bedzie cie bolalo doplacenie 4tys to bierz...raz sie zyje :mrgreen:

coluche 
Nowy Forumowicz

Auto: II 2.0 DID
Wysłany: 23-05-2009, 08:02   

dab napisał/a:
coluche napisał/a:
Witam...!!!!

4tys o conajmniej o polowe za duzo... :evil: niestety chyba z ceny nie zejda :? a wybowy wielkiego ja kwidac po watku nie masz.... :-X
Masz wlna kase i ochote, i nie bedzie cie bolalo doplacenie 4tys to bierz...raz sie zyje :mrgreen:

Hehe......... :mrgreen:

Kapustka jest....więc chyba nie bedę żałował........... :D

Dzięki......serdecznie pozdrawiam........ :wink:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-05-2009, 08:47   

Daromir napisał/a:
A cena 4000, czy 6000zl + do wersji podstawowej za box-a, to duża przesada.
Tunera za bramą salonu wzbogacisz o 1500-2000zł. Różnica polega na gwarancji ;-) Tuner Ci jej nie da :D a w razie sprawdzenia przez ASO, że jednak masz chiptuning stracisz ja na silnik i układ przeniesienia napędu i co tam jeszcze do wyboru do koloru.

Wybór tak czy inaczej nalezy do Ciebie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu