[CA1A 1.3] Colt w kjesach |
Autor |
Wiadomość |
kjscolt
Forumowicz

Auto: Colt CA0 1,3
|
Wysłany: 27-04-2009, 11:56
|
|
|
witam i donoszę że colt jest zarypistą maszyną szutrową ;D
tej niedzieli przejechałem szutrowy kjs i zrobiłem jak na razie swój najlepszy wynik
http://ak-centrum.pl/rsmp...3/generalka.htm
Rajd był super, a żeby było jeszcze ciekawiej to organizator skorzystał z nowo powstałego przepisu i zrobił niektóre próby o długości 2 kilometrów
Jak na seryjnego 1,3 to jestem więcej niż zadowolony Może już na następny kjs zbuduje nowy samochód... a colt dalej na sprzedaż |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
|
|
|
 |
ictus
Forumowicz fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Cze 2008 Posty: 379 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 12-05-2009, 17:26
|
|
|
colt do powazniejszego sportu to niestety nieporozumienie |
|
|
|
 |
kjscolt
Forumowicz

|
Wysłany: 14-05-2009, 16:46
|
|
|
ictus napisał/a: | colt do powazniejszego sportu to niestety nieporozumienie |
nie tyle nieporozumienie, co nie ma homologacji. Gdyby nie to samochód bardzo fajny do sportu A z resztą do KJS oraz dzięki nowym przepisom także do trzeciej ligi bardzo fajna maszynka
Na prawdę colt super łatwo się prowadzi. Skoro udało się nim wygrać na szutrze z większością 4-łapów mając jednocześnie prawie najmniej mocy z całej stawki, to zdecydowanie świadczy jaki to banalnie prosty w prowadzeniu pojazd |
|
|
|
 |
ictus
Forumowicz fotopstryk

|
Wysłany: 14-05-2009, 18:47
|
|
|
no tak... tylko ze zdobadz do niego jakas "profi" czesc od reki |
|
|
|
 |
kjscolt
Forumowicz

|
Wysłany: 18-05-2009, 12:33
|
|
|
To prawda że z częściami trudno i są czasami ceny z kosmosu... jednak świetnie się prowadzi i jest idealny do nauki |
|
|
|
 |
macieekg
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 377 Skąd: Głosków k. Piaseczna
|
Wysłany: 31-05-2009, 14:35
|
|
|
Widziałem dziś tego colta w akcji podczas finału "RALLY PIASECZNO 2009"
Naprawdę nieźle dawał radę jak na pełni seryjne auto w walce z przygotowanymi swiftami, cc i civicami z modzonym zawieszenie, wydechami i pro oponkami. Jestem pod dużym wrażeniem do czego jest zdolna seryjna 1,3
W ogóle to fajna impreza była i po przejazdach finałowych każdy mógł się przejechać trasą wyścigu. Tylko trasa była dosyć nieciekawa (dużo krawężników) w związku z czym 3 auta połamały felgi z czego jeden już dalej nie pojechał bo coś urwał . Jako gość wystartował też Mitsubishi Lancer EVO IX i pozamiatał wszystko, uzyskując drugi czas tuż za Audi Quattro
Pozdrawiam |
_________________ Live to ride, ride to live by
Mitsubishi Colt CAO 1.6 16v |
|
|
|
 |
kjscolt
Forumowicz

|
Wysłany: 01-06-2009, 12:56
|
|
|
witam, dzięki za komentarz i kibicowanie
jak na brak opon bo to piąty kjs na tych samych gumach to jestem zadowolony, ale niedzielna próba poszła mi akurat kiepsko, bo chyba z braku koncentracji miałem ochotę w jednym miejscu źle pojechać Na szczęście się opanowałem i w ostatniej chwili poprawiłem
http://ak-centrum.pl/rsmp...5/generalka.htm
wyniki w miarę przyzwoite, chociaż spowodowane w dużej mierze szczęściem. 2 miejsce w klasie, sporo punktów wpływa na moje konto więc przy pechu i sobotniej awarii najgroźniejszego konkurenta bardzo się do niego zbliżyłem w klasyfikacji sezonu. Kolega w 180 konnym civicu vti przekonał się że taka moc, jazda na slicku i mocna szpera zestrojona na 80-90% skutkuje po jakimś czasie samourywającymi się półosiami.
Wczoraj po południu nowy właściciel oglądał mój samochód, dziś wieczorem podpisujemy papiery i niestety mówię mojemu miśkowi "papa" ale przynajmniej pozyskałem fundusze
Nowa rajdówka powoli się składa
PS: widzę że kolega z Głoskowa... tam u Ciebie to były w sobotę milion razy ciekawsze próby niż w niedzielę i tam na prawdę colt pięknie pokazywał jak śmiga po szutrze w fabryce kostki. Oglądałeś rajd w sobotę czy deszcz Cie przestraszył??
co do opisywanego przez Ciebie quattro... przepraszam ale większego kretyna to nie znam. Chłopak jest najbardziej zarozumiałą osobą jaką znam. Szpanuje przed wszystkimi, ma się za najlepszego na świecie a na rajdach prawie nikt z nim nie chce gadać. To synek Pana Rowińskiego, tego od sieci salonów Audi. Tatuś zbudował mu prawdziwego A-grupowego potwora. Samochód ma kłową skrzynię, poszperowane mosty, nikt nie wie ile koni ale raczej powyżej 400 a nawet podtrzymanie turbo. Ostatnio jak mu rajd nie poszedł z własnej winy bo pomylił trasę to byłem sam przy tym jak poszedł i ojca oraz swoją dziewczynę która go pilotuje nawyzywał ok k*** itd, że mu złożyli gówno które nie jeździ i nie skręca.
Co prawda jednocześnie sam bym nie potrafił pojechać takim mocnym samochodem, ale w takim wypadku pojeździł bym czymś słabszym i najpierw się nauczył.
Dla mnie prawdziwi kozacy na naszym lokalnym kjesowym podwórku to z tych co w wynikach znajdziecie to Grzesiu Karpiarz, Wiktor Matuszewski, albo Wojtek Cichoń. Chłopaki mają na prawdę sporo talentu i samozaparcia do szybkiej jazdy, świetni szybcy ludzie i zawsze sympatyczni koledzy w przeciwieństwie do Artura R. |
|
|
|
 |
macieekg
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 377 Skąd: Głosków k. Piaseczna
|
Wysłany: 01-06-2009, 17:57
|
|
|
Właśnie dzięki temu, że była jedna próba w Głoskowie, to się w ogóle dowiedziałem o tym wyścigu. Przejeżdżające samochody zwróciły moją uwagę i wpadłem na chwilę na fabrykę kostki ale niestety trafiłem dopiero pod koniec (jak przestało padać ) na ostatnie kilka przejazdów. Fakt trasa bardzo ciekawa.
Za to powiedziałem sobie, że na finale muszę być i naprawdę było warto, choć pod koniec znowu spadł deszcz i przepłoszył większość.
Co do tego audika to też wydawało mi się że to troszkę inna liga i jeśli byłby dobry kierowca to powinien rażąco odstawiać resztę. Tutaj się sprawdza stara zasada, że w KJS'ach najważniejszy jest dobry kierowca a na drugiem miejscu dopiero samochód.
P.S. Szkoda że w okolicy jest tak mało wyścigów, bo chętnie bym pokibicował. Fajnie byłoby też w jakimś wystartować ale to może za jakiś czas.
Pozdrawiam |
_________________ Live to ride, ride to live by
Mitsubishi Colt CAO 1.6 16v |
|
|
|
 |
kjscolt
Forumowicz

|
Wysłany: 25-06-2009, 17:07
|
|
|
Zapraszam do obejrzenia mojego najnowszego filmiku Ta próba nie była wliczana do klasyfikacji rajdu i jechałem ją robiąc co-drive mojemu rywalowi zamiast jechać z pilotem. Stąd może utrata koncentracji i pomyłka w trasie. Gdyby nie to był by jeden z najlepszych czasów na próbie
http://www.youtube.com/watch?v=6pafCjSJcCc
a tu wyniki:
http://ak-centrum.pl/rsmp...generalkap2.htm
2 miejsce w klasie do pojemności 1600 i 9 w generalce |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 25-06-2009, 17:20
|
|
|
kjscolt, naprawdę podziwiam za talencik. Szkoda, że pojechałeś prosto bo naprawdę próba przejechana bardzo dobrze. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 25-06-2009, 17:31
|
|
|
Twoje wyczucie samochodu powala na kolana
W niektorych miejscach miesciles sie idealnie.
Kolejny raz gratuluje |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
pyjte
Mitsumaniak Klaun Szyderca

Auto: demo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Gru 2008 Posty: 556 Skąd: Bojtom.
|
Wysłany: 25-06-2009, 18:57
|
|
|
kjscolt, Bardzo ładny przejeździk . Jak widać można i coltem szaleć który nie ma "profi" części ;].
Gratuluje |
_________________ Prawda jest jak tyłek - każdy ma swoj i czasami śmierdzi. |
|
|
|
 |
ictus
Forumowicz fotopstryk

|
Wysłany: 25-06-2009, 21:03
|
|
|
czym tak waliles przy wjezdzie i wyjezdzie na ta zatoczke?? |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 25-06-2009, 21:26
|
|
|
ictus napisał/a: | czym tak waliles przy wjezdzie i wyjezdzie na ta zatoczke?? |
A tam nie ma czegos na ksztalt kratki do odprowadzania wody ?
Bo nie widac zeby cos zawadzalo |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
|