Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Colt w kjesach
Autor Wiadomość
kjscolt 
Forumowicz

Auto: Colt CA0 1,3
Wysłany: 27-04-2009, 11:56   

witam i donoszę że colt jest zarypistą maszyną szutrową ;D

tej niedzieli przejechałem szutrowy kjs i zrobiłem jak na razie swój najlepszy wynik ;)

http://ak-centrum.pl/rsmp...3/generalka.htm

Rajd był super, a żeby było jeszcze ciekawiej to organizator skorzystał z nowo powstałego przepisu i zrobił niektóre próby o długości 2 kilometrów ;)

Jak na seryjnego 1,3 to jestem więcej niż zadowolony ;) Może już na następny kjs zbuduje nowy samochód... a colt dalej na sprzedaż

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2009, 15:59   

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8626164
Moze przesiadz sie na cos takiego :D Troche juz jest zrobione,chociaz chyba pozbywaja sie go z powodu przygody z przodu.

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-05-2009, 17:26   

colt do powazniejszego sportu to niestety nieporozumienie

kjscolt 
Forumowicz

Wysłany: 14-05-2009, 16:46   

ictus napisał/a:
colt do powazniejszego sportu to niestety nieporozumienie

nie tyle nieporozumienie, co nie ma homologacji. Gdyby nie to samochód bardzo fajny do sportu ;) A z resztą do KJS oraz dzięki nowym przepisom także do trzeciej ligi bardzo fajna maszynka

Na prawdę colt super łatwo się prowadzi. Skoro udało się nim wygrać na szutrze z większością 4-łapów mając jednocześnie prawie najmniej mocy z całej stawki, to zdecydowanie świadczy jaki to banalnie prosty w prowadzeniu pojazd :mrgreen:

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 14-05-2009, 18:47   

no tak... tylko ze zdobadz do niego jakas "profi" czesc od reki

kjscolt 
Forumowicz

Wysłany: 18-05-2009, 12:33   

To prawda że z częściami trudno i są czasami ceny z kosmosu... jednak świetnie się prowadzi i jest idealny do nauki ;)

macieekg 
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Wysłany: 31-05-2009, 14:35   

Widziałem dziś tego colta w akcji podczas finału "RALLY PIASECZNO 2009"

Naprawdę nieźle dawał radę jak na pełni seryjne auto w walce z przygotowanymi swiftami, cc i civicami z modzonym zawieszenie, wydechami i pro oponkami. Jestem pod dużym wrażeniem do czego jest zdolna seryjna 1,3 :)

W ogóle to fajna impreza była i po przejazdach finałowych każdy mógł się przejechać trasą wyścigu. Tylko trasa była dosyć nieciekawa (dużo krawężników) w związku z czym 3 auta połamały felgi z czego jeden już dalej nie pojechał bo coś urwał :? . Jako gość wystartował też Mitsubishi Lancer EVO IX i pozamiatał wszystko, uzyskując drugi czas tuż za Audi Quattro

Pozdrawiam

kjscolt 
Forumowicz

Wysłany: 01-06-2009, 12:56   

witam, dzięki za komentarz i kibicowanie ;)

jak na brak opon bo to piąty kjs na tych samych gumach to jestem zadowolony, ale niedzielna próba poszła mi akurat kiepsko, bo chyba z braku koncentracji miałem ochotę w jednym miejscu źle pojechać :P Na szczęście się opanowałem i w ostatniej chwili poprawiłem ;)

http://ak-centrum.pl/rsmp...5/generalka.htm

wyniki w miarę przyzwoite, chociaż spowodowane w dużej mierze szczęściem. 2 miejsce w klasie, sporo punktów wpływa na moje konto więc przy pechu i sobotniej awarii najgroźniejszego konkurenta bardzo się do niego zbliżyłem w klasyfikacji sezonu. Kolega w 180 konnym civicu vti przekonał się że taka moc, jazda na slicku i mocna szpera zestrojona na 80-90% skutkuje po jakimś czasie samourywającymi się półosiami.

Wczoraj po południu nowy właściciel oglądał mój samochód, dziś wieczorem podpisujemy papiery i niestety mówię mojemu miśkowi "papa" ale przynajmniej pozyskałem fundusze ;)

Nowa rajdówka powoli się składa ;)

PS: widzę że kolega z Głoskowa... tam u Ciebie to były w sobotę milion razy ciekawsze próby niż w niedzielę i tam na prawdę colt pięknie pokazywał jak śmiga po szutrze w fabryce kostki. Oglądałeś rajd w sobotę czy deszcz Cie przestraszył?? ;)

co do opisywanego przez Ciebie quattro... przepraszam ale większego kretyna to nie znam. Chłopak jest najbardziej zarozumiałą osobą jaką znam. Szpanuje przed wszystkimi, ma się za najlepszego na świecie a na rajdach prawie nikt z nim nie chce gadać. To synek Pana Rowińskiego, tego od sieci salonów Audi. Tatuś zbudował mu prawdziwego A-grupowego potwora. Samochód ma kłową skrzynię, poszperowane mosty, nikt nie wie ile koni ale raczej powyżej 400 a nawet podtrzymanie turbo. Ostatnio jak mu rajd nie poszedł z własnej winy bo pomylił trasę to byłem sam przy tym jak poszedł i ojca oraz swoją dziewczynę która go pilotuje nawyzywał ok k*** itd, że mu złożyli gówno które nie jeździ i nie skręca.
Co prawda jednocześnie sam bym nie potrafił pojechać takim mocnym samochodem, ale w takim wypadku pojeździł bym czymś słabszym i najpierw się nauczył.

Dla mnie prawdziwi kozacy na naszym lokalnym kjesowym podwórku to z tych co w wynikach znajdziecie to Grzesiu Karpiarz, Wiktor Matuszewski, albo Wojtek Cichoń. Chłopaki mają na prawdę sporo talentu i samozaparcia do szybkiej jazdy, świetni szybcy ludzie i zawsze sympatyczni koledzy w przeciwieństwie do Artura R.

macieekg 
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Wysłany: 01-06-2009, 17:57   

Właśnie dzięki temu, że była jedna próba w Głoskowie, to się w ogóle dowiedziałem o tym wyścigu. Przejeżdżające samochody zwróciły moją uwagę i wpadłem na chwilę na fabrykę kostki ale niestety trafiłem dopiero pod koniec (jak przestało padać :wink: ) na ostatnie kilka przejazdów. Fakt trasa bardzo ciekawa.

Za to powiedziałem sobie, że na finale muszę być i naprawdę było warto, choć pod koniec znowu spadł deszcz i przepłoszył większość.

Co do tego audika to też wydawało mi się że to troszkę inna liga i jeśli byłby dobry kierowca to powinien rażąco odstawiać resztę. Tutaj się sprawdza stara zasada, że w KJS'ach najważniejszy jest dobry kierowca a na drugiem miejscu dopiero samochód.

P.S. Szkoda że w okolicy jest tak mało wyścigów, bo chętnie bym pokibicował. Fajnie byłoby też w jakimś wystartować ale to może za jakiś czas. :D

Pozdrawiam

kjscolt 
Forumowicz

Wysłany: 25-06-2009, 17:07   

Zapraszam do obejrzenia mojego najnowszego filmiku ;) Ta próba nie była wliczana do klasyfikacji rajdu i jechałem ją robiąc co-drive mojemu rywalowi zamiast jechać z pilotem. Stąd może utrata koncentracji i pomyłka w trasie. Gdyby nie to był by jeden z najlepszych czasów na próbie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=6pafCjSJcCc

a tu wyniki:
http://ak-centrum.pl/rsmp...generalkap2.htm

2 miejsce w klasie do pojemności 1600 i 9 w generalce ;)

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 25-06-2009, 17:20   

kjscolt, naprawdę podziwiam za talencik. Szkoda, że pojechałeś prosto bo naprawdę próba przejechana bardzo dobrze.

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 25-06-2009, 17:31   

Twoje wyczucie samochodu powala na kolana :)
W niektorych miejscach miesciles sie idealnie.
Kolejny raz gratuluje

pyjte 
Mitsumaniak
Klaun Szyderca

Auto: demo
Wysłany: 25-06-2009, 18:57   

kjscolt, Bardzo ładny przejeździk ;) . Jak widać można i coltem szaleć który nie ma "profi" części ;].

Gratuluje ;)

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 25-06-2009, 21:03   

czym tak waliles przy wjezdzie i wyjezdzie na ta zatoczke??

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 25-06-2009, 21:26   

ictus napisał/a:
czym tak waliles przy wjezdzie i wyjezdzie na ta zatoczke??

A tam nie ma czegos na ksztalt kratki do odprowadzania wody ?
Bo nie widac zeby cos zawadzalo

Odpowiedz do tematu