Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Żółta lampka silnika
Autor Wiadomość
remains
[Usunięty]

Wysłany: 15-07-2009, 22:47   Żółta lampka silnika

Witam!

Dzis wsiadlem do auta po pracy, rano nic sie nie dzialo, i po ruszeniu wlaczyla mi sie ta zolta lampka kontroli silnika. Samochod pracuje normalnie. Centralny wyswietlacz nic nie zglaszal.

Macie jakies pomysly?

Pozdr

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-07-2009, 23:35   

remains napisał/a:
Macie jakies pomysly?

Wyprawa do ASO albo trochę cierpliwości-samo zgaśnie.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 16-07-2009, 09:09   

Nawet jeśli samo zgaśnie ja bym pojechał do ASO. Coś musiało być powodem, może został ślad błędu w komputerze :roll:

remains
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2009, 17:25   

Podjechalem do ASO.
Maja mi wymienic zawor cyrkulacji spalin ( chyba dobrze pisze ). Odlozylo sie nagaru ponoc i komputer blednie czyta dane, powodujac blad. Stad ta lampka.
Na cale szczescie moge jezdzic i nie ma ryzyka ,ze cos sie uszkodzi.

Dziaders
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2009, 13:37   

a jaki silniczek Kolega posiada?

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 17-07-2009, 14:43   

remains napisał/a:
Podjechalem do ASO.
Maja mi wymienic zawor cyrkulacji spalin ( chyba dobrze pisze ). Odlozylo sie nagaru ponoc i komputer blednie czyta dane, powodujac blad. Stad ta lampka.
Na cale szczescie moge jezdzic i nie ma ryzyka ,ze cos sie uszkodzi.

a jaki masz styl jazdy, raczej b. spokojny czy ponizej 3,5tys nie schodzisz? 8)

remains
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2009, 16:46   

2.0 TDI z chipem fabrycznym.
Jezdze raczej tak ,jak warunki pozwalaja, dosc zwawo, ale na pewno nie jestem typem ruszajacym z piskiem ze swiatel i dohamowujacym przed kolejnymi.

Dziaders
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2009, 09:19   

Poproszę o info przy jakim przebiegu to wyskoczyło i czy ASO wymieni część na gwarancji?? :?:

alvent
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2009, 13:40   

miałem to samo...czyszczono kilkakrotnie zawór egr... na chwilę pomagało..w końcu wymienili na nowe na gwarancji...czas oczekiwania około 6 tygodni... :butthead:

remains
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2009, 21:20   

A mnie poprobowali czyscic jednego dnia i poniewaz nie dali rady, zamowili czesc i dzis juz dzwonili ( 4 dni minelo ) , ze jest. Umowilem sie w tym tygodniu. Czesc bedzie wymieniona na gwarancji.
A co do przebiegu, to mam przejechane jakies 51tys.

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2009, 17:37   

a u mnie ten zawór nie działa właściwie i z jakiegoś powodu lampka się nie zapala .......co może być powodem ??

kuzior 
Forumowicz

Auto: Outlander II Intense+ 2007
Wysłany: 09-08-2009, 01:31   

Witam,

u mnie zaczeło się przy 70 000 - bez zapalania kontrolki silnika. Nic, tylko gwaltowny spdek mocy przy 100-120 km/h lub wysokich obrotach. W ASO powiedzieli, że błąd zaworu recyrkulacji spalin (EGR-chyba?) i próbowali 2 razy czyścić. Na chwilę pomagało. Ostatnia wizyta wiązała się z przeprogramowaniem komputera - tak przynamniej powiedzieli. Dziś po miesiącu znów się powtórzyło. Nagły spadek mocy - tryb awaryjny ! Tym razem z kontrolką silnika, nie gasnącą przez cały czas jazdy. Nawet po zgaszeniu auta. Coś nowego! Jadę po niedzieli do Łodzi i będę domagał się wymiany tego zaworu. Oni nie chcą tego robić chyba tylko z uwagi na cenę. Przytrafiło mi się to we Wrocławiu i bez problemu mogłem zamówić wymiane ale tylko w tym ASO. Nie wiem jak działa gwarancją w poszczególnych oddziałach, kto jest obciążany kosztami, ale nie dam się już zwodzić. Ostatnio miałem taką niespodziankę wyprzedzając TIR-a 140km/h i nagle zero pod pedałem. Nie wiedziałem gdzie się chować. W ASO powiedzieli mi, że i tak nie można jeździć 140 km/h po polskich drogach :finga: . Kupa śmiechu. Zobaczymy co teraz załatwię. Może zmienię ASO.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 09-08-2009, 19:58   

kuzior napisał/a:
W ASO powiedzieli mi, że i tak nie można jeździć 140 km/h po polskich drogach

Czyżby nie mieli racji?

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 09-08-2009, 21:05   

ale ty Grześku pitolisz.... poprostu polska - 140 jest standartem na drogach krajowych... ci co mi zaraz napiszą że łamię (-my) przepisy to zapraszam na godzinną obserwację dróg.... może i gośc przy wyprzedzaniu złamał lekko przepisy, ale co by było gdyby przez ten niefart miał czołówkę??? argumentacja mitsu jest bynajmniej.... żenująca!!!! to właśnie mitsu powinno się wstydzić iż będąc liderem w produkcji dymamicznych/sportowych aut wypuszcza auto z serwisu z takim "bąblem"... nigdy bym nie chciał żeby mnie spotkało przy wyprzedzaniu takie "kuku" :gib:

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 09-08-2009, 23:22   

jmgmotocykle napisał/a:
ale ty Grześku pitolisz....

Może i pitole, ale z takim podejściem jak Twoje, powiedzenie:
jmgmotocykle napisał/a:
poprostu polska - 140 jest standartem na drogach krajowych

sprawia, że mamy publiczne pozwolenie na jazdę pod wpływem alkoholu, na zatrzymywanie się na zakazie, wyprzedzanie na trzeciego, bo to przecież polska...

Tak trudno dać przykład i zacząć nie tylko jeździć wolniej ale i to propagować? Koniecznie trzeba robić wariata z każdego który zwróci na to uwagę?

btw:
jmgmotocykle napisał/a:
może i gośc przy wyprzedzaniu złamał lekko przepisy

to Twoje lekko to conajmniej 400pln i kilka punktów karnych, stać Cię na to?

Inną sprawą jest, że ww sytuacja nie powinna mieć miejsca (mówię o utracie mocy) bo nawet przy mniejszych prędkościach mogła doprowadzić do tragedii.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Odpowiedz do tematu