|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Głośna praca nawiewu po wizycie w myjni |
Autor |
Wiadomość |
.TM
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 298 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-07-2009, 08:29 Głośna praca nawiewu po wizycie w myjni
|
|
|
Szukałem - nie znalazłem.
Od kilku dni (po ostatniej wizycie na myjni) nawiew zaczął pracować zdecydowanie głośniej nawet na 1 biegu - na każdym kolejnym biegu jest już coraz gorzej. Do tego słychać świszczenie i coś jakby chwilami blokowało / ograniczało wylot powietrza.
Filtr kabinowy wymieniany był w marcu i do tej pory nawiew działał poprawnie.
Mieliście może podobny problem albo macie pomysł jak się pozbyć usterki?
Pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez gigant87 12-08-2009, 08:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-07-2009, 12:11
|
|
|
Czy w każdym ustawieniu nawiew tak głośno pracuje, czy tylko w ustawieniu na przednią szybę? |
|
|
|
 |
.TM
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 298 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-07-2009, 13:14
|
|
|
W każdym ustawieniu nawiewu pracuje głośno (im wyższy bieg nawiewu tym głośniej). Dodatkowo jeszcze to wrażenie jakby coś ograniczało przepływ powietrza - dziwny dźwięk świszczenia / gwizdania.
Byłem wczoraj w AutoTW. Jeden z Panów po dogłębnym wsłuchaniu się w dźwięk nawiewu stwierdził, że coś jakby obciera, ale nie mógł jednoznacznie powiedzieć co i dlaczego. Termin wizyty mam dopiero na początek września.
Serwis będzie nieczynny przez większość sierpnia z powodu urlopu (info dla wybierających się do serwisu).
EDIT
Przeczyściłem filtr kabinowy i nawiew dmucha jak nowy. |
|
|
|
 |
|
|