Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośna praca nawiewu po wizycie w myjni
Autor Wiadomość
.TM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-07-2009, 08:29   Głośna praca nawiewu po wizycie w myjni

Szukałem - nie znalazłem.

Od kilku dni (po ostatniej wizycie na myjni) nawiew zaczął pracować zdecydowanie głośniej nawet na 1 biegu - na każdym kolejnym biegu jest już coraz gorzej. Do tego słychać świszczenie i coś jakby chwilami blokowało / ograniczało wylot powietrza.
Filtr kabinowy wymieniany był w marcu i do tej pory nawiew działał poprawnie.

Mieliście może podobny problem albo macie pomysł jak się pozbyć usterki?

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez gigant87 12-08-2009, 08:49, w całości zmieniany 1 raz  

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 29-07-2009, 12:11   

Czy w każdym ustawieniu nawiew tak głośno pracuje, czy tylko w ustawieniu na przednią szybę?

.TM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Wysłany: 29-07-2009, 13:14   

W każdym ustawieniu nawiewu pracuje głośno (im wyższy bieg nawiewu tym głośniej). Dodatkowo jeszcze to wrażenie jakby coś ograniczało przepływ powietrza - dziwny dźwięk świszczenia / gwizdania.

Byłem wczoraj w AutoTW. Jeden z Panów po dogłębnym wsłuchaniu się w dźwięk nawiewu stwierdził, że coś jakby obciera, ale nie mógł jednoznacznie powiedzieć co i dlaczego. Termin wizyty mam dopiero na początek września.
Serwis będzie nieczynny przez większość sierpnia z powodu urlopu (info dla wybierających się do serwisu).

EDIT
Przeczyściłem filtr kabinowy i nawiew dmucha jak nowy.

Odpowiedz do tematu