|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
PAJERO II - dylematy skrzyniowe |
Autor |
Wiadomość |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-08-2009, 06:50
|
|
|
Waldemort to nie zamieszanie to dyskusja. pokazuje roznice w budowie i obsludze. To moze wyjsc tylko na dobre czytajacym zainteresowanym. Twoje spostrzezenie bylo sluszne. Dziekuje |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
evergren
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu - brak :(
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-08-2009, 14:51
|
|
|
Tytułem aktualizacji info o moich poszukiwaniach. Zielony Pajero okazał się totalną klapą . Zaprzyjaźniony mechanik (wiek 17 lat, od 8 lat pracujący w warsztacie, off roadowiec katujący po lasach różne sprzęty od 3 lat) nie pozostawił na nim suchej nitki. Stwierdził, że ma nie 140 tys km ale grubo ponad 200 bo sprzeglo się kończy, rama jest podpicowana do sprzedży i pognita i wiele wiele innych rzeczy jest z nim nie tak, choć buda piękna . Więc ten wypadł. Z kolei ten w pełnej opcji technicznie całkiem sprawny ale buda nosiła znaki bliżej nie zidentyfikowanych przygód (każdy zderzak z innej parafii, liczne odcienie lakieru na budzie). Oglądnęliśmy jeszcze trzeciego i ten okazał się miłą niespodzianką - dużo tańszy od dwóch pozostałych, poza drobnymi naprawami typu obrotomierz, elektryka deski rozdzielczej nie ma innych "ukrytych kosztów". Co prawda jest w wersji maksymalnie podstawowej (nawe klimy nie ma) to wygląda na używanego zgodnie z przeznaczeniem i bez przygód. Z tych trzech ten był najbliższy stanowi w jakim wypuściła go fabryka. Myślę, że za 15 tys to go wezmę. No i oczywiście nie ma SS i R/D
[ Dodano: 02-09-2009, 19:04 ]
Witam ponownie,
Kończąc wątek: kupiłem . Jest piękny, granatowy, w super prostej wersji (nawet bez klimy), rocznik 95, najechane oficjalnie 160 000 km (w co nigdy nie uwierzę, choć mój kolega mechanik mówi, że raczej nie był mocno kręcony). W sumie bez ss i blokady tylnego mostu. Ostatecznie przekonała mnie opinia użytkownika Pajero I, który trochę katował go w terenie (myślę że mocniej niż ja planuje) i mówi, że Patrol to to nie jest ale daje radę. Zobaczymy... Na razie przejechałem około 700 km i bardzo mi się podoba Jadę sobie najszybciej 120 km/h (bo szybciej to już nie ma przyjemności), szybki odkręcone (bo nie ma klimy ), wysoko tak, że czuje się królem drogi (mimo że prawie wszyscy mnie wyprzedzają). Mimo ciepłych dni wolę jakoś na razie Pajero od mojej osobówki.... Dziękuję wszystkim za pomoc, pozdrawiam i do zobaczenia na drodze |
|
|
|
 |
|
|