|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Sprawdzenie ustawienia rozrządu balansu |
Autor |
Wiadomość |
greg.fm
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi GALANT 2,0 GLS(97r)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2009, 20:19 [EA2A/W 2.0] Sprawdzenie ustawienia rozrządu balansu
|
|
|
Dzisiaj odebrałem samochód po wymianie rozrządu ( 4G63) i niestety mi też została ona źle ustawiona (sądząc po objawach i wypowiedziach forumowiczów). Próbowałem namierzyć tą ,,słynną'' śrubkę przez która bada się ustawienie pompy lecz nie mogę jej znaleźć bądź jej nie mam. W tym miejscu gdzie powinna być mam uchwyt do kolektora wylotowego i obok kilka zagwintowanych otworów lecz bez żadnych śrub. Proszę o podanie dokładnej lakalizacji tej śrubki. Jeśli to nie jest ta to ja już nie mam innych wolnych w silniku http://img.hotjpg.pl/2009...5e19302624c.jpg |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 01-03-2015, 10:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-10-2009, 20:37
|
|
|
W manualu czesc 11.pdf na stronie 28 masz dokladnie obrazowo przedstawione, co i jak, jezeli chodzi o ustawienie pompy olejowej, przetlumacze ci w skrocie, chodzi o to ze jak pompa jest ustawiona na znaku to pret o srednicy 8mm powinien wejsc 60mm lub wiecej, jezeli wchodzi okolo 20 -25 mm to nalezy obrocic pompe i ponownie nastawic ja na znak i sprobowac wlozyc ten pret, manual to pobrania >>TUTAJ<< ponadto jakbys uzyl szukajki to wszystkie potrzebne Ci informacje znalazlbys tutaj >>KLICK<< |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
greg.fm
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2009, 20:43
|
|
|
Po raz kolejny wielkie dzięki. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 16-10-2009, 20:48
|
|
|
Tutaj >>KLICK<< Bartek opisal dokladnie co i jak zrobic wszystko ze zdjeciami i szcegolowe opisy do tego, takze polecam |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
greg.fm
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2009, 21:25
|
|
|
Faktycznie wszystko pieknie pokazane tylko, że mój silnik wyglada inaczej i naped rozrządu mam nie na lewym boku auta a na prawym. Zapytam jeszcze raz czy to jest ta śruba????? http://img.hotjpg.pl/2009...5e19302624c.jpg
[ Dodano: 16-10-2009, 21:33 ]
może w 16 zaworówce z napinaczem hydraulicznym ta śrubka jest w innym miejscu |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 16-10-2009, 22:19
|
|
|
Ta sruba jest z przodu silnika, po tej samej stronie co pompa olejowa, wiec jezeli ta sruba jest na klucz 14 to jest to ta sruba, wkoncu ten silnik niewiele rozni sie od tego co opisal Bartek, roznica jest w zaplonie i kolektorach, jak chcesz jutro dla pewnosci zmierze odleglosc tej sruby od obudowy rozrzadu w swoim silniku i Ci napisze, teraz jest za ciemno wiec nic nie bede widzial. |
 |
|
|
|
 |
greg.fm
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-10-2009, 22:46
|
|
|
jutro o 9 umowiony jestem z mechanikiem na ewentualne poprawki, jakbyś dał rade sprawdzić to do 9 to byłbym wdzięczny jesli nie to nic nie szkodzi jakoś ja znajdziemy z mechanikiem. |
|
|
|
 |
|
|