bzyczenie radia na płytach MP3 |
Autor |
Wiadomość |
rsmiech
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sedan'08 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2009, 09:57
|
|
|
U siebie mam rónież ten problem z MP3. Jest bardzo irytujący. Przy słuchaniu MP3 przykręcam soprany by zakłóćenie było mniej słyszalne.
Uważam, że na 100% jest to wada radia. Jednak moim zdaniem zakłócenie nie jest związane z pracą lasera tylko jest to przesłuch z jakiejś magistrali danych.
Czy komuś uznali reklamację? Gdy ja zgłaszałem to w ASO to tylko obiecali przekazać informację do MM.
Czy ktoś wie jak można to radyjko wymontować? Chętnie się temu bym przyjżał z bliska. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 27-10-2009, 10:28
|
|
|
rsmiech napisał/a: | Czy ktoś wie jak można to radyjko wymontować? Chętnie się temu bym przyjżał z bliska. |
Serwis manual do Lancera US http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3446
w PDF. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
baszek
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback
|
Wysłany: 27-10-2009, 11:59
|
|
|
Wczoraj włączyłem na radyjku kawałek mp3 - 30 sekund ciszy - szumy i zakłócenia są nie do przyjęcia - myślę, że rsmiech może tutaj mieć rację z tym przesłuchem z jakieś magistrali danych. Może trzeba by było jakieś kable w ekran wpuścić ( hehe lub całe radio).
W każdym razie ja słuchać mp3 nie potrafię na tym radiu Nawet w mieście i przy większych prędkościach, gdzie w aucie jest znacznie głośniej, to piszczenie w radiu jest dla mnie słyszalne i bardzo irytujące.
rsmiech jeśli uda ci się wymyślić coś po wymontowaniu radia to daj znać - w ostateczności będzie trzeba pojechać chyba na serwis, żeby coś z tym zrobili. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 27-10-2009, 16:25
|
|
|
Sprawddzę w SX 4 ale w domu mam taką małą mini wieżę na USB - mp trójki jak sie slucha - to na niektórych są takie bzyt bzyt bzyt - nie jest to sssssss lae bzyt bzyt bzyt - nie wiem czym to jest spowodowane - tak jakby bzyczenie tranzystorka z przerwami. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
|