[Proton 420 TD] guzik\przycisk po lewej stronie kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
sidorczuk
Nowy Forumowicz
Auto: Proton 420 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2009, 13:32 [Proton 420 TD] guzik\przycisk po lewej stronie kierownicy
|
|
|
Witam serdecznie!
Od miesiąca stałem się szczęśliwym posiadaczem Protona 420 TD 2.0. Auto bardzo fajne, a widok ludzi dowiadujących się jaka to marka jest bezcenny . Ale do rzeczy
Zaintrygował mnie w moim Protonie guzik\przycisk (nie wiem jak go określić) po lewej stronie kierownicy, nad elektryczną regulacją świateł.
Nie wiem kompletnie do czego on służy. Po wciśnięciu nic się w samochodzie nie dzieje, brak jakiejkolwiek reakcji. Wyjmowałem go i z niego wychodzą dwa zielone kabelki które biegną do kostki taśmy w kierownicy. Jest ona rozłączona, jednak po podłączeniu jej dalej nic się nie dzieje.
Może któryś z forumowiczów i użytkowników Protona spotkał się z czymś takim. ma coś podobnego w swoim aucie i wie jak to i do czego to działa? Mam nadzieję że pomożecie. Dzięki i pozdrawiam
Dla wyjaśnienia podam, że to Proton 420 TD, poj. 2.0 rocznik 1996. |
|
|
|
 |
n4p
Mitsumaniak DIESEL POWER !
Auto: Proton 420 TD, 4D68P
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2008 Posty: 62 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 24-11-2009, 17:38
|
|
|
Witam, i pozdrawiam posiadacza 420 TD
Najprawdopodobniej (choć mogę się mylić) jest to włącznik halogenów (o ile takowe posiadasz w zderzaku. |
|
 |
sidorczuk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-11-2009, 21:41
|
|
|
n4p napisał/a: | Witam, i pozdrawiam posiadacza 420 TD
Najprawdopodobniej (choć mogę się mylić) jest to włącznik halogenów (o ile takowe posiadasz w zderzaku. |
nie właśnie nie posiadam halogenów z przodu
Jeśli to coś pomoże to powiem że ten przycisk nie blokuje się, wciska się i po puszczeniu odskakuje. |
|
|
|
 |
mirc23
Mitsumaniak

Auto: brak
|
Wysłany: 25-11-2009, 06:32
|
|
|
Nie wiem dokładnie, który z przełączników ale w tym miejscu powinno być albo pokrętło od regulacji wysokości świateł, albo pokrętło od regulacji intensywności podświetlenia deski rozdzielczej.
Sprawdź czy się kręci jeżeli tak to proponuje pod wieczór zapalić światła i sprawdzić czy podświetlenie deski nie będzie się zmieniało. |
|
|
|
 |
sidorczuk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-11-2009, 23:15
|
|
|
mirc23 napisał/a: | Nie wiem dokładnie, który z przełączników ale w tym miejscu powinno być albo pokrętło od regulacji wysokości świateł |
nie nie, pokrętło to jest niżej.
mirc23 napisał/a: | albo pokrętło od regulacji intensywności podświetlenia deski rozdzielczej.
Sprawdź czy się kręci jeżeli tak to proponuje pod wieczór zapalić światła i sprawdzić czy podświetlenie deski nie będzie się zmieniało. |
sprawdzałem dziś wieczorem i nic się nie działo, więc chyba to nie to |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2009, 12:05
|
|
|
W Protonie swiece grzeją sie automatycznie?Moze to przycisk do swiec zarowych? |
|
|
|
 |
sidorczuk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-11-2009, 11:02
|
|
|
adamovicius napisał/a: | W Protonie swiece grzeją sie automatycznie?Moze to przycisk do swiec zarowych? |
Nie świece nagrzewają się automatycznie.
Nie wygląda mi to na jakąś samoróbkę, tak jakby to było oryginalne, od nowości.
Może to mieć związek z klaksonem czy poduszką powietrzną? Bo klakson mi nie działa i zauważyłem także, że podczas odpalania nie zapala się kontrolka SRS-u |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2009, 17:26
|
|
|
Napisałem temat na forum Protona Wira i gościu odpisał że może to być starter,albo przycisk od alarmu.Chyba sie chłopaki z Malezji nie znaja
Na allegro oglądałem jednego Protona i miał w tym miejscu chyba regulacje jasności podswietlenia zegarów.Twoj przycisk moze byc nieoryginalny, tylko dobrze dopasowany do tego miejsca.
Moze ktoś sobie zrobił dodatkowe grzanie swiec zarowych.
[ Dodano: 02-12-2009, 18:57 ]
Na angielskim forum piszą,że to nie jest oryginalny przycisk,też stawiaja na dodatkowe grzanie swiec. |
|
|
|
 |
|