Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Proton 420 TD] guzik\przycisk po lewej stronie kierownicy
Autor Wiadomość
sidorczuk 
Nowy Forumowicz

Auto: Proton 420 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2009, 13:32   [Proton 420 TD] guzik\przycisk po lewej stronie kierownicy

Witam serdecznie!

Od miesiąca stałem się szczęśliwym posiadaczem Protona 420 TD 2.0. Auto bardzo fajne, a widok ludzi dowiadujących się jaka to marka jest bezcenny ;) . Ale do rzeczy ;)

Zaintrygował mnie w moim Protonie guzik\przycisk (nie wiem jak go określić) po lewej stronie kierownicy, nad elektryczną regulacją świateł.

Nie wiem kompletnie do czego on służy. Po wciśnięciu nic się w samochodzie nie dzieje, brak jakiejkolwiek reakcji. Wyjmowałem go i z niego wychodzą dwa zielone kabelki które biegną do kostki taśmy w kierownicy. Jest ona rozłączona, jednak po podłączeniu jej dalej nic się nie dzieje.
Może któryś z forumowiczów i użytkowników Protona spotkał się z czymś takim. ma coś podobnego w swoim aucie i wie jak to i do czego to działa? Mam nadzieję że pomożecie. Dzięki i pozdrawiam :)

Dla wyjaśnienia podam, że to Proton 420 TD, poj. 2.0 rocznik 1996.

n4p 
Mitsumaniak
DIESEL POWER !

Auto: Proton 420 TD, 4D68P
Wysłany: 24-11-2009, 17:38   

Witam, i pozdrawiam posiadacza 420 TD :D
Najprawdopodobniej (choć mogę się mylić) jest to włącznik halogenów (o ile takowe posiadasz w zderzaku.

sidorczuk 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2009, 21:41   

n4p napisał/a:
Witam, i pozdrawiam posiadacza 420 TD :D
Najprawdopodobniej (choć mogę się mylić) jest to włącznik halogenów (o ile takowe posiadasz w zderzaku.

nie właśnie nie posiadam halogenów z przodu :roll:

Jeśli to coś pomoże to powiem że ten przycisk nie blokuje się, wciska się i po puszczeniu odskakuje.

mirc23 
Mitsumaniak

Auto: brak
Wysłany: 25-11-2009, 06:32   

Nie wiem dokładnie, który z przełączników ale w tym miejscu powinno być albo pokrętło od regulacji wysokości świateł, albo pokrętło od regulacji intensywności podświetlenia deski rozdzielczej.
Sprawdź czy się kręci jeżeli tak to proponuje pod wieczór zapalić światła i sprawdzić czy podświetlenie deski nie będzie się zmieniało. :)

sidorczuk 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-11-2009, 23:15   

mirc23 napisał/a:
Nie wiem dokładnie, który z przełączników ale w tym miejscu powinno być albo pokrętło od regulacji wysokości świateł

nie nie, pokrętło to jest niżej.

mirc23 napisał/a:
albo pokrętło od regulacji intensywności podświetlenia deski rozdzielczej.
Sprawdź czy się kręci jeżeli tak to proponuje pod wieczór zapalić światła i sprawdzić czy podświetlenie deski nie będzie się zmieniało. :)

sprawdzałem dziś wieczorem i nic się nie działo, więc chyba to nie to :roll:

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2009, 12:05   

W Protonie swiece grzeją sie automatycznie?Moze to przycisk do swiec zarowych?

sidorczuk 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-11-2009, 11:02   

adamovicius napisał/a:
W Protonie swiece grzeją sie automatycznie?Moze to przycisk do swiec zarowych?

Nie świece nagrzewają się automatycznie.
Nie wygląda mi to na jakąś samoróbkę, tak jakby to było oryginalne, od nowości.

Może to mieć związek z klaksonem czy poduszką powietrzną? Bo klakson mi nie działa i zauważyłem także, że podczas odpalania nie zapala się kontrolka SRS-u

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2009, 17:26   

Napisałem temat na forum Protona Wira i gościu odpisał że może to być starter,albo przycisk od alarmu.Chyba sie chłopaki z Malezji nie znaja :D
Na allegro oglądałem jednego Protona i miał w tym miejscu chyba regulacje jasności podswietlenia zegarów.Twoj przycisk moze byc nieoryginalny, tylko dobrze dopasowany do tego miejsca.
Moze ktoś sobie zrobił dodatkowe grzanie swiec zarowych.

[ Dodano: 02-12-2009, 18:57 ]
Na angielskim forum piszą,że to nie jest oryginalny przycisk,też stawiaja na dodatkowe grzanie swiec.

Odpowiedz do tematu