Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] nowy Outlander , jaki silnik?
Autor Wiadomość
rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-12-2009, 17:03   

mitsu00 napisał/a:
Słyszał kiedyś kolega o urządzeniu o nazwie tempomat?
nie wiem co to? to takie guziczki po prawej stronie kierownicy, żeby była ładniejsza, bo ma również guziczki z lewej? I można je naciskać w czasie jazdy?
mitsu00 napisał/a:
O płynnej jeździe bez gwaltownych przyspieszeń i hamowań?
Ktoś wyżej pisał o
mitsu00 napisał/a:
nadal sie uśmiecham przy wyprzedzaniu jak "robię" 3-4 auta na raz. a spalanie to w trasie max 8 l/100 km
to albo łykanie 3-4aut, albo max 8l na trasie i to bliżej 90 niż 120km/h
mitsu00 napisał/a:
A co do mapy to sprawa ma się tak że teraz silnika nie trzeba wogóle kręcic żeby przyspieszał żwawo
co wcale nie znaczy, że silnik nie dostaje zwiększonej dawki paliwa na mniejszych obrotach przy wyższym ciśnieniu doładowania powietrza, dlatego jest możliwe zmniejszenie zużycia przy mapie - ale tylko przy spokojnej jeździe, a nie łykaniu po 4 auta. Ja przynajmniej nie wprowadzam nikogo w błąd mówiąc o superoszczędnym silniku - raz zrobiłem trasę 180km ze średnią 5,8l na komputerze - na tempomacie ustawiony na ok. 75km/h. Mam trasę w tankowaniach 845km ze średnią 6,04l/100km. Oszczędnie jest możliwe? możliwe. Ale nie znaczy, że często warunki drogowe na to pozwalają. A jak się wyprzedza to o 6l można zapomnieć, o 7 też, a na trasie przy ok. 120 to i w 8 zmieścić się będzie ciężko - nawet przy 2,0 140KM. Ponieważ jeżdżę raczej mało oszczędnie to średnią mam ponad 8l/100km.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 11-12-2009, 18:02   

Kolego>>>>> To że napisałem ze mogę wyprzedzic kilka aut na raz bez większego wysiłku, nie znaczy że to robię notorycznie :wink: Napisałem również o średniej spalania z trasy a nie o spalaniu chwilowym, które w przypadku dynamicznego wyprzedzania może wynieśc z 20 l. Tak więc nie generalizuj moich wypowiedzi i nie sugeruj że może byc inaczej niż napisałem.....

Pozdr.

Dominik

Odpowiedz do tematu