Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Warsztat Lublin
Autor Wiadomość
Kenor21 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt C52 1,5B
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2009, 18:48   Warsztat Lublin

Powitac grupe lubelska.Gdzie naprawiacie autka??musze wymienić sworznie ,moze ktoś z załogi ma garaz i kanał i ma pojęcie??

Starion 
Forumowicz
The smoking man :)

Auto: Colt CJ1A, Passat GT16 kombi
Wysłany: 03-06-2009, 21:27   

Ja poszedłem na łatwiznę i wymieniłem u Piotrka Masicza przy okazji. Jak coś to w piątek mogę dać znać ile mi za to policzył.

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 03-06-2009, 21:54   

jest temat jak byk nazwany 'Gdzie naprawiacie'. Wystarczy przejrzeć ;)

darkezz 
Nowy Forumowicz
miśki the best

Auto: galant e 54
Wysłany: 27-09-2009, 10:23   

polecam wizytę u pana Sławka.

vibe 
Mitsumaniak

Auto: lancer 95 kombi
Wysłany: 01-01-2010, 23:09   

Mam pytanko gdy przekręcam pokrętło nawiewu w konsoli środkowej to regulacji ustawień góra nogi czy dół tego podswietlenie tego pokretła mi znika i podświetlenie regulacji prędkości nawiewu tez mi znika co to moze być czy ktos z was miał ten problem? i gdzie to mozna naprawić? Pozdrawiam vibe

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2010, 23:35   

nie łączy Ci kostka od podświetlenia konsolki. Musisz zdjąć ramkę konsolki i odkręcić panel sterujący nawiewem.

patriotazz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer
Wysłany: 02-01-2010, 20:22   

Heh ja mam ten sam problem u siebie ale jakoś nie mam kiedy za to się zabrać, trochę boje się że połamie ten panel przy wyjmowaniu.Jak komuś uda się to zrobić bez szkód chętnie skorzystam z podpowiedzi.

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-01-2010, 13:08   

w zimę się nie zabierajcie, bo plastiki zapewne popękają, latem robią się elastyczniejsze i nie ma problemów

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2010, 01:07   

pawela napisał/a:
w zimę się nie zabierajcie,

słuszna uwaga.

BTW całość trzyma się na 2 wkrętach, umieszczonych nad panelem sterowania pieca, "do góry nogami" oraz 4 zatrzaskach: 2 w dolnych rogach po jednym na strone oraz 2 na górze.
No i polecam wysunięcie tacki pod kubki.

uh4 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 V16 HB
Wysłany: 04-01-2010, 09:31   

Stary Polmozbyt.

kafar_1989 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Wysłany: 20-01-2010, 00:13   

Ja Miska serwisuje sam :D Ale ewentualnie moje miejsce pracy Sowińskiego 47 boczna Glinianej :P

vibe 
Mitsumaniak

Auto: lancer 95 kombi
Wysłany: 23-01-2010, 16:45   

straciłem oprócz nawiewu podświetlenie przycisków awaryjnych przeciwmgielnych pali sie tylko podgrzewanie lusterek jak to naprawić jakie tam są zarówki? pozdrawiam

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2010, 11:04   

by rafamalk:

Na początek zalecam uzbroić się w niezbędny zestaw narzędzi tj:
- 2 bardzo małe płaskie śrubokręty
- pęseta
- obcęgi do paznokci

Żarówki jakie trzeba kupić są na pierwszej fotce. Zwykłe, malutkie 12V. Ale moja uwaga jest taka: KUPCIE LED'y. Chwilę po zrobieniu ostatniego zdjęcia tego tutoriala wysiadła mi żarówka od podgrzewania szyby. Pochodziła kilkanaście minut.

A tak wyglądają żarówki od suwaków, zapalniczki i popiołki (też warto zainwestować w LEDy:

Na początku zdejmujemy panel środkowy. Trzyma się na dwóch śrubach nad suwakami oraz czterech zatrzaskach. Podważajcie delikatnie, bo można łatwo ułamać.

Po zdjęciu panela najpierw odczepiamy 2 górne przyciski, a potem linka od nawiewu (siedzi na dwóch zatrzaskach).

Jak zostanie nam w rękach sam panel odkręcamy przyciski. Żeby wyjąć przycisk z obudowy należy podhaczyć zatrzaski z jednej i z drugiej strony, a następnie pchnąć do przodu:

Wyjęty przycisk ma na sobie jeszcze jedną obudowę, którą podważamy w podobny sposób w miejscu zaznaczonym na fotce:

Po zdjęciu obudowy nie pogubcie wszystkich części bo będzie kaszana. Róbcie to delikatnie, bo jak coś połamiecie to będzie również kaszana

Po zjeciu górnej obudowy ukaże się nam mini, mini żaróweczka. W tym momencie niezbędne okaże się wyżej wymieniona pęseta:

Żarówkę wraz z obudową zdejmujecie z blaszek i zobaczycie takiego małego skurczysynka, sprawcę całego zamieszania:

W miejscu zaznaczonym zielonym czymś podważacie pęsetą lub mini śrubokrętem druciki i "odwiązujecie supełek". Gdy będziecie wkładać nową żarówkę robicie to samo, ale w odwrotnej kolejności. To łatwe, ale za pierwszym razem trzeba to "zakumać". Resztki drucika nowej żarówki przycinacie obcęgami.

Wszystkie przyciski w kabinie działają na podobnej zasadzie, więc potem lecicie już coraz szybciej.

Teraz przyciski pod podświetlenia suwaków, popiołki i zapalniczki.

Na pierwszy ogień idą od suwaka, bo najłatwiej. Po zdjęciu kratek nawiewu będą w tym miejscu co zaznaczyłem na fotce. Odkręcacie leciutko czarną obudowę i wyjmujecie żarówkę z tejże obudowy:

To banalne. Potem przechodzimy do podświetlenia zapalniczki i popiołki. Zapomniałem pstryknąć fotki, ale na tej zaznaczyłem rozmieszczenie zatrzasków i żarówek. Na zielono zaznaczone 2 śrubki (bliżej) i 2 mocowania (dalej). W miejscu gdzie są czerwone zaznaczenia powinny znajdować się żarówki. Demontuje się je tak samo jak te od nawiewu.

Po skończonej pracy cieszymy się pięknie naświetloną kabiną:

Mi zabrakło już żarówki na popielniczkę dlatego radzę kupować Wam z dużym zapasem, bo i tak nigdy nie starcza. Ja byłem w sklepie 3 razy, a i tak jednej zabrakło. Zdrowie

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Rozpiska gdzie jest ile jakich żarówek :)
w CA0

i w CJ0

Odpowiedz do tematu