Warsztat Lublin |
Autor |
Wiadomość |
Kenor21
Nowy Forumowicz
Auto: Colt C52 1,5B
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2009, 18:48 Warsztat Lublin
|
|
|
Powitac grupe lubelska.Gdzie naprawiacie autka??musze wymienić sworznie ,moze ktoś z załogi ma garaz i kanał i ma pojęcie?? |
|
|
|
 |
Starion
Forumowicz The smoking man :)

Auto: Colt CJ1A, Passat GT16 kombi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Paź 2008 Posty: 202 Skąd: Derby (UK)
|
Wysłany: 03-06-2009, 21:27
|
|
|
Ja poszedłem na łatwiznę i wymieniłem u Piotrka Masicza przy okazji. Jak coś to w piątek mogę dać znać ile mi za to policzył. |
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 03-06-2009, 21:54
|
|
|
jest temat jak byk nazwany 'Gdzie naprawiacie'. Wystarczy przejrzeć |
|
 |
darkezz
Nowy Forumowicz miśki the best
Auto: galant e 54
|
Wysłany: 27-09-2009, 10:23
|
|
|
polecam wizytę u pana Sławka. |
_________________ darkezz |
|
|
|
 |
vibe
Mitsumaniak
Auto: lancer 95 kombi
|
Wysłany: 01-01-2010, 23:09
|
|
|
Mam pytanko gdy przekręcam pokrętło nawiewu w konsoli środkowej to regulacji ustawień góra nogi czy dół tego podswietlenie tego pokretła mi znika i podświetlenie regulacji prędkości nawiewu tez mi znika co to moze być czy ktos z was miał ten problem? i gdzie to mozna naprawić? Pozdrawiam vibe |
|
|
|
 |
pawel129 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2010, 23:35
|
|
|
nie łączy Ci kostka od podświetlenia konsolki. Musisz zdjąć ramkę konsolki i odkręcić panel sterujący nawiewem. |
|
|
|
 |
patriotazz
Mitsumaniak

Auto: Lancer
|
Wysłany: 02-01-2010, 20:22
|
|
|
Heh ja mam ten sam problem u siebie ale jakoś nie mam kiedy za to się zabrać, trochę boje się że połamie ten panel przy wyjmowaniu.Jak komuś uda się to zrobić bez szkód chętnie skorzystam z podpowiedzi. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-01-2010, 13:08
|
|
|
w zimę się nie zabierajcie, bo plastiki zapewne popękają, latem robią się elastyczniejsze i nie ma problemów |
|
 |
pawel129 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2010, 01:07
|
|
|
pawela napisał/a: | w zimę się nie zabierajcie, |
słuszna uwaga.
BTW całość trzyma się na 2 wkrętach, umieszczonych nad panelem sterowania pieca, "do góry nogami" oraz 4 zatrzaskach: 2 w dolnych rogach po jednym na strone oraz 2 na górze.
No i polecam wysunięcie tacki pod kubki. |
|
|
|
 |
uh4
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 V16 HB
|
|
|
|
 |
kafar_1989
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 178 Skąd: Wojcieszyn/Lublin
|
Wysłany: 20-01-2010, 00:13
|
|
|
Ja Miska serwisuje sam Ale ewentualnie moje miejsce pracy Sowińskiego 47 boczna Glinianej |
_________________ DSM 1G GSX
4G63T 6bolt |
|
|
|
 |
vibe
Mitsumaniak
Auto: lancer 95 kombi
|
Wysłany: 23-01-2010, 16:45
|
|
|
straciłem oprócz nawiewu podświetlenie przycisków awaryjnych przeciwmgielnych pali sie tylko podgrzewanie lusterek jak to naprawić jakie tam są zarówki? pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-01-2010, 11:04
|
|
|
by rafamalk:
Na początek zalecam uzbroić się w niezbędny zestaw narzędzi tj:
- 2 bardzo małe płaskie śrubokręty
- pęseta
- obcęgi do paznokci
Żarówki jakie trzeba kupić są na pierwszej fotce. Zwykłe, malutkie 12V. Ale moja uwaga jest taka: KUPCIE LED'y. Chwilę po zrobieniu ostatniego zdjęcia tego tutoriala wysiadła mi żarówka od podgrzewania szyby. Pochodziła kilkanaście minut.
A tak wyglądają żarówki od suwaków, zapalniczki i popiołki (też warto zainwestować w LEDy:
Na początku zdejmujemy panel środkowy. Trzyma się na dwóch śrubach nad suwakami oraz czterech zatrzaskach. Podważajcie delikatnie, bo można łatwo ułamać.
Po zdjęciu panela najpierw odczepiamy 2 górne przyciski, a potem linka od nawiewu (siedzi na dwóch zatrzaskach).
Jak zostanie nam w rękach sam panel odkręcamy przyciski. Żeby wyjąć przycisk z obudowy należy podhaczyć zatrzaski z jednej i z drugiej strony, a następnie pchnąć do przodu:
Wyjęty przycisk ma na sobie jeszcze jedną obudowę, którą podważamy w podobny sposób w miejscu zaznaczonym na fotce:
Po zdjęciu obudowy nie pogubcie wszystkich części bo będzie kaszana. Róbcie to delikatnie, bo jak coś połamiecie to będzie również kaszana
Po zjeciu górnej obudowy ukaże się nam mini, mini żaróweczka. W tym momencie niezbędne okaże się wyżej wymieniona pęseta:
Żarówkę wraz z obudową zdejmujecie z blaszek i zobaczycie takiego małego skurczysynka, sprawcę całego zamieszania:
W miejscu zaznaczonym zielonym czymś podważacie pęsetą lub mini śrubokrętem druciki i "odwiązujecie supełek". Gdy będziecie wkładać nową żarówkę robicie to samo, ale w odwrotnej kolejności. To łatwe, ale za pierwszym razem trzeba to "zakumać". Resztki drucika nowej żarówki przycinacie obcęgami.
Wszystkie przyciski w kabinie działają na podobnej zasadzie, więc potem lecicie już coraz szybciej.
Teraz przyciski pod podświetlenia suwaków, popiołki i zapalniczki.
Na pierwszy ogień idą od suwaka, bo najłatwiej. Po zdjęciu kratek nawiewu będą w tym miejscu co zaznaczyłem na fotce. Odkręcacie leciutko czarną obudowę i wyjmujecie żarówkę z tejże obudowy:
To banalne. Potem przechodzimy do podświetlenia zapalniczki i popiołki. Zapomniałem pstryknąć fotki, ale na tej zaznaczyłem rozmieszczenie zatrzasków i żarówek. Na zielono zaznaczone 2 śrubki (bliżej) i 2 mocowania (dalej). W miejscu gdzie są czerwone zaznaczenia powinny znajdować się żarówki. Demontuje się je tak samo jak te od nawiewu.
Po skończonej pracy cieszymy się pięknie naświetloną kabiną:
Mi zabrakło już żarówki na popielniczkę dlatego radzę kupować Wam z dużym zapasem, bo i tak nigdy nie starcza. Ja byłem w sklepie 3 razy, a i tak jednej zabrakło. Zdrowie
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Rozpiska gdzie jest ile jakich żarówek
w CA0
i w CJ0
 |
|
 |
|