1.8 vs 1.8 GDI |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-08-2006, 08:23
|
|
|
deenbe, nie kłóć się. MAHA ma coś takiego... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 29-08-2006, 11:23
|
|
|
Te skany które zapodał saphire bardzo ładnie opisują silniczek GDI. Jakbym znalazł taki w dobrym stanie i jeszcze z klimatronikem( jak szaleć to szaleć:P) to bym był bardzo happy |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 17:22
|
|
|
Jak napisali koledzy, GDI wymaga wiekszej troski, warto lac dobry olej i benzyne z pewnego zrodla. Zadajmy sobie jednak pytanie: Czy do innego silnika nie warto? GDI ma wiecej mocy i mniej pali, tylko radzilbym sprawdzic czy wolne obroty nie "faluja" - jesli tak, trzeba bedzie przeczyscic przepustnice (auto od razu pracuje inaczej!). Polecam rowniez jak najbardziej przywiezienie Cari z Niemiec, poniewaz tam auta sa z pewnoscia lepiej serwisowane niz u nas, poza tym pomijajac kwestie silnika - samochod z Niemiec bedzie w lepszym stanie niz ten, jezdzacy po naszych dziurawych drogach.
Plusem carism z silnikiem GDI jest (jak przypuszczam) to, ze mialy one dobre wyposazenie, chyba nie bylo "golych" GDI...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 29-08-2006, 17:31
|
|
|
No z tego co widze po ogłoszeniach to GDI mają bogate wyposarzenie. A te oleje do GDI są duzo droższe niż do silnika na zwykłym wtrysku? |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 29-08-2006, 17:47
|
|
|
Jeśli juz to mam możliwośc przejechać się tylko 1.6. Innymi wersjami nie mam możliwości niestety. Chciałem się poprstu zorientować który silnik bardziej się opłaca kupować(bo jak wiecie napewno nie zawsze nowsze znaczy lepsze). |
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 19:09
|
|
|
Nie musisz kupowac oleju specjalnie do GDI. Moze byc po prostu dobry "zwykly" olej. Ja uzywam Mobil 1 0W-40 i nie mam powodow, zeby narzekac.
Co do tego, jaki silnik najbardziej sie oplaca kupic: Roznice w cenach sa stosunkowo niewielkie, bralbym ten najmocniejszy - jednak uprzednio sprawdzony (musisz sie przejechac i zobaczyc chociazby jak reaguje na nacisniecie gazu, czy rowno pracuje itp.). Jak kupowalem moja Cari, to myslalem tylko o GDI, ale wybor nalezy do Ciebie...
Pozdrowionka. |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 20:01
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | deenbe, nie kłóć się. MAHA ma coś takiego... |
maha czyli inercja? to powiedz mi w jaki sposob oni sprawdza przyspieszenie skoro w gre wchodzi takze opor powietrza? a tymbardziej predkosc max..
dla mnie to bajer. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-08-2006, 20:07