Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
1.8 vs 1.8 GDI
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2006, 08:23   

deenbe, nie kłóć się. MAHA ma coś takiego...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 29-08-2006, 11:23   

Te skany które zapodał saphire bardzo ładnie opisują silniczek GDI. Jakbym znalazł taki w dobrym stanie i jeszcze z klimatronikem( jak szaleć to szaleć:P) to bym był bardzo happy :mrgreen:

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 17:22   

Jak napisali koledzy, GDI wymaga wiekszej troski, warto lac dobry olej i benzyne z pewnego zrodla. Zadajmy sobie jednak pytanie: Czy do innego silnika nie warto? GDI ma wiecej mocy i mniej pali, tylko radzilbym sprawdzic czy wolne obroty nie "faluja" - jesli tak, trzeba bedzie przeczyscic przepustnice (auto od razu pracuje inaczej!). Polecam rowniez jak najbardziej przywiezienie Cari z Niemiec, poniewaz tam auta sa z pewnoscia lepiej serwisowane niz u nas, poza tym pomijajac kwestie silnika - samochod z Niemiec bedzie w lepszym stanie niz ten, jezdzacy po naszych dziurawych drogach.

Plusem carism z silnikiem GDI jest (jak przypuszczam) to, ze mialy one dobre wyposazenie, chyba nie bylo "golych" GDI...

Pozdrawiam.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 29-08-2006, 17:31   

No z tego co widze po ogłoszeniach to GDI mają bogate wyposarzenie. A te oleje do GDI są duzo droższe niż do silnika na zwykłym wtrysku?

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 29-08-2006, 17:44   

A nie lepiej by było, gdybyś sprawdził, w jakim aucie (1.8 czy 1,8GDI, a nawet 1.6) czujesz się najlepiej jako kierowca?
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Wysłany: 29-08-2006, 17:47   

Jeśli juz to mam możliwośc przejechać się tylko 1.6. Innymi wersjami nie mam możliwości niestety. Chciałem się poprstu zorientować który silnik bardziej się opłaca kupować(bo jak wiecie napewno nie zawsze nowsze znaczy lepsze).

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 19:09   

Nie musisz kupowac oleju specjalnie do GDI. Moze byc po prostu dobry "zwykly" olej. Ja uzywam Mobil 1 0W-40 i nie mam powodow, zeby narzekac.

Co do tego, jaki silnik najbardziej sie oplaca kupic: Roznice w cenach sa stosunkowo niewielkie, bralbym ten najmocniejszy - jednak uprzednio sprawdzony (musisz sie przejechac i zobaczyc chociazby jak reaguje na nacisniecie gazu, czy rowno pracuje itp.). Jak kupowalem moja Cari, to myslalem tylko o GDI, ale wybor nalezy do Ciebie...

Pozdrowionka.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 20:01   

Hubeeert napisał/a:
deenbe, nie kłóć się. MAHA ma coś takiego...

maha czyli inercja? to powiedz mi w jaki sposob oni sprawdza przyspieszenie skoro w gre wchodzi takze opor powietrza? a tymbardziej predkosc max..

dla mnie to bajer.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 29-08-2006, 20:07   

MAHA czyli hamownia obciązeniowa. Mylisz pojęcia.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu