Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma DI-D chwilowy bark mocy
Autor Wiadomość
pablos4 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2010, 07:56   

robertdg napisał/a:
moze zacinac się elektrozawór, umieszczony na scianie grodziowej z kostka elektryczna i dwoma wezykami podcisnienia

Założyłem nowy ten zaworek i nic bez zmian

[ Dodano: 19-02-2010, 07:26 ]
No i wszystko wróciło do normy misiek śmiga aż miło - padła przepływka

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 23-02-2010, 21:32   

pablos4 napisał/a:
padła przepływka

a co to jest ??

pablos4 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma DID
Wysłany: 24-02-2010, 14:28   

Przepływomierz powietrza umieszczony pomiedzy filtrem powietrza a rura dolotową do turbiny.

shymo 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 2002 DID, 115KM
Wysłany: 25-02-2010, 10:30   

Może się przydać: Przepływomierz + ten link do forum v40

bufor
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2010, 20:40   

witam dołączam się do problemu autko po wymianie filtrów i płynów zatankowane Orlen werwa do pełna śmiga jak zawsze a tu po jakiś 340 km jadę wrzucam 4 i gaz a tu mocy nie ma nie reaguje na gaz dusi się to ja 3 i deptam i to samo zamulone żadna kontrolka się nie zapaliła to tak wolno jakieś 40km/h przez chwile jechałem regulując jedynie pedałem gazu i po chwili zaskoczyła jak by nie było tego zdarzenia przetestowałem w trasie i Ok ..wytłumaczyłem sobie że to filtr paliwa jak wymieniali to morze gdzieś powietrze się zawiesiło ....mam ja już 3 lata i to pierwsze zdarzenie nie podłączałem pod kompa ale to zrobię

Pieniek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DiD HP 2001
Wysłany: 27-03-2010, 20:59   

W DID 115KM przyczyną chwilowego zamulenia może być zapiekająca się kierownica spalin turbiny. Doraźnie problem ustępuje przy dynamiczniejszej jeździe ale ostatecznie trzeba zdemontować i wyczyścić turbinę z nagaru.
Pozdrawiam.

pycior 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI 99r
Wysłany: 29-05-2010, 13:14   

Witam smigam Cari 1.8GDI 99r i u mnie jest podobny problem powyzej 160km/h zapala mi sie kontrolka silnika i pojawia sie szarpniecie to trwa jakies 3sek.przerwa i znowu(bez ciaglosci)jak zwolnie ponizej 160km/h jest oki.Podjechalem na komputer i mechanik wskazal na pompke wysokiego cisnienia(daje za doze cisnienie paliwa)koszt400zl.Za wykrycie bledu wziol 20zl. Pozdro

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 29-05-2010, 22:58   

pycior napisał/a:
Witam smigam Cari 1.8GDI 99r i u mnie jest podobny problem powyzej 160km/h zapala mi sie kontrolka silnika i pojawia sie szarpniecie to trwa jakies 3sek.przerwa i znowu(bez ciaglosci)jak zwolnie ponizej 160km/h jest oki.Podjechalem na komputer i mechanik wskazal na pompke wysokiego cisnienia(daje za doze cisnienie paliwa)koszt400zl.Za wykrycie bledu wziol 20zl. Pozdro

di-d to diesel a ty masz gdi benzynę to zupełnie inne konstrukcje

Odpowiedz do tematu