|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dylemat Space star 1.9 did czy Scenic 1.9dci ?za i przeciw? |
Autor |
Wiadomość |
Fiodor2000
Forumowicz
Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2010, 15:11
|
|
|
Spytaj ile kosztują części zawieszenia do Scenica.....albo wymień sobie tarcze z tyłu ...to zobaczysz że zdecydujesz się na MSS |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 29-01-2010, 20:11
|
|
|
misiumisiu napisał/a: | Widocznie trafiłeś na zajechanego space'a bo problemem nie jest marka a użytkownicy jak dbasz tak masz!!! | oczywiscie, ze tak
poza tym mam kilku znajomych, których renio (w tym scenici) jezdzily w zasadzie bezawaryjnie 2,3,4 lata, po czym zaczęły sie sypać bardziej niz choinka na 3 króli:D |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-01-2010, 20:36
|
|
|
Fiodor2000 napisał/a: | Spytaj ile kosztują części zawieszenia do Scenica | przesadzasz, ceny czesci sa typowe, ani nie sa drogie ani tanie, np drazek kierowniczy ok 60zł TRW, czy to dużo
Fiodor2000 napisał/a: | albo wymień sobie tarcze z tyłu | na obecna chwile istnieje juz mozliwość dokupienia samych tarcz, albo samych łozysk do tarcz, choć jeszcze niedawno były to elementy zespolone, a na obecną chwile, tarcza zespolona z łozyskiem kosztuje w granicach 300zł w detalu, wiec po rabatach mozna ją mieć za około 230zł, i to produkt ori producenta
Ja problemu w cenach części nie widze, jeżeli auto zadbane to warte uwagi, wady Scenica jakie mógłbym przytoczyć, automatyczny mechanizm recznego (droga impreza w granicach 1500 - 2000zł), jak sie go regularnie nie uzywa to mozna o nim zapomniec, instalacja elektryczna, wszystkie wiazki, wtyczki sa poprostu na styk i przy instalacji silnikowej zdarzaja sie oblamania przewodów, po czym czasami trzeba je przedluzac, licznik elektryczny - pada elektronika koszt naprawy ok 150 - 200zł, no chyba ze sie umie zrobic samemu to wielokrotnie mniej.
Kazde auto ma swoje wady i zalety, wszystko zalezy od tego w jakim stanie kupi sie dany egzemplarz. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 30-01-2010, 00:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2010, 23:38
|
|
|
Fiodor2000 napisał/a: |
Każde auto ma swoje wady i zalety, wszystko zależy od tego w jakim stanie kupic sie dany egzemplarz. |
Właśnie - ja po 3 latach sądzę że nie najlepiej trafiłem ale jeśli będę zmieniał samochód to znów będę szukał MSS |
|
|
|
 |
pio
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 22-03-2010, 02:58
|
|
|
posiadam mss 1.8 gdi od miesiaca a moj tata scenica 1.9 dci od 4 lat to sa calkiem inne auta ale jedno jest pewne w scenicu pozycja za kierownica jest tragiczna i jest dużo glosniej choc moze to wina diesla. natomiast materiały do wykonczenia wnetrza to scenic scenic i jeszcze raz scenic. i gdyby nie to ze jest w scenicu tak głosno to kto wie..... |
_________________ moje pierwsze mitsubishi |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 22-03-2010, 07:55
|
|
|
pio napisał/a: | jest dużo glosniej choc moze to wina diesla | chyba nie. Co prawda to mój pierwszy diesel, ale wszyscy moi znajomi którzy jeżdżą dieslami od lat mówią, ze mój didol jest wyjątkowo cichutki
Koledzy z pracy orzekli że jest cichszy od Octavii i niewiele głośniejszy od nowego Paska. |
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2010, 08:20
|
|
|
a ja muszę na dzień dzisiejszy skorygować moją wypowiedź:
w przypadku moich problemów ze spalaniem ogólnie silnikiem winowajcom była instalacja gazowa - fakt była to I/II generacja - teraz mam sekwencje i wszystkie dolegliwości ustąpiły. Mniej pali z 11l spadło do 8,5l, rano nie szarpie silnikiem, stanowczo lepiej się zbiera po naciśnięciu pedału gazu, jest bardziej elastyczny.... |
|
|
|
 |
|
|