Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:16 |
Czy po przeglądzie/serwisie ASO myje Wam samochód? |
Autor |
Wiadomość |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 29-05-2009, 09:10
|
|
|
Mont napisał/a: | PS.tak na marginesie wątek jest idiotyczny | Mont, podobno nie ma głupich pytań...
Wracając do tematu.
Ja jakoś nie przywiązuję do tego wagi. Chcę mieć porządnie umyty samochód to jadę do "mojej" myjni. Wyczyszczą, odkurzą, nawoskują i mam spokój.
A swoją drogą raz się zdarzyło i mnie, że liczyłem na to, że chociaż ochlapią auto - a tu nic. Może akurat myjka się zepsuła, nie było wody albo pan "Józiu" był chory - nie wiem, nie wnikałem.
Podejrzewam, że wtedy się poczułem tak jak Ty. Nie zły tylko lekko zawiedziony. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 29-05-2009, 11:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
OutekII
Forumowicz
Auto: Outlander Invite
|
Wysłany: 29-05-2009, 11:15
|
|
|
W VW też myją, ale co z tego. Raz oddali mi umyte auto po przeglądzie w grudniu, był duży mróz i do autka nie mogłem wejść, bo przymarzły drzwi do uszczelki. Oczywiście po szarpaniu chłopaków z serwisu otworzyły się, ale pourywali uszczelkę. Potem przez 3 tygodnie ją ścigali, wreszcie wymienili i okazało się że miała inny kolor niż pierwotna .
Pzdr. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 29-05-2009, 15:24
|
|
|
dab napisał/a: | Naciagaja na przegladach na jakies dodatkowe wymiany? Jakie max daja rabaty? Cos mozna u nich ugrac? |
Nas na nic nie naciągneli, ale telefonicznie ostrzegają żeby się uzbroić w zapasa gotówki, gdyby coś wypadło podczas przeglądu. Nie wiem jak z rabatami. |
|
 |
kolak
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 instyle
|
Wysłany: 11-06-2009, 12:16 jak jest w Waszych ASO Mitsubishi ?
|
|
|
We wtorek odbieralem z kumplem Outka II instyle po przegladzie. Wiec autko sporo ponad 100tyz zl kosztowalo.
Serwis oddal samochod nieumyty i nieodkurzony - bylem w szoku jak to zobaczylem. Poszedlem do serwisu i zadalem pytanie dlaczego oddali auto nieumyte. Serwisant odpowiedzial, ze tylko oplukali samochod - bylo to nieprawda.
Nie drazylem teamtu dalej bo nie moje auto ale zwazywszy, ze odbieram nowego Outlandera w poniedzialek w tym salonie jestem troche zaniepokojony.
To juz moje trzecie auto z salonu. Pierwsze Renalut - juz dawno sprzedany, drugi Mercedes - jezdzi zona obecnie i teraz Outlander dla mnie.
W kazdym ASO do tej pory zawsze oddawali mi samochod umyty i odkurzony. Milo odebrac autko czyste.
Malo tego zawsze dostawalem auto umyte i odkurzone nie tylko po przegladzie ale po kazdej wizycie w serwisie.
A w ASO w Szczecinie nie maja takiej praktyki
Jak jest w Waszych ASO ?
to tylko problem Mitsu czy moze problem Szczecina ? |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
|
Wysłany: 11-06-2009, 12:40
|
|
|
Tu było |
|
|
|
 |
diodamen
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 21-11-2009, 17:31
|
|
|
W Kieleckim salonie zawsze myją samochód z zewnątrz i przetrą na szybko wewnątrz. Robią to w pobliskiej myjni |
|
|
|
 |
xwaldek66
Nowy Forumowicz
Auto: outek II int +
|
Wysłany: 18-03-2010, 00:38
|
|
|
W Opolu u Szica umyli z zewnątrz i wyczyścili elegancko środek (tapicerka, fotele, dywaniki, deska rozdzielcza itp) a miałem w środku dużo błota (ach te tereny...). |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-03-2010, 15:38
|
|
|
xwaldek66 napisał/a: | W Opolu u Szica umyli z zewnątrz i wyczyścili elegancko środek (tapicerka, fotele, dywaniki, deska rozdzielcza itp) a miałem w środku dużo błota (ach te tereny...). |
Jedni moga a drudzy nie chca....wola kasowac latwa kase za przeglady i auf wiedersehen.... |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
|
Wysłany: 27-03-2010, 11:08
|
|
|
Toruń.
Po poprzedniej średniej wizycie z naprawą gwarancyjną - przegląd po 60 000.
Telefon w ciągu dnia (czy chcę wymianę klocków, zjechałem po niespełna 30 000, masakra), samochód nie odkurzony wewnątrz ALE: wytrzepane dywaniki i bardzo starannie umyty (a był zabójczo brudny).
Przyzwoite rabaty na części i robociznę. |
|
|
|
 |
miki1512
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID 2008
|
Wysłany: 27-03-2010, 22:05
|
|
|
Lublin
Przegląd po 20k. Samochód popłukany, w środku masakra taka jaką zostawiłem. Z drugiej strony wolę zrobić porządki sam, zamiast poprawiać po kimś kto robi to z przymusu. Dzisiaj 3 godzinki na powietrzu i autko jak nowe.
Ciekawostka - po przeglądzie znalazłem w bagażniku bańkę po swoim oleju - pustą |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 27-03-2010, 22:20
|
|
|
Ja tam zawsze przy przeglądzie proszę o nie mycie i nie sprzątanie. Wolę zrobić to sam a dobrze. |
Dominik |
|
|
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
|
Wysłany: 27-03-2010, 22:32
|
|
|
Okey, ale jak wypłukujesz na raz 1.700 zł za przegląd i klocki to choć tyle cieszy że szanują Cię jako klienta i choć OPŁUCZĄ Twoje autko . |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 27-03-2010, 22:35
|
|
|
nephilim napisał/a: | Okey, ale jak wypłukujesz na raz 1.700 zł za przegląd i klocki to choć tyle cieszy że szanują Cię jako klienta i choć OPŁUCZĄ Twoje autko . |
Kiedyś w poprzednim czarnuchu uczynni mechaniory porysowali mi lakier wycierając go po umyciu jakąś brudną szmatą i od tamtego razu grzecznie dziękuję i proszę o nie mycie i o nie sprzątanie. |
Dominik |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-03-2010, 18:26
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Ja tam zawsze przy przeglądzie proszę o nie mycie i nie sprzątanie. Wolę zrobić to sam a dobrze. |
A bo ty jestes ortodoksem A chociazby wytrzepanie dywanikow mogli by robic...nawet tobie |
dab
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 30-03-2010, 21:34
|
|
|
dab napisał/a: | A chociazby wytrzepanie dywanikow mogli by robic...nawet tobie |
Szczerze? Nie bardzo. U niego w samochodzie to strach oddychać bo być może Colgate Plax działa krócej niż opisują.....
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
|