|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
LPG wyłącza się podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
jolly69
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 267 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 02-05-2010, 19:22
|
|
|
Polska instalacja KME sterownik Diego LS, czujnik ciśnienia przy wyjściu z reduktora, obciążenie silnika nie ma znaczenia, przełącza się tylko po zatrzymaniu, np. przy staniu na czerwonym świetle, w czasie jazdy bardzo bardzo rzadko..czym cieplejsze dni tym częściej, w zimne dni prawie nigdy.. w środę odstawiam do gazownika, niech myśli..
[ Dodano: 11-05-2010, 18:01 ]
sytuacja wyjasniona, nie wiem dlaczego ale przestawiło się ciśnienie na reduktorze, było na poziomie 0,7 bar (powinno być ok 1 bar), przy 0,6 bar przełącza się na benzynę.. korekta cisnienia i auto na razie (odpukać) jeździ.. |
|
|
|
 |
Grand
Forumowicz
Auto: Carisma 95r 1.6 90KM
|
Wysłany: 14-05-2010, 13:21
|
|
|
miałem podobny problem i okazało się że jakiś ,,trzpień'' (tak mi gazownik powiedział) był wadliwy, co najlepsze następny też się rozwalił. Dopiero trzeci działa do dziś |
|
|
|
 |
jolly69
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2007 Posty: 267 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 14-05-2010, 18:55
|