Przesunięty przez: mkm 31-07-2010, 00:38 |
[CB0] Kupno Lancera 1.6 GLXi |
Autor |
Wiadomość |
Ingill
Nowy Forumowicz
Auto: fajny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-06-2010, 06:12 [CB0] Kupno Lancera 1.6 GLXi
|
|
|
Witam.
Jako iż niedawno zdałem prawko i od pewnego czasu choruje na CB0 chciałbym się dowiedzieć
jaką kwotę powinienem przeznaczyć aby dorwać sedana 1.6 glxi w dobrym stanie.
Czy trudno trafić dobrą sztukę?
Ponadto byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi ile mnie wyniesie OC, zakładając że
nie będę miał żadnych zniżek ( ).
Pozdrawiam fanów tego legendarnego samochodu |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 07-06-2010, 16:44
|
|
|
Wiele sie dowiesz czytajac opisy samochodow forumowych:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29694
a takze poszczegolnych dzialow gdzie znajdziesz najczęstsze awarie.
Co do stanu Lancerow z tego roku musisz pamietac, ze te auta juz mlode nie sa, wiec jakąś kase na „serwis pozakupowy” musisz miec.
Wystrzegaj sie aut po powaznych naprawach blacharskich.
Jak trafisz auto w stanie oryginalnym, to bedziesz sie cieszyl z bezawaryjnej jazdy.
Jak trafisz na „trupa” – bedziesz mial problemy.
Jak znajdziesz cos co Cie interesuje zakladaj temat w tym dziale:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=100
Troche da sie powiedziec na podstawie zdjec.
Witaj na Forum. |
|
|
|
 |
emzet
Forumowicz
Auto: EA5A
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 197 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 07-06-2010, 19:55
|
|
|
Ingill napisał/a: | Ponadto byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi ile mnie wyniesie OC, zakładając że nie będę miał żadnych zniżek ( ). |
Sprawdź tutaj:
https://epolisa.mtusa.pl/klient/MS_Kalkulator.aspx |
_________________ Gdyby opracować sposób pozyskiwania energii z ludzkiej głupoty, Polska stałaby się światowym mocarstwem energetycznym. |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 07-06-2010, 23:55
|
|
|
Kupuj kupuj to piękne autko:) będzie nas więcej:) Składkę możesz też sprawdzić tutaj:
https://www.libertydirect...=liberty_direct
Jak nie masz żadnych zniżek to może pomyśl o współwłaścicielu w postaci któregoś z rodziców (jeśli mają zniżkę to ty automatycznie będziesz miał tą samą a Twoje własne będą Ci również rosły). Mnie jedynie spędza sen z powiek dach, rdzewieje nad wzmocnieniami (mam takie dwa pasy z purchlami na dachu:/), więc na to zwróć uwagę (ale to chyba tylko w wersjach z szyberdachem więc najlepiej będzie takich unikać, a zainwestować w te z klimą:]). |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
Ingill
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-06-2010, 16:54
|
|
|
Wielkie dzięki za rady
A co do OC to wujek ma najdłużej prawko więc chyba będzie najlepiej (czyt. najtaniej )
No linia tego samochodu mnie zachwyca a nie wspomnę już o wersji EVO |
|
|
|
 |
koli
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Kombi '97 1.6 16v
|
Wysłany: 08-06-2010, 17:46
|
|
|
Siemka. Powiem Ci ze malo jest tych samochodow niestety, ja swojego trafilem przypadkiem, mialem z Poznania jechac po fieste do bydgoszczy, a w nocy znajoma wyslala mi fotke lancera na sprzedaz. Okazalo sie ze stoi dwie ulice od mojego mieszkania :D:D.
Poszedlem wiec z rana, wsiadlem, przejechalem dwie ulice i stuknela nas policja w tylny zderzak :P:P. Obylo sie jednak bez zniszczen i lancerka kupilem. Cena wywalawcza - 5200, stargowalem do 4400, a samochodzik w idealnym stanie.
Przejechalem nim 3000 km jak narazie i wszystko gra, rocznik 1997, kombi, 1,6, 113km. Jedynie ze spalania nie jestem zadowolony - na trasie ok 7, wiec ok, ale miasto 11 jak nie wiecej :(:(, no cyba ze mam cos spieprzone... |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
|
Wysłany: 09-06-2010, 12:36
|
|
|
Haha to widze że nie tylko mój jest z przypadku. Chciałam Renault 19 ale nie udało się upolować za takie pieniądze jakie mogłabym dać, wkońcu zaczełam szukać alternatywy - sedana z sensownym silnikiem i małym spalaniem - wyszło że najlepiej pasuje do tego Lancer. Nie minął nawet tydzień jak się zaczełam nad nim zastanawiać i na lokalnych ogłoszeniach - jest 0,5 km w lini prostej od mojego domu. W styczniu tamtego roku dałam za niego(sedan '93 GLXi 1.6+LPG) 3500zł ale to raczej okazja była i nie narzekam bo poprzedni właściciel niczego nie zataił, no może poza tym że mam wyremontowany silnik ale to jest na +
Tych aut jest stosunkowo mało i ciężko będzie powiedzieć ile powinieneś przeznaczyć bo to raczej kwestia szczęścia. Napewno zostaw sobie kase na zrobienie podstawowych rzeczy po zakupie.
Co do rdzy to mi w przeciwieństwie do Idasa na dachu nic nie wychodzi (też mam wersje z szyberdachem) za to tylne nadkola dość intensywnie zaczeły się w tym roku ulatniać.
Powodzenia w poszukiwaniach
Edit: Teraz dopiero zauważyłam że kolega też z Podkarpacia to się podziele jeszcze wiedzą o OC. Ja mam zwyżke za wiek, współwłaściciela z 60% zniżki za bezszkodowość, miejsce zamieszkania Krosno i ubezpieczenie na rok w Generali 370zł + 24zł NNW.
A poza allegro to możesz jeszcze szukać lokalnie www.rzeszowiak.pl www.brzozowiak.pl www.krosno24.pl www.jaslo4u.pl na lokalnych serwisach można taniej coś dorwać tylko Lancelotów u nas niestety jak na lekarstwo. |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
Ingill
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-06-2010, 14:22
|
|
|
Wydaje mi się że brak ofert lancerów na alledrogo.pl wynika z tego że ludzie nie chcą się z
nimi rozstawać. Rudą na nadkolach itp nie będę się bardzo aż tak przejmował bo mam kogoś kto się z tym upora , ważne żeby technicznie nie był padaka. Bo jak będą takie wynalazki jak kupowałem moto to pojeżdżę za rok dopiero |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-06-2010, 14:33
|
|
|
ann87 napisał/a: | Co do rdzy to mi w przeciwieństwie do Idasa na dachu nic nie wychodzi (też mam wersje z szyberdachem) |
Mój to nie odosobniony przypadek:) Zobaczcie do czego może to doprowadzić jak się tym nikt w porę nie zajmie:
http://www.autoscout24.de...id=bh1fp2jsw2pr
co dziwne to chyba ten sam lakier co u mnie:D
Tu jest już spora masakra, u mnie są zaczątki - raczej skutecznie powstrzymane, jednak nie wygląda to super estetycznie póki co (w planach blacharz i lakiernik). |
 |
Ostatnio zmieniony przez idas 10-06-2010, 00:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

|
Wysłany: 10-06-2010, 00:10
|
|
|
chyba wolałam żyć w nieświadomości. |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
tomekk
Forumowicz
Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 450 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 10-06-2010, 16:22
|
|
|
u mnie i u dziewczyny tez bierze:/ już raz z tym walczyłem, ale za mało skutecznie i znowu wychodzi, jak dla mnie największą wadą cbo jest ruda na dachu:/
ja swojego kombi kupiłem 2 lata temu za 4300 93' z 2 kpl kół i zagazowałem za 2100, a dziewczyna kupiła swójego sedana 1,5roku temu za 4500 94' i także zagazowała. u mnie w regionie ceny są wyższe niż w centrum i na zachodzie Pl |
_________________ mój miś: http://forum.mitsumaniaki...p=621844#621844
 |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 13-06-2010, 21:55
|
|
|
Z tą rdzą na dachu to wersje bez szyberdachu też mają problemy,Ja ma kombi i autko nie ma grama rdzy ale na dachu 8 purchli,żona ma białego sedana w którym bierze lekko dach i łączenie progów z tylnymi błotnikami a brat ma gti z szwecji i tam mimo braku szklanego dachu widać dość duże połacie rudej cholery. |
|
 |
idas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-06-2010, 21:59
|
|
|
No dobra to skoro wszyscy mamy z tym problemy to powiedzcie drodzy koledzy jak z tym skutecznie zawalczyć?:) Jest to jedyny element który mnie zniechęca do tego auta... |
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 14-06-2010, 00:49
|
|
|
idas napisał/a: | No dobra to skoro wszyscy mamy z tym problemy |
przepraszam ja nie mam... przynajmniej nie w tym stopniu. Małe parchelki przy uszczelce szyby przedniej skrobie i maluje białym Hameritem co roku Pozatym we wnece szyberdachu ale to widac dopiero po otwarciu tez skrobie co roku. W tym roku kupiłem bardzo dobry podkład reaktywny dwuskładnikowy.
Jako tako cała powierzchnia dachu jest OK (tj nie ma nic podobnego do zdjec jak na fotkach u góry...) |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

|
Wysłany: 14-06-2010, 02:23
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | idas napisał/a: | No dobra to skoro wszyscy mamy z tym problemy |
przepraszam ja nie mam... |
bierz białego białe tam nie rdzewieją |
|
|
|
 |
|