Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
31-07-2010, 00:38
[CB0] Kupno Lancera 1.6 GLXi
Autor Wiadomość
Ingill 
Nowy Forumowicz

Auto: fajny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2010, 06:12   [CB0] Kupno Lancera 1.6 GLXi

Witam. :)

Jako iż niedawno zdałem prawko i od pewnego czasu choruje na CB0 chciałbym się dowiedzieć
jaką kwotę powinienem przeznaczyć aby dorwać sedana 1.6 glxi w dobrym stanie.
Czy trudno trafić dobrą sztukę?

Ponadto byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi ile mnie wyniesie OC, zakładając że
nie będę miał żadnych zniżek ( :( ).

Pozdrawiam fanów tego legendarnego samochodu :mrgreen:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 07-06-2010, 16:44   

Wiele sie dowiesz czytajac opisy samochodow forumowych:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29694
a takze poszczegolnych dzialow gdzie znajdziesz najczęstsze awarie.
Co do stanu Lancerow z tego roku musisz pamietac, ze te auta juz mlode nie sa, wiec jakąś kase na „serwis pozakupowy” musisz miec.
Wystrzegaj sie aut po powaznych naprawach blacharskich.
Jak trafisz auto w stanie oryginalnym, to bedziesz sie cieszyl z bezawaryjnej jazdy.
Jak trafisz na „trupa” – bedziesz mial problemy. :wink:
Jak znajdziesz cos co Cie interesuje zakladaj temat w tym dziale:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=100
Troche da sie powiedziec na podstawie zdjec.
Witaj na Forum.

emzet 
Forumowicz

Auto: EA5A
Wysłany: 07-06-2010, 19:55   

Ingill napisał/a:
Ponadto byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi ile mnie wyniesie OC, zakładając że nie będę miał żadnych zniżek ( :( ).

Sprawdź tutaj:
https://epolisa.mtusa.pl/klient/MS_Kalkulator.aspx

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 07-06-2010, 23:55   

Kupuj kupuj to piękne autko:) będzie nas więcej:) Składkę możesz też sprawdzić tutaj:
https://www.libertydirect...=liberty_direct
Jak nie masz żadnych zniżek to może pomyśl o współwłaścicielu w postaci któregoś z rodziców (jeśli mają zniżkę to ty automatycznie będziesz miał tą samą a Twoje własne będą Ci również rosły). Mnie jedynie spędza sen z powiek dach, rdzewieje nad wzmocnieniami (mam takie dwa pasy z purchlami na dachu:/), więc na to zwróć uwagę (ale to chyba tylko w wersjach z szyberdachem więc najlepiej będzie takich unikać, a zainwestować w te z klimą:]).

Ingill 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-06-2010, 16:54   

Wielkie dzięki za rady :)
A co do OC to wujek ma najdłużej prawko :P więc chyba będzie najlepiej (czyt. najtaniej :mrgreen: )

No linia tego samochodu mnie zachwyca a nie wspomnę już o wersji EVO :rolleyes:

koli 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Kombi '97 1.6 16v
Wysłany: 08-06-2010, 17:46   

Siemka. Powiem Ci ze malo jest tych samochodow niestety, ja swojego trafilem przypadkiem, mialem z Poznania jechac po fieste do bydgoszczy, a w nocy znajoma wyslala mi fotke lancera na sprzedaz. Okazalo sie ze stoi dwie ulice od mojego mieszkania :D :D:D.
Poszedlem wiec z rana, wsiadlem, przejechalem dwie ulice i stuknela nas policja w tylny zderzak :P :P:P. Obylo sie jednak bez zniszczen i lancerka kupilem. Cena wywalawcza - 5200, stargowalem do 4400, a samochodzik w idealnym stanie.

Przejechalem nim 3000 km jak narazie i wszystko gra, rocznik 1997, kombi, 1,6, 113km. Jedynie ze spalania nie jestem zadowolony - na trasie ok 7, wiec ok, ale miasto 11 jak nie wiecej :( :(:(, no cyba ze mam cos spieprzone...

ann87 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
Wysłany: 09-06-2010, 12:36   

Haha to widze że nie tylko mój jest z przypadku. Chciałam Renault 19 ale nie udało się upolować za takie pieniądze jakie mogłabym dać, wkońcu zaczełam szukać alternatywy - sedana z sensownym silnikiem i małym spalaniem - wyszło że najlepiej pasuje do tego Lancer. Nie minął nawet tydzień jak się zaczełam nad nim zastanawiać i na lokalnych ogłoszeniach - jest 0,5 km w lini prostej od mojego domu. W styczniu tamtego roku dałam za niego(sedan '93 GLXi 1.6+LPG) 3500zł ale to raczej okazja była i nie narzekam bo poprzedni właściciel niczego nie zataił, no może poza tym że mam wyremontowany silnik ale to jest na + :mrgreen:
Tych aut jest stosunkowo mało i ciężko będzie powiedzieć ile powinieneś przeznaczyć bo to raczej kwestia szczęścia. Napewno zostaw sobie kase na zrobienie podstawowych rzeczy po zakupie.
Co do rdzy to mi w przeciwieństwie do Idasa na dachu nic nie wychodzi (też mam wersje z szyberdachem) za to tylne nadkola dość intensywnie zaczeły się w tym roku ulatniać.
Powodzenia w poszukiwaniach :wink:

Edit: Teraz dopiero zauważyłam że kolega też z Podkarpacia to się podziele jeszcze wiedzą o OC. Ja mam zwyżke za wiek, współwłaściciela z 60% zniżki za bezszkodowość, miejsce zamieszkania Krosno i ubezpieczenie na rok w Generali 370zł + 24zł NNW.
A poza allegro to możesz jeszcze szukać lokalnie www.rzeszowiak.pl www.brzozowiak.pl www.krosno24.pl www.jaslo4u.pl na lokalnych serwisach można taniej coś dorwać tylko Lancelotów u nas niestety jak na lekarstwo.

Ingill 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-06-2010, 14:22   

Wydaje mi się że brak ofert lancerów na alledrogo.pl wynika z tego że ludzie nie chcą się z
nimi rozstawać. Rudą na nadkolach itp nie będę się bardzo aż tak przejmował bo mam kogoś kto się z tym upora :wink: , ważne żeby technicznie nie był padaka. Bo jak będą takie wynalazki jak kupowałem moto to pojeżdżę za rok dopiero :twisted:

idas 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-06-2010, 14:33   

ann87 napisał/a:
Co do rdzy to mi w przeciwieństwie do Idasa na dachu nic nie wychodzi (też mam wersje z szyberdachem)

Mój to nie odosobniony przypadek:) Zobaczcie do czego może to doprowadzić jak się tym nikt w porę nie zajmie:
http://www.autoscout24.de...id=bh1fp2jsw2pr

co dziwne to chyba ten sam lakier co u mnie:D
Tu jest już spora masakra, u mnie są zaczątki - raczej skutecznie powstrzymane, jednak nie wygląda to super estetycznie póki co (w planach blacharz i lakiernik).
Ostatnio zmieniony przez idas 10-06-2010, 00:26, w całości zmieniany 1 raz  

ann87 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2010, 00:10   

:shock: chyba wolałam żyć w nieświadomości.

tomekk 
Forumowicz

Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Wysłany: 10-06-2010, 16:22   

u mnie i u dziewczyny tez bierze:/ już raz z tym walczyłem, ale za mało skutecznie i znowu wychodzi, jak dla mnie największą wadą cbo jest ruda na dachu:/
ja swojego kombi kupiłem 2 lata temu za 4300 93' z 2 kpl kół i zagazowałem za 2100, a dziewczyna kupiła swójego sedana 1,5roku temu za 4500 94' i także zagazowała. u mnie w regionie ceny są wyższe niż w centrum i na zachodzie Pl
mój miś: http://forum.mitsumaniaki...p=621844#621844

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Wysłany: 13-06-2010, 21:55   

Z tą rdzą na dachu to wersje bez szyberdachu też mają problemy,Ja ma kombi i autko nie ma grama rdzy ale na dachu 8 purchli,żona ma białego sedana w którym bierze lekko dach i łączenie progów z tylnymi błotnikami a brat ma gti z szwecji i tam mimo braku szklanego dachu widać dość duże połacie rudej cholery.

idas 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-06-2010, 21:59   

No dobra to skoro wszyscy mamy z tym problemy to powiedzcie drodzy koledzy jak z tym skutecznie zawalczyć?:) Jest to jedyny element który mnie zniechęca do tego auta...

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 14-06-2010, 00:49   

idas napisał/a:
No dobra to skoro wszyscy mamy z tym problemy

przepraszam ja nie mam... przynajmniej nie w tym stopniu. Małe parchelki przy uszczelce szyby przedniej skrobie i maluje białym Hameritem co roku :wink: Pozatym we wnece szyberdachu ale to widac dopiero po otwarciu tez skrobie co roku. W tym roku kupiłem bardzo dobry podkład reaktywny dwuskładnikowy.
Jako tako cała powierzchnia dachu jest OK (tj nie ma nic podobnego do zdjec jak na fotkach u góry...)
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

ann87 
Forumowicz

Wysłany: 14-06-2010, 02:23   

rosomak1983 napisał/a:
idas napisał/a:
No dobra to skoro wszyscy mamy z tym problemy

przepraszam ja nie mam...

:mrgreen: bierz białego białe tam nie rdzewieją :finga:

Odpowiedz do tematu