|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 29-11-2009, 16:27 |
[CY3A 1.8] Centralny zamek. |
Autor |
Wiadomość |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3274 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 25-06-2010, 08:31
|
|
|
mazin napisał/a: | można zamknąć bez uzbrajania - i też przy pomocy kluczyka, to znaczy jednego z jego przycisków |
też tak mam , tylko jest pytanie czy sprawdzałeś , że faktycznie jest alarm nieuzbrojony , bo ( przynajmniej u mnie ) dioda miga normalnie - tak jakby z alarmem ? |
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 25-06-2010, 13:10
|
|
|
Uwex napisał/a: | mazin napisał/a: | można zamknąć bez uzbrajania - i też przy pomocy kluczyka, to znaczy jednego z jego przycisków |
też tak mam , tylko jest pytanie czy sprawdzałeś , że faktycznie jest alarm nieuzbrojony , bo ( przynajmniej u mnie ) dioda miga normalnie - tak jakby z alarmem ? |
U mnie jest tak, jak napisałem - alarm się nie uzbraja, dioda nie miga, otwierałem drzwi kluczykiem, nic nie wyje. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3274 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 25-06-2010, 13:58
|
|
|
mazin napisał/a: | alarm się nie uzbraja, dioda nie miga |
czyli jednak inaczej niż u mnie - widocznie inny alarm albo inaczej skonfigurowany . |
|
 |
olosoft
Mitsumaniak 02431/KMM

Auto: Sportback Instyle CVT
|
Wysłany: 01-07-2010, 13:10
|
|
|
Skoro jesteśmy w temacie centralnego zamka to zapytam o jego automatyczne ryglowanie podczas jazdy.
W instrukcji obsługi do SB jest napisane, że są 2 możliwości zrealizowania tej czynności:
- ryglowanie po uruchomieniu silnika,
- ryglowanie po przestawieniu wybieraka przekładni CVT w pozycję inną niż Park (to mnie głównie interesuje),
Przy okazji wizyty w serwisie pytałem o to ale Margo rozkłada ręce. Czy ktoś z Was posiadających wersję z CVT ma to ustawione?
Zbliża mi się przegląd i przy okazji chciałem to włączyć. Do Margo już nie pojadę, może Plichta będzie mi w stanie to ustawić.
P.S. Można to zrealizować alarmem o ile ma on taką funkcję ale z pewnych względów nie chcę z tego korzystać. |
|
|
|
 |
|
|