Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
błąd wtryskiwaczy
Autor Wiadomość
t0m3k 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3.0 V6 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-06-2010, 18:11   błąd wtryskiwaczy

Witam koledzy i koleżanki. Ostatnio zaniepokoiłem się faktem ze nie świeci mi kontrolka CE kiedy przekręcam stacyjke. taktez rozebrałem obudowe liczników i okazało sięże jakiśidiota wykręcił żaróweczke od Check'a. Teraz świeci non stop, takteż wymrugałem błędy z ECU, które byly 2: 41 i 43. 43 to czujnik temperatury na EGR'ze a 41 to wtryskiwacze. sprawdzilem opór na wtryskiwaczach i wynosi on( nie mam dokładnego miernika) tak 14 - 19 Omów, czyli moim zdaniem dobrze bo ma mieć kilka do kilkanaście. teraz moje pytanie brzmi. Gdzie dalej szukać?? prawda jest taka ze falują mi tak dosc dziwnie obroty jakby to faktycznie była wina wtryskiwaczy. Czy jest po prostu możliwość ze mimo prawidłowego oporu Wtryskiwacz nie działa tak poprawnie jak trzeba??

pozdrawiam T0m3k

szczerze jestem troche kiepski z mechaniki :D

aha i mam instalacje LPG ( doczytalem ze to przez to moze byc) tylko prosze o potwierdzenie tego

edit:

czy zawór EGR występuje w każdym miśku?? bo szczerze mówiąc nigdzie go nei widze...

lipa40 
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Wysłany: 26-06-2010, 21:38   

Po przełączeniu na LPG, zawsze w moim MSR po pewnym czasie zapala się Check i świeci do momentu wyłaczenia silnika lub przełączenia na PB. :wink:

Wymrugałem kiedyś błędy i też wyskoczył mi błąd 41. :|

t0m3k 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3.0 V6 12V
Wysłany: 27-06-2010, 18:45   

spoko:D dzięki ze mi to potwierdziłeś. muszę się jeszcze zając tym czujnikiem temperatury zaworu EGR i mam nadzieje ze nie będzie już zadnych problemów. Pozdrawiam.

Moja Mitsubishi Sigma 3.0 V6

malin 
Nowy Forumowicz

Auto: Expo 2.4 16v & Lancer 2.0
Wysłany: 30-06-2010, 06:46   expo

witam
tom3k, mam przypuszcenie że mamy podobne auta, :)
ja od 3 tygodni poznaje expo 2,4 94r. automat
jeśli tak, to proszę o potwierdzenie, oraz nfo na temat spalania, ja mam coś uszkodzone pewnie sonde bo trasa 13l (120) miasto 16,5 :cry: . Mam też chyba błędnie wbitą moc w dowód 93 kw. Proszę też o pomoc w odnalezieniu gniazda diagnostycznego.
pozdrawiam

TANO 
Nowy Forumowicz
Życie jest jedno

Auto: Pajero IV , Pajero Pinin, Gala
Wysłany: 05-08-2010, 21:57   

Witam Panowie właściciele MSW. Czy rozwiązaliście swoje problemy z autami? Posiadam MIŚKA z 96-97roku, z instalacją gazową-sekwencja4. Oczywiście na gazie pali się kontrolka CHECK bo komputer nie widzi paliwa z którego tworzy mieszankę do spalania. Falujące obroty silnika to nie wina wtryskiwaczy, tylko przepływomierza przy kolektorze ssącym,lub wtyczki dopiętej do niego. W ciągu ostatniego miesiąca rozebrałem na części pierwsze 2 MSW i złożyłem w jeden. Miałem problem z zasilaniem pompy paliwa ale też dałem rade. Także ŚWIĘCI GARNKÓW NIE LEPIĄ, damy rade naprawić nasze cudeńka.

Odpowiedz do tematu