|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
resory w eli po raz kolejny |
Autor |
Wiadomość |
salio 1
Nowy Forumowicz
Auto: l200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-07-2010, 12:16 resory w eli po raz kolejny
|
|
|
witam wszystkich Forumowiczów jako nowy uczestnik owego zgromadzenia, jestem użytkownikiem eli z 2007 70000 tyś. przebieg . Jakie było moje zdziwienie gdy pewnego słonecznego dzionka mój vatowóz zaczął wydawać dziwne stuki z okolicy tylnego zawieszenia, po wizycie u zaprzyjaźnionego mechanika ten z rozbrajającą miną stwierdził że mam pęknięte łącznie cztery!!! pióra w tyle . nadmienię że najcięższą rzeczą jaką wiozłem dotychczas na pace był ekspres do kawy. u Filipowicza potwierdzili diagnozę i wycenili naprawę na "jedyne" 3600 zł jako że dwa tygodnie wcześniej skończyła się gwarancja . po uspokojeniu arytmii serca walerianą zacząłem szukać tańszej opcji serwisowej .znajomy kowal wyciągną cztery pęknięte pióra i wsadził tylko dwa, logicznie argumentując że co najwyżej wezmę na pakę o trzysta kilo mniej . i tu pytanie do forumowiczów czy ktoś zastosował podobną kurację eli i z jakim skutkiem? |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 18-07-2010, 17:50
|
|
|
ci ktorych znam, narzekali na nieoryginalne piora. Zdaj relacje jak sie jezdzi na aktualnych-masz fotki?
p.s.piorka pekaja w Eli ponoc wlasnie od braku obciazenia. Warto wiec wozic ok 200kg na pace by uniknac kolejnej usterki w tym przygodowym modelu z technologia mitsubishi w standardzie pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 18-07-2010, 19:02
|
|
|
Od nie dawna są resory idealnie pasujące do L200 po 2006 roku czyli do twojej wersji, kształt i wszystko inne identyczne jak oryginał, tylko materiał lepszy. Właściwości trakcyjne tez takie jak w oryginale. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
jacek z płocka
Forumowicz
Auto: L200 07 AT Rallyart, MSS 1,6
|
Wysłany: 18-07-2010, 22:09
|
|
|
Witam, 5 tys. km jeżdżę z usuniętymi własnoręcznie kawałkami resorów ( pękło po 1 pióro w każdym ). Poruszam się tak bo muszę - 2 miesiące czekam na nowe, ela jest na gwarancji jeszcze 2 tygodnie. Są też zalety takiego stanu, jest bardziej miękko i prosto stoi. Mnie się lepiej jeździ z wyjętym , połamanym 1 piórem mniej. pozdrawiam |
|
|
|
 |
z.gielec
Nowy Forumowicz
Auto: l200
|
Wysłany: 18-08-2018, 20:27
|
|
|
Witam.
Ja wymieniłem dolne pióro na dłoższe tak, aby przy większym obciążeniu podpierało resor na całej długości. Pomogło.
Teraz wszystko jest OK. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
|
|