Przegląd po czterdziestce |
Autor |
Wiadomość |
gajduss [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2010, 12:58
|
|
|
chodzi tylko o to czy jak przekrocze ta magiczna liczbe 20 tys. nie bede miał z tego powodu problemów w przypadku gwarancji. A wymiane oleju i tak zrobiłem przy 5 tys. to tyle. pozdrawiam |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2010, 13:26
|
|
|
gajduss napisał/a: | chodzi tylko o to czy jak przekrocze ta magiczna liczbe 20 tys. nie bede miał z tego powodu problemów w przypadku gwarancji. A wymiane oleju i tak zrobiłem przy 5 tys. to tyle. pozdrawiam |
Jak przekroczysz magiczne 20kkm/12 mieśiecy i nie zrobisz przegladu to i tak wyświetlacz na desce nie da ci spokoju . |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 25-09-2010, 15:44
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | gajduss napisał/a: | chodzi tylko o to czy jak przekrocze ta magiczna liczbe 20 tys. nie bede miał z tego powodu problemów w przypadku gwarancji. A wymiane oleju i tak zrobiłem przy 5 tys. to tyle. pozdrawiam |
Jak przekroczysz magiczne 20kkm/12 mieśiecy i nie zrobisz przegladu to i tak wyświetlacz na desce nie da ci spokoju . |
z łatwością możesz go "przeskoczyć" do następnego przeglądu i da ci spokój. Bez przesday to nie apteka, nawet jak nakręcisz extra do 1000 km nie stracisz gwarancji. Serwis poprostu zapisze w książce serwisowej przebieg zadeklarowany lub jak będą dociekliwi prawdziwy. |
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 25-09-2010, 20:15
|
|
|
regon napisał/a: | z łatwością możesz go "przeskoczyć" do następnego przeglądu i da ci spokój. Bez przesday to nie apteka, nawet jak nakręcisz extra do 1000 km nie stracisz gwarancji. Serwis poprostu zapisze w książce serwisowej przebieg zadeklarowany lub jak będą dociekliwi prawdziwy. |
Tu chyba nie chodzi oto żeby kogoś oszukiwać ?
Oszukujesz co najwyżej siebie samego !!! |
 |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 25-09-2010, 20:52
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | regon napisał/a: | z łatwością możesz go "przeskoczyć" do następnego przeglądu i da ci spokój. Bez przesday to nie apteka, nawet jak nakręcisz extra do 1000 km nie stracisz gwarancji. Serwis poprostu zapisze w książce serwisowej przebieg zadeklarowany lub jak będą dociekliwi prawdziwy. |
Tu chyba nie chodzi oto żeby kogoś oszukiwać ?
Oszukujesz co najwyżej siebie samego !!! |
wyłączając wyświetlacz na parę dni aby nie drażnił? |
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 26-09-2010, 08:14
|
|
|
regon napisał/a: | wyłączając wyświetlacz na parę dni aby nie drażnił? |
A jak można wyłączyć ten wyświetlacz żeby nie drażnił ? |
 |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 26-09-2010, 08:37
|
|
|
po wyłączeniu silnika gdy działa wyświetlacz wciskasz przycisk info na około 2 sek. i wówczas wskaźnik wymaganego przeglądu przeskakuje na "następny przegląd". Przypadkowo to zrobiłem, ale po wizycie w serwisie miła pani inzynier naprawiła "przeskok". |
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 26-09-2010, 08:48
|
|
|
regon napisał/a: | po wyłączeniu silnika gdy działa wyświetlacz wciskasz przycisk info na około 2 sek. i wówczas wskaźnik wymaganego przeglądu przeskakuje na "następny przegląd". Przypadkowo to zrobiłem, ale po wizycie w serwisie miła pani inzynier naprawiła "przeskok". |
Dzięki za info , może się przydać . |
 |
|
|
|
 |
gajduss [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2010, 11:17
|
|
|
i własnie o to chodziło. Nie mam zamiaru robic 25 tys. tylko zrobie jakies 21 tys. . Ale spoko wiem juz wszystko. |
|
|
|
 |
Grzesq
Forumowicz

Auto: Ford Mondeo MK4 2.0 TDCI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 290 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-09-2010, 12:24
|
|
|
Podobno przy przeglądzie po 40000/ 2 latch trzeba wymienić płyn hamulcowy, czy to prawda ?
Jeżeli tak chciałbym zakupić samemu, aby zminimalizować koszty, ile trzeba i jaki kupić żeby było OK ? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 27-09-2010, 12:51
|
|
|
regon napisał/a: | Przypadkowo to zrobiłem, ale po wizycie w serwisie miła pani inzynier naprawiła "przeskok". |
Czyżby w Japan Motors na ul. Krasnobrodzkiej? |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-09-2010, 12:51
|
|
|
Grzesq napisał/a: | czy to prawda |
nie prawda, przy 40 sie go "ustawowo" nie wymienia...chyba ze sobie zazyczysz
Ja Wlasnie wrocilem w sobote z przegladu z opisywanego wczesniej ASO u Lisa w Kaliszu, wszystko OK, zgodnie z zapowiedziami.
Wymienilem olej+filtr, filtr powietrza (na wlasna prosbe) filtr paliwa, przy okazji wyszlo ze przednie klocki zniknely i musialem brac to co mieli i drogo i nie wiem czy dobrze ale coz....Przynajmniej mieli do wyboru jakies odpowiedniki za120zl
dodatkowo zakupilem chlapacze przod i tyl, ktore akurat maja co robic przy obecnej aurze Uwazam je za bardzo udany zakup, tyl auta nie jest kjuz tak uwalony blotem i piachem. |
dab
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-09-2010, 12:58
|
|
|
dab napisał/a: | dodatkowo zakupilem chlapacze przod i tyl, ktore akurat maja co robic przy obecnej aurze Uwazam je za bardzo udany zakup, tyl auta nie jest kjuz tak uwalony blotem i piachem. |
I bardzo dobrze zrobiłeś. Bród i kurz to pół biedy, bo najgorsze są odpryski smoły i asfaltu. Mam takowe od nowości i progi sa bez skazy, a widziałem rocznego misia w którym progi, dolna część drzwi i tylny zderzak były całe w białe kropki od odprysków lakieru. |
Dominik |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-09-2010, 13:18
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | odpryski smoły i asfaltu |
wlasnie to mnie najbardziej zmotywowalo...moje przednie srebrne drzwiowe listwy sa prawie czarne
Co tu tez nie mowic, outek z chlapaczami wyglada jakby tak troche ladniej, mezniej |
dab
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-09-2010, 13:24
|
|
|
dab napisał/a: | wlasnie to mnie najbardziej zmotywowalo...moje przednie srebrne drzwiowe listwy sa prawie czarne
Co tu tez nie mowic, outek z chlapaczami wyglada jakby tak troche ladniej, mezniej |
Spasowanie jest idealne. |
Dominik |
|
|
|
 |
|