Przesunięty przez: Gene 13-06-2010, 21:17 |
sklep internetowy z częściami do PAJERO???? |
Autor |
Wiadomość |
sadki91
Forumowicz
Auto: PAJERO II 2.8 TDI, 96r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-06-2010, 11:30 sklep internetowy z częściami do PAJERO????
|
|
|
Muszę wymienić parę gumowych części w zawieszeniu w moim pajero i miałbym prośbę, ,moglibyście polecić mi parę przetestowanych internetowych sklepów z częściami:-)))
pozdrawiam
P.S
co myślicie na temat sklepu Inter cars?? |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-06-2010, 21:19
|
|
|
e-pajero |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

Auto: Pajero II 3.0 V6 auto 1991
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 15-10-2010, 18:56
|
|
|
iparts
gdyż wyżej wspomniany charakteryzuje się troszkę wyższymi cenami i małym asortymentem co sprawdziłem na sobie. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-10-2010, 22:06
|
|
|
Bushey napisał/a: | iparts
gdyż wyżej wspomniany charakteryzuje się troszkę wyższymi cenami i małym asortymentem co sprawdziłem na sobie. |
A czego ci u nas zabrakło?:) |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 16-10-2010, 08:52
|
|
|
Bushey napisał/a: | iparts
Znam ten sklep, biorą od nas z hurtowni części...Nie wydaje mi się, aby mogli przebić e-pajero pod względem ilości i różnorodności asortymentu.To, że czegoś Ci w e-pajero zabrakło, to prędzej dzieło przypadku.Nie są też jednak ASO Mitsubishi więc nie oczekuj "cudów". Po za tym jeśli chodzi o porady Zbyszka-BEZCENNE!!!
Zasięgnij wiedzy na temat terenówek Mitsubishi w iparts-zobaczysz ile Ci powiedzą...
Nie wiem, ale myślę, że jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego-
e-pajero ma specjalizację
Iparts ma wiele marek... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-10-2010, 13:42
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: |
Lepszej ceny za klocki. Niestety na epajero sa moze i lepsze ale i drozsze o 30 zl. Podobnie bylo z tarczami. Ten sam kawalek blachy ale 1/3 drozej.
Oczywiscie, ja rozumiem, specjalizacja, rzeczy do motania w jednym miejscu itp. ale dla zwyklego klienta, takiego jak ja cena sie liczy jako pierwsze kryterium zakupu.
[ Dodano: 18-10-2010, 12:45 ]
gołąb napisał/a: |
Zasięgnij wiedzy na temat terenówek Mitsubishi w iparts-zobaczysz ile Ci powiedzą...
|
Racja. Ale nie kazdy jest dyletantem w motoryzacji i nie musi placic za porady. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 18-10-2010, 13:49
|
|
|
Bushey napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: |
Lepszej ceny za klocki. Niestety na epajero sa moze i lepsze ale i drozsze o 30 zl. Podobnie bylo z tarczami. Ten sam kawalek blachy ale 1/3 drozej.
Oczywiscie, ja rozumiem, specjalizacja, rzeczy do motania w jednym miejscu itp. ale dla zwyklego klienta, takiego jak ja cena sie liczy jako pierwsze kryterium zakupu.
[ Dodano: 18-10-2010, 12:45 ]
gołąb napisał/a: |
|
Racja. Ale nie każdy jest dyletantem w motoryzacji i nie musi płacić za porady. |
Dla większości klientów liczy się też nie tylko cena ale i jakość. Możemy mieć klocki bardzo tanie, tylko coś za coś. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 18-10-2010, 18:21
|
|
|
Bushey napisał/a: | Podobnie bylo z tarczami. Ten sam kawalek blachy ale 1/3 drozej. |
Jesteś pewien, że ten sam, tego samego producenta, z tymi samymi numerami wyrobu ???
Bushey napisał/a: | ale dla zwyklego klienta, takiego jak ja cena sie liczy jako pierwsze kryterium zakupu. |
a z chwilę piszesz
Bushey napisał/a: | Ale nie kazdy jest dyletantem w motoryzacji i nie musi placic za porady. |
Z tego wynika , że Ty i podobni muszą jednak płacić za porady , jeżeli na razie uważacie, że cena jest na pierwszym miejscu.
Jest taka stara zasada : G....o zapłaciłeś, to i G.....o masz ( przepraszam, że tak dosadnie)
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-10-2010, 19:23
|
|
|
Panowie spokojnie, kazdy biznes wymaga odpowiedniego zaangazowania i umiejetnosci. Najlepiej jeszcze jesli wlascicel i/lub pracownicy podchodza do klientow zyczliwie. Na ile znam Zbyszka i mialem okazje z nim obcowac to bez wahania moge napisac, ze nigdy mnie nie zawiodl tak w sprawach motoryzacyjnych jak i osobistych.
Kazdy ma prawo porownywac oferty i zglaszac swoje uwagi tylko pamietajmy, ze my Polacy potrafimy jak nikt narzekac i krytykowac. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 18-10-2010, 22:06
|
|
|
Oczywiście, że spokojnie, przecież nikt nikogo na siłe namawiać nie będzie
Natomiast z takim podejściem stykam się na co dzień w swojej pracy. Jako przykład podam grzejnik panelowo-konwektorowy renomowanej firmy z wieloletnim stażem na rynku. Po zaoferowaniu do montażu słyszę często od klienta że przecież taki sam jest w markecie budowlanym X za połowę ceny. Tak... wygląda podobnie , ma te same wymiary ( ale już mniejszą moc bo mniej radiatorów) , mniej warstw lakieru , inną metodę przygotowania pod malowanie, inną jakość blachy ( gorsza ) i inną jej grubość ( trochę grubsza od blachy na puszki do piwa ). Różnicę czuje klient podnosząc tych samych rozmiarów grzejniki renomowanej firmy oraz z marketu X . U nas musi się przyłożyć , marketowy podnosi bez problemu. Z czegoś ta niska cena musi wynikać , a skutkuje to możliwą perforacją już po 3-4latach. To tak trochę obok tematu samochodowego. Natomiast tam jest dokładnie tak samo.
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 18-10-2010, 22:41
|
|
|
PiotrKw napisał/a: | To tak trochę obok tematu samochodowego. Natomiast tam jest dokładnie tak samo. | Swięta racja.
Ja jestem tym "zwykłym klientem", ale nigdy nie szukam rzeczy najtańszych, bo to nie zawsze sie przekłada na oszczędność!
Bushey napisał/a: | i małym asortymentem co sprawdziłem na sobie. | w tej wypowiedzi to mnie trochę zirytowało-chodziło tylko o klocki, czy o coś jeszcze ?
...z resztą o czym gadka-miałem np. wcześniej kłopoty z zasilaniem paliwa i pompą wtryskową-pamiętam, że w e-pajero kupowałem np simmering na pompę wtryskową, a nawet pamiętam, że cała pompa była do kupienia w atrakcyjnej cenie, a w iparts mają w układzie paliwa: korek wlewu i filtr paliwa
Natomiast wolność wypowiedzi jest tu jak najbardziej na miejscu pod warunkiem, że ma odzwierciedlenie w rzeczywistości
[ Dodano: 18-10-2010, 22:47 ]
Bushey napisał/a: | Racja. Ale nie kazdy jest dyletantem w motoryzacji i nie musi placic za porady. | hmmm. Zasmuciło mnie to troszkę-nie wiele, ale dokładam się do finansowania forum mitsumaniaków-jestem dyletantem motoryzacji? |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
SoffCar
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID 2005
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sty 2009 Posty: 68 Skąd: Legionowo (prawie :)
|
Wysłany: 29-10-2010, 01:22
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Bushey napisał/a: | iparts
pewnie śrubki od hamulca
nie no oczywiście żartuję sobie epajero rulez !!
A poważnie : w temacie "sklep internetowy z częściami"
ZDECYDOWANIE ODRADZAM JAKIEKOLWIEK ZAKUPY u gościa nazywającego siebie ESKAPADA4x4
Zapłaciłem mu z góry za osłony podwozia.
Do dziś nie mam ani osłon, ani kasy.
23-go minęło 4 miesiące.
|
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-10-2010, 17:15
|
|
|
gołąb napisał/a: | Zasmuciło mnie to troszkę-nie wiele | To nie smuc sie dluzej - zostane klientem epajero przy takich rekomendacjach tego sklepu |
|
|
|
 |
|