Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
13-06-2010, 21:17
sklep internetowy z częściami do PAJERO????
Autor Wiadomość
sadki91 
Forumowicz

Auto: PAJERO II 2.8 TDI, 96r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2010, 11:30   sklep internetowy z częściami do PAJERO????

Muszę wymienić parę gumowych części w zawieszeniu w moim pajero i miałbym prośbę, ,moglibyście polecić mi parę przetestowanych internetowych sklepów z częściami:-)))

pozdrawiam

P.S
co myślicie na temat sklepu Inter cars??

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 13-06-2010, 21:19   

e-pajero

Bushey 
Mitsumaniak

Auto: Pajero II 3.0 V6 auto 1991
Kraj/Country: UK
Wysłany: 15-10-2010, 18:56   

iparts

gdyż wyżej wspomniany charakteryzuje się troszkę wyższymi cenami i małym asortymentem co sprawdziłem na sobie.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 15-10-2010, 22:06   

Bushey napisał/a:
iparts

gdyż wyżej wspomniany charakteryzuje się troszkę wyższymi cenami i małym asortymentem co sprawdziłem na sobie.

A czego ci u nas zabrakło?:)

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 16-10-2010, 08:52   

Bushey napisał/a:
iparts

Znam ten sklep, biorą od nas z hurtowni części...Nie wydaje mi się, aby mogli przebić e-pajero pod względem ilości i różnorodności asortymentu.To, że czegoś Ci w e-pajero zabrakło, to prędzej dzieło przypadku.Nie są też jednak ASO Mitsubishi więc nie oczekuj "cudów". Po za tym jeśli chodzi o porady Zbyszka-BEZCENNE!!! :p
Zasięgnij wiedzy na temat terenówek Mitsubishi w iparts-zobaczysz ile Ci powiedzą...
Nie wiem, ale myślę, że jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego-
e-pajero ma specjalizację
Iparts ma wiele marek...

Bushey 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2010, 13:42   

zbyszekm2 napisał/a:

Lepszej ceny za klocki. Niestety na epajero sa moze i lepsze ale i drozsze o 30 zl. Podobnie bylo z tarczami. Ten sam kawalek blachy ale 1/3 drozej.
Oczywiscie, ja rozumiem, specjalizacja, rzeczy do motania w jednym miejscu itp. ale dla zwyklego klienta, takiego jak ja cena sie liczy jako pierwsze kryterium zakupu.

[ Dodano: 18-10-2010, 12:45 ]
gołąb napisał/a:

Zasięgnij wiedzy na temat terenówek Mitsubishi w iparts-zobaczysz ile Ci powiedzą...

Racja. Ale nie kazdy jest dyletantem w motoryzacji ;) i nie musi placic za porady.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 18-10-2010, 13:49   

Bushey napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:

Lepszej ceny za klocki. Niestety na epajero sa moze i lepsze ale i drozsze o 30 zl. Podobnie bylo z tarczami. Ten sam kawalek blachy ale 1/3 drozej.
Oczywiscie, ja rozumiem, specjalizacja, rzeczy do motania w jednym miejscu itp. ale dla zwyklego klienta, takiego jak ja cena sie liczy jako pierwsze kryterium zakupu.

[ Dodano: 18-10-2010, 12:45 ]
gołąb napisał/a:

Racja. Ale nie każdy jest dyletantem w motoryzacji ;) i nie musi płacić za porady.

Dla większości klientów liczy się też nie tylko cena ale i jakość. Możemy mieć klocki bardzo tanie, tylko coś za coś.

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 18-10-2010, 18:21   

Bushey napisał/a:
Podobnie bylo z tarczami. Ten sam kawalek blachy ale 1/3 drozej.

Jesteś pewien, że ten sam, tego samego producenta, z tymi samymi numerami wyrobu ???

Bushey napisał/a:
ale dla zwyklego klienta, takiego jak ja cena sie liczy jako pierwsze kryterium zakupu.

a z chwilę piszesz
Bushey napisał/a:
Ale nie kazdy jest dyletantem w motoryzacji ;) i nie musi placic za porady.

Z tego wynika , że Ty i podobni muszą jednak płacić za porady , jeżeli na razie uważacie, że cena jest na pierwszym miejscu.
Jest taka stara zasada : G....o zapłaciłeś, to i G.....o masz ( przepraszam, że tak dosadnie)

Pozdrawiam Piotr

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 18-10-2010, 19:23   

Panowie spokojnie, kazdy biznes wymaga odpowiedniego zaangazowania i umiejetnosci. Najlepiej jeszcze jesli wlascicel i/lub pracownicy podchodza do klientow zyczliwie. Na ile znam Zbyszka i mialem okazje z nim obcowac to bez wahania moge napisac, ze nigdy mnie nie zawiodl tak w sprawach motoryzacyjnych jak i osobistych.
Kazdy ma prawo porownywac oferty i zglaszac swoje uwagi tylko pamietajmy, ze my Polacy potrafimy jak nikt narzekac i krytykowac.

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 18-10-2010, 22:06   

Oczywiście, że spokojnie, przecież nikt nikogo na siłe namawiać nie będzie :wink:
Natomiast z takim podejściem stykam się na co dzień w swojej pracy. Jako przykład podam grzejnik panelowo-konwektorowy renomowanej firmy z wieloletnim stażem na rynku. Po zaoferowaniu do montażu słyszę często od klienta że przecież taki sam jest w markecie budowlanym X za połowę ceny. Tak... wygląda podobnie , ma te same wymiary ( ale już mniejszą moc bo mniej radiatorów) , mniej warstw lakieru , inną metodę przygotowania pod malowanie, inną jakość blachy ( gorsza ) i inną jej grubość ( trochę grubsza od blachy na puszki do piwa :wink: ). Różnicę czuje klient podnosząc tych samych rozmiarów grzejniki renomowanej firmy oraz z marketu X . U nas musi się przyłożyć , marketowy podnosi bez problemu. Z czegoś ta niska cena musi wynikać , a skutkuje to możliwą perforacją już po 3-4latach. To tak trochę obok tematu samochodowego. Natomiast tam jest dokładnie tak samo.

Pozdrawiam Piotr

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 18-10-2010, 22:41   

PiotrKw napisał/a:
To tak trochę obok tematu samochodowego. Natomiast tam jest dokładnie tak samo.
Swięta racja.
Ja jestem tym "zwykłym klientem", ale nigdy nie szukam rzeczy najtańszych, bo to nie zawsze sie przekłada na oszczędność!

Bushey napisał/a:
i małym asortymentem co sprawdziłem na sobie.
w tej wypowiedzi to mnie trochę zirytowało-chodziło tylko o klocki, czy o coś jeszcze :roll: ?
...z resztą o czym gadka-miałem np. wcześniej kłopoty z zasilaniem paliwa i pompą wtryskową-pamiętam, że w e-pajero kupowałem np simmering na pompę wtryskową, a nawet pamiętam, że cała pompa była do kupienia w atrakcyjnej cenie, a w iparts mają w układzie paliwa: korek wlewu i filtr paliwa :|

Natomiast wolność wypowiedzi jest tu jak najbardziej na miejscu pod warunkiem, że ma odzwierciedlenie w rzeczywistości

[ Dodano: 18-10-2010, 22:47 ]
Bushey napisał/a:
Racja. Ale nie kazdy jest dyletantem w motoryzacji i nie musi placic za porady.
hmmm. Zasmuciło mnie to troszkę-nie wiele, ale dokładam się do finansowania forum mitsumaniaków-jestem dyletantem motoryzacji?

SoffCar 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID 2005
Wysłany: 29-10-2010, 01:22   

zbyszekm2 napisał/a:
Bushey napisał/a:
iparts

pewnie śrubki od hamulca :P
nie no oczywiście żartuję sobie epajero rulez !!

A poważnie : w temacie "sklep internetowy z częściami"
ZDECYDOWANIE ODRADZAM JAKIEKOLWIEK ZAKUPY u gościa nazywającego siebie ESKAPADA4x4

Zapłaciłem mu z góry za osłony podwozia.
Do dziś nie mam ani osłon, ani kasy.
23-go minęło 4 miesiące.
:evil:

Bushey 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-10-2010, 17:15   

gołąb napisał/a:
Zasmuciło mnie to troszkę-nie wiele
To nie smuc sie dluzej - zostane klientem epajero przy takich rekomendacjach tego sklepu :)

Odpowiedz do tematu