Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:35
[MSS 1.6] SILNIK "Pływanie" obrotów
Autor Wiadomość
Mararad
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2006, 16:16   [MSS 1.6] SILNIK "Pływanie" obrotów

Witam Forumowiczów. Być może ktoś zetknął się z dziwnym zjawiskiem "pływania" obrotów silnika w Space Starze. Zjawisko nie jest ciągłe tzn. pojawia się i zanika samoistnie w różnych momentach zarówno na zimnym jak i gorącym silniku. Silniczek krokowy już wymieniłem (gwarancja) lecz nie zmieniło to niczego. Servis ma problemy z ustaleniem przyczyny zjawiska. PZDR
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:33, w całości zmieniany 2 razy  

Siudas
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2006, 16:36   

wydaje mi się że trzeba będzie czyścic przepustnicę w serwisie i na nowo "uczyc" komputer

Hamburger
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2006, 16:47   

Znam to z autopsji
miałem juz poprawiane i znowu trzeba będzie
u mnie jest tak ze jak ciagle jeźdźe na klimie to jest ok, jak potem ja wyłączę to obroty szaleją nawet na skrzyzowaniu potrafi zgasnąć

djkynek
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 17:40   

U mnie sie tak zaczelo dziac na wiosne, tester nie wykazal nic, czyszczenie przepustnicy + jazda na klimie powoduje eliminacje tego zjawiska, ale idzie jesien, na klimie juz nie jezdze i znow powoli objawy wracaja, tylko, ze poki co na razie nie zgasl mi ani razu, ale wolne obroty spadaja czasem do takiego poziomu, ze zaczynam czuc, ze wspomagania kierownicy nie ma.

przem20
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2006, 10:05   

Standard - już to robiłem raz - czyszczenie przepustnicy oraz reset kompa. Znowu zaczyna się to robić. Dokąd nie jeździłem na klimie nie było problemu - nadeszło lato pojeździłem na klimie - teraz jadę bez kilmy i znowu to mam. Od ostatniej naprawy minęło 7 miesięcy. Trochę to przykre że co 7-8 miesięcy trzeba czyścić przepustnicę.

Pzdr.

Przemek

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 17-10-2006, 12:35   

A z którego roku macie te MSSy 1.6 Comfort i z jakim przebiegiem?

MariuszZ 
Forumowicz

Auto: ex. Space Star 1.6 Comfort'04
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-10-2006, 22:44   

AniołekM napisał/a:
A z którego roku macie te MSSy 1.6 Comfort i z jakim przebiegiem?

U mnie takie objawy pojawiły się po ok. 1,5 roku od zakupu (nowego) przy przebiegu w okolicach 30 tys. - wtedy też była czyszczona przepustnica i resetowany komputer.
Na razie, po kolejnych 10 tys. (i już ponad roku czasu) obroty falują w nieznacznym, choć zauważalnym zakresie.

przem20
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2006, 07:45   

mój to fabrycznie rocznik 2004 ale kupiony w lutym 2005 w tej chwili przebieg 35000. Pierwszy raz robiłem to przy jakiœ 20 000 - ale jeŸdziłem z tym doœć długo - wydaje mi się że zaczęło się to jescze przed pierwszym przeglšdem w okolicach 14000 km. Na moje pytanie dlaczego tak szybko trzeba takie rzeczy w nim robić - pan w ASO stwirdził że muszę jeŸdzić w jakiejœ zakurzone okolicy - nic dodać nic ujšć.

A silnik 1,6 benzyna wersja comfort .

Przemek.

siemka
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2006, 00:28   

miałem to samo......wymiana silnika krokowego rozwiązała problem

Odpowiedz do tematu