[Cari 1.6] Pukanie z tyłu samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Diter1958
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-03-2011, 19:04
|
|
|
Hugo napisał/a: | J/w kolega napisał to nie ma znaczenia. | Rozumiem w takim razie. Pozdrawiam Diter. |
|
|
|
 |
zukx
Nowy Forumowicz Cari
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 23-03-2011, 18:44
|
|
|
też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ?? |
|
|
|
 |
Diter1958
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-03-2011, 08:31
|
|
|
zukx napisał/a: | też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ?? | Nie wiem czy to skomplikowana robota, ja bym pojechał do mechanika i zapytał o cenę usługi a póżniej rozważał czy próbować samemu? |
|
|
|
 |
zukx
Nowy Forumowicz Cari
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 27-03-2011, 10:17
|
|
|
Diter1958 napisał/a: | zukx napisał/a: | też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ?? | Nie wiem czy to skomplikowana robota, ja bym pojechał do mechanika i zapytał o cenę usługi a póżniej rozważał czy próbować samemu? |
dzieki za rade / podjade i zapytam
ps. spryskałem te tuleje WD40 zeby zobaczyc czy chociaz cos sie zmieni
hałas jakby mniejszy - te tuleje chyba przenosza bezposrednio na karoserie drgania kół |
|
|
|
 |
Diter1958
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-03-2011, 20:37
|
|
|
zukx napisał/a: |
dzieki za rade / podjade i zapytam
ps. spryskałem te tuleje WD40 zeby zobaczyc czy chociaz cos sie zmieni
hałas jakby mniejszy - te tuleje chyba przenosza bezposrednio na karoserie drgania kół | Myślę, że jakiekolwiek zużyte części zawieszenia przenoszą drgania i hałas na karoserię, sęk w tym żeby trafić możliwie celnie w przyczynę a nie wymieniać części po kolei i sprawdzać efekt metodą prób i błedów. |
|
|
|
 |
Eldocar
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 16v
|
Wysłany: 28-03-2011, 10:15
|
|
|
U mnie też jest problem z pukaniem już od dłuższego czasu.. na przeglądzie nic nie stwierdzono Pukanie słychać w czasie jazdy nawet na równej drodze, co prawda jest ono ciche jakby ztłumione, ale wystarczająco denerwujące. Osobiście stawiam na łożysko koła tylnego, chociaż przy obracaniu kołami na podniesionym aucie nic nie słychać, luzów nadmiernych też nie ma. Czy ktoś miał podobne objawy jadąc po równej drodze??? |
|
|
|
 |
Kochan
Mitsumaniak
Auto: Outlander
|
|
|
|
 |
Adamo02
Forumowicz #720

Auto: Alfa Romeo 159 1.9 JTS
|
Wysłany: 26-05-2011, 18:52
|
|
|
Witam po długiej przerwie, a więc poradziłem sobie z problemem! Na końcówki sprężyn naciągnąłem gumowe węże ogrodowe i stuki zniknęły Dziękuje wszystkim za pomoc! |
_________________ Mitsubishi Carisma/Alfa Romeo 159 |
|
|
|
 |
zawoj
Mitsumaniak

Auto: Carisma GL 1.6 '96 90KM
|
Wysłany: 27-08-2012, 00:07
|
|
|
Dobrze wiedzieć, bo ostatnio zauważyłem u siebie to samo-podczas deszczu lub po z tyłu słychać właśnie szuranie sprężyn...Gdy jest sucho-absolutna cisza... Dzięki za rady-na bank pomogą i u mnie.
[ Dodano: 02-10-2012, 23:25 ]
Czy takie cudo załatwi sprawę "chrobotania" po deszczu? Swoją drogą do volvo robili a do miśka nie? Co prawda to na przód ale na tył przecież też chyba podejdzie http://www.volvofan.pl/Gu...XC90-p7211.html |
|
|
|
 |
|