Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Pukanie z tyłu samochodu
Autor Wiadomość
Diter1958 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-03-2011, 19:04   

Hugo napisał/a:
J/w kolega napisał to nie ma znaczenia.
Rozumiem w takim razie. Pozdrawiam Diter.

zukx 
Nowy Forumowicz
Cari

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 23-03-2011, 18:44   

też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ??

Diter1958 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-03-2011, 08:31   

zukx napisał/a:
też mam podobne objawy, stuki dochadza spod tylniej kanapy - na wysokosci mocowania wahacza do karoseri pod pupami pasazerów --- prawdopodobnie sproboje wymienic te tuleje zobacze czy problem zniknie / wie ktoś z was czy to skomplikowana robota ??
Nie wiem czy to skomplikowana robota, ja bym pojechał do mechanika i zapytał o cenę usługi a póżniej rozważał czy próbować samemu?

zukx 
Nowy Forumowicz
Cari

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 27-03-2011, 10:17   

Diter1958 napisał/a:
zukx napisał/a:
Nie wiem czy to skomplikowana robota, ja bym pojechał do mechanika i zapytał o cenę usługi a póżniej rozważał czy próbować samemu?

dzieki za rade / podjade i zapytam
ps. spryskałem te tuleje WD40 zeby zobaczyc czy chociaz cos sie zmieni
hałas jakby mniejszy - te tuleje chyba przenosza bezposrednio na karoserie drgania kół

Diter1958 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-03-2011, 20:37   

zukx napisał/a:

dzieki za rade / podjade i zapytam
ps. spryskałem te tuleje WD40 zeby zobaczyc czy chociaz cos sie zmieni
hałas jakby mniejszy - te tuleje chyba przenosza bezposrednio na karoserie drgania kół
Myślę, że jakiekolwiek zużyte części zawieszenia przenoszą drgania i hałas na karoserię, sęk w tym żeby trafić możliwie celnie w przyczynę a nie wymieniać części po kolei i sprawdzać efekt metodą prób i błedów.

Eldocar 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 16v
Wysłany: 28-03-2011, 10:15   

U mnie też jest problem z pukaniem już od dłuższego czasu.. na przeglądzie nic nie stwierdzono :?: Pukanie słychać w czasie jazdy nawet na równej drodze, co prawda jest ono ciche jakby ztłumione, ale wystarczająco denerwujące. Osobiście stawiam na łożysko koła tylnego, chociaż przy obracaniu kołami na podniesionym aucie nic nie słychać, luzów nadmiernych też nie ma. Czy ktoś miał podobne objawy jadąc po równej drodze???

Kochan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 28-03-2011, 15:59   

mam problem w wyborze wahacza mogli byście mi pomóc
Cari 99 po lifcie GDI 1.8 Sedan

Chodzi mi o zamiennik na tylną oś. Nie mam pojęcia czy to ukośny czy jaki tam.
Z postu tego
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=62286

ten będzie ok?
http://allegro.pl/wahacz-...1523285665.html

Adamo02 
Forumowicz

Auto: Alfa Romeo 159 1.9 JTS
Wysłany: 26-05-2011, 18:52   

Witam po długiej przerwie, a więc poradziłem sobie z problemem! Na końcówki sprężyn naciągnąłem gumowe węże ogrodowe i stuki zniknęły :) Dziękuje wszystkim za pomoc!

zawoj 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GL 1.6 '96 90KM
Wysłany: 27-08-2012, 00:07   

Dobrze wiedzieć, bo ostatnio zauważyłem u siebie to samo-podczas deszczu lub po z tyłu słychać właśnie szuranie sprężyn...Gdy jest sucho-absolutna cisza... Dzięki za rady-na bank pomogą i u mnie.

[ Dodano: 02-10-2012, 23:25 ]
Czy takie cudo załatwi sprawę "chrobotania" po deszczu? Swoją drogą do volvo robili a do miśka nie? Co prawda to na przód ale na tył przecież też chyba podejdzie http://www.volvofan.pl/Gu...XC90-p7211.html

Odpowiedz do tematu