|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pytania rozne i dziwne |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-10-2006, 18:44
|
|
|
Na pocieszenie napiszę Wam, że jeszcze gorzej mają właściciele małych autek. Np. Colt w porównaniu z Galantem to piekarnik - albo sama konstrukcja, albo wielkość na to wpływa, ale ciepło silnika mocno grzeje wnętrze auta. Nie wspomnę nawet o czymś takim jak Opel Tigra/Corsa - tam dopiero panuje upał (mimo ustawionego chłodzenia). |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 17:26
|
|
|
a co z dolna oslona komory silnika ??? Byla kiedys wogole, bo u mnie nie ma nic takiego, ale takie dziwne otworki naokolo nasunely mi mysl, ze moze powinna byc, chocby jakis maly pas plastikowy od zderzaka ???
i jeszcze jedno, Panowie pomozcie... ktoredy puscic kabel do wzmacniacza jak w grodzi nie ma zadnej dziury? Widzialem, ze w lewe nadkole wchodza jakies przewody moze tamtedy, ale gdzie to wychodzi??? |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10721 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:41
|
|
|
Też myśałem o osłonie silnika, bo mi te otwory w zderzaku i w nadkolach natchnęły myśl.. ammoze by tak dorobić???
Pozdrawiam |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:46
|
|
|
Jak powiedział pewien gość - osłona powinna być w każdym (no prawie) aucie. Ale szybko się niszczy
Kabel możesz puścić przez gumę od linki gazu (czy to jest gaz elektroniczny?) - wystarczy przebić dziurę. Potem przy progach, a - jeśli ciągniesz do bagażnika - pod siedzeniami z tyłu są specjalne plastiki na różne przewody. |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10721 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 03-10-2006, 22:34
|
|
|
Pytanie z seri tych dziwnych...
Czy w kombi jak skałda sie tylne siedzenia to kanapa sie też podnosi czy tlko fotele sie kłądzie do przodu??? |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 04-10-2006, 10:17
|
|
|
Spróbuj znaleźć przy siedziskach takie paski, za które można by je pociągnąć. Ja dopiero w tym roku wykumałem, że siedziska w moim Galu czy Colcie są również podnoszone - są wtedy równoległe do oparć przednich foteli. |
|
|
|
 |
drout [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 14:48
|
|
|
Marcino napisał/a: | Pytanie z seri tych dziwnych...
Czy w kombi jak skałda sie tylne siedzenia to kanapa sie też podnosi czy tlko fotele sie kłądzie do przodu??? |
Na moje oko to się siedzisk nie podnosi, bo po złożeniu oparć już masz równą płaszczyznę załadunku, natomiast w Colcie owszem siedziska się podnosiło i dopiero kładło się oparcia i wtedy także było równo |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 04-10-2006, 15:02
|
|
|
Na 100% się nie podnosi siedzisk w kombi. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
pa_pi
Mitsumaniak Piotrek

Auto: Galant 2.0 16 V + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 123 Skąd: Olkusz / Krzywopłoty
|
Wysłany: 06-10-2006, 20:36
|
|
|
Simons jedno pytanko do twojego piszczenia przy skręcaniu kół, masz na myśli pompę wspomagania ?, u mnie jest podobnie i zastanawiam się czy wymiana oleju nie poprawi sytuacji ? Może ktoś juz tak miał, bardzo prosze o inforamcję czy wymiana oleju w układzie wspomagania wyciszy pracę tegoż układu i jeszcze jedno jak często powinno sie go wymieniać, bo skoro to olej to wg. mnie min. co roku ? |
_________________ Piotrek
Dzięki Ci ... za to forum ...
Ursus - dziękuję
Mój Galant!
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2006, 22:12
|
|
|
Nie, to jest piszczenie raczej jakby w kierownicy, a nie w ukladzie wspom. chociaz czasem da sie uslyszec ow uklad. Tak jakby trosze glosniej chodzila pompa wspom. ale chyba jestem juz przeczulony. Nie kazdy olej zmienia sie co roku, ten w skrzyni np. znacznie rzadziej niz silnikowy. |
|
|
|
 |
Wiktor
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 331 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 07-11-2006, 22:49
|
|
|
Mam pytanie,
wsadzając głowe do bagaznika zauwazyłem że miedzy 2 głosnikami jest jakaś duża dziura wyglądająca na miejsce na 3 głośnik, po co ona???
Patrząc z wnętrza samochodu nic nie widać, sprawa ta od pewnego czasu mnie nurtuje, może Wy znacie odpowiedź??? |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2006, 01:14
|
|
|
Hahahaha - dobre, dobre, wlasnie nie dawno wsadzilem tam glosnik 20cm Lanzara - wiecej znajdziesz TU !!! |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 15-11-2006, 07:21
|
|
|
Simones napisał/a: | 1. Jak skrecam szybko kierownica w ktoras strona, to ona troszke buczy, piszczy, no w kazdym razie wydaje taki charakterystyczny dzwiek. |
pa_pi napisał/a: | Simons jedno pytanko do twojego piszczenia przy skręcaniu kół, masz na myśli pompę wspomagania ?, u mnie jest podobnie .... |
Simones napisał/a: | Nie, to jest piszczenie raczej jakby w kierownicy, a nie w ukladzie wspom. chociaz czasem da sie uslyszec ow uklad. Tak jakby trosze glosniej chodzila pompa wspom. ale chyba jestem juz przeczulony |
powiedzcie mi czy u Was słychac to cały czas i głośno, czy tylko od czasu do czasu się nasila jak wygląda sytuacja po deszczu
osobiście stawiam na swożeń wahacza
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2006, 07:31
|
|
|
Ja mysle, ze ze sworzniem nie ma to nic wspolnego - nie pasuje mi ten rodzaj odglosu. Ten w kierownicy slychac podczas szybkiego krecenia kolkiem czyli w zasadzie tylko podczas manewrow na parkingu i nawet w serwisie mowili, ze to moze byc jakas guma co obciera gdzies, ale zeby Wam uzmyslowic jak on jest glosny - to powiem, ze musza byc pozamykane drzwi i okna, bo inaczej to go nie slychac wogole.
Te drugie buczenie tez slychac w zasadzie tylko kiedy auto stoi, ale jak sie zaczyna krecic kolkiem, tak jakby byl glosniejszy podczas dochodzacego obciazenia - co tez moze byc zupelnie normalne. Wlasnie jestem w trakcie wymiany oleju w ukl. wspomagaia - w trakci, bo juz drugi dzien wyobrazcie sobie walczy z tym byle ASO Mitsubishi, ale o tym pozniej... |
|
|
|
 |
|
|