Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania rozne i dziwne
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-10-2006, 18:44   

Na pocieszenie napiszę Wam, że jeszcze gorzej mają właściciele małych autek. Np. Colt w porównaniu z Galantem to piekarnik - albo sama konstrukcja, albo wielkość na to wpływa, ale ciepło silnika mocno grzeje wnętrze auta. Nie wspomnę nawet o czymś takim jak Opel Tigra/Corsa - tam dopiero panuje upał (mimo ustawionego chłodzenia).

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 17:26   

a co z dolna oslona komory silnika ??? Byla kiedys wogole, bo u mnie nie ma nic takiego, ale takie dziwne otworki naokolo nasunely mi mysl, ze moze powinna byc, chocby jakis maly pas plastikowy od zderzaka ???

i jeszcze jedno, Panowie pomozcie... ktoredy puscic kabel do wzmacniacza jak w grodzi nie ma zadnej dziury? Widzialem, ze w lewe nadkole wchodza jakies przewody moze tamtedy, ale gdzie to wychodzi???

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 03-10-2006, 19:41   

Też myśałem o osłonie silnika, bo mi te otwory w zderzaku i w nadkolach natchnęły myśl.. ammoze by tak dorobić???
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 03-10-2006, 19:46   

Jak powiedział pewien gość - osłona powinna być w każdym (no prawie) aucie. Ale szybko się niszczy ;)
Kabel możesz puścić przez gumę od linki gazu (czy to jest gaz elektroniczny?) - wystarczy przebić dziurę. Potem przy progach, a - jeśli ciągniesz do bagażnika - pod siedzeniami z tyłu są specjalne plastiki na różne przewody.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 03-10-2006, 22:34   

Pytanie z seri tych dziwnych...
Czy w kombi jak skałda sie tylne siedzenia to kanapa sie też podnosi czy tlko fotele sie kłądzie do przodu???
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 04-10-2006, 10:17   

Spróbuj znaleźć przy siedziskach takie paski, za które można by je pociągnąć. Ja dopiero w tym roku wykumałem, że siedziska w moim Galu czy Colcie są również podnoszone - są wtedy równoległe do oparć przednich foteli.

drout
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2006, 14:48   

Marcino napisał/a:
Pytanie z seri tych dziwnych...
Czy w kombi jak skałda sie tylne siedzenia to kanapa sie też podnosi czy tlko fotele sie kłądzie do przodu???

Na moje oko to się siedzisk nie podnosi, bo po złożeniu oparć już masz równą płaszczyznę załadunku, natomiast w Colcie owszem siedziska się podnosiło i dopiero kładło się oparcia i wtedy także było równo

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 04-10-2006, 15:02   

Na 100% się nie podnosi siedzisk w kombi.

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

pa_pi 
Mitsumaniak
Piotrek

Auto: Galant 2.0 16 V + LPG
Wysłany: 06-10-2006, 20:36   

Simons jedno pytanko do twojego piszczenia przy skręcaniu kół, masz na myśli pompę wspomagania ?, u mnie jest podobnie i zastanawiam się czy wymiana oleju nie poprawi sytuacji ? Może ktoś juz tak miał, bardzo prosze o inforamcję czy wymiana oleju w układzie wspomagania wyciszy pracę tegoż układu i jeszcze jedno jak często powinno sie go wymieniać, bo skoro to olej to wg. mnie min. co roku ?

Ursus - dziękuję :)

Mój Galant!

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 22:12   

Nie, to jest piszczenie raczej jakby w kierownicy, a nie w ukladzie wspom. chociaz czasem da sie uslyszec ow uklad. Tak jakby trosze glosniej chodzila pompa wspom. ale chyba jestem juz przeczulony. Nie kazdy olej zmienia sie co roku, ten w skrzyni np. znacznie rzadziej niz silnikowy.

Wiktor 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Wysłany: 07-11-2006, 22:49   

Mam pytanie,
wsadzając głowe do bagaznika zauwazyłem że miedzy 2 głosnikami jest jakaś duża dziura wyglądająca na miejsce na 3 głośnik, po co ona???
Patrząc z wnętrza samochodu nic nie widać, sprawa ta od pewnego czasu mnie nurtuje, może Wy znacie odpowiedź???

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 01:14   

Hahahaha - dobre, dobre, wlasnie nie dawno wsadzilem tam glosnik 20cm Lanzara - wiecej znajdziesz TU !!!

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 15-11-2006, 07:21   

Simones napisał/a:
1. Jak skrecam szybko kierownica w ktoras strona, to ona troszke buczy, piszczy, no w kazdym razie wydaje taki charakterystyczny dzwiek.

pa_pi napisał/a:
Simons jedno pytanko do twojego piszczenia przy skręcaniu kół, masz na myśli pompę wspomagania ?, u mnie jest podobnie ....

Simones napisał/a:
Nie, to jest piszczenie raczej jakby w kierownicy, a nie w ukladzie wspom. chociaz czasem da sie uslyszec ow uklad. Tak jakby trosze glosniej chodzila pompa wspom. ale chyba jestem juz przeczulony

powiedzcie mi czy u Was słychac to cały czas i głośno, czy tylko od czasu do czasu się nasila :?: jak wygląda sytuacja po deszczu :?:
osobiście stawiam na swożeń wahacza :wink:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2006, 07:31   

Ja mysle, ze ze sworzniem nie ma to nic wspolnego - nie pasuje mi ten rodzaj odglosu. Ten w kierownicy slychac podczas szybkiego krecenia kolkiem czyli w zasadzie tylko podczas manewrow na parkingu i nawet w serwisie mowili, ze to moze byc jakas guma co obciera gdzies, ale zeby Wam uzmyslowic jak on jest glosny - to powiem, ze musza byc pozamykane drzwi i okna, bo inaczej to go nie slychac wogole.
Te drugie buczenie tez slychac w zasadzie tylko kiedy auto stoi, ale jak sie zaczyna krecic kolkiem, tak jakby byl glosniejszy podczas dochodzacego obciazenia - co tez moze byc zupelnie normalne. Wlasnie jestem w trakcie wymiany oleju w ukl. wspomagaia - w trakci, bo juz drugi dzien wyobrazcie sobie walczy z tym byle ASO Mitsubishi, ale o tym pozniej... :evil:

Odpowiedz do tematu