Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
padło łożysko na przednim prawym kole
Autor Wiadomość
malecki 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-06-2010, 05:58   padło łożysko na przednim prawym kole

witam ostatnio odezwało sie mi przednie łożysko prawego koła. czy ktos to juz przerabiał ja prubowałem zamówic łożysko ale okazało sie ze jest ono razem z piastą i koszt zakupu około 900zł moze ktos top juz przerabiał bo zrobił sie mi duzy luz na prawej piasciei słychac stukanie nasilające sie przy skręcie w prawo

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 02-06-2010, 13:33   

malecki, z tego co widzę na allegro są też same łożyska:
http://allegro.pl/listing..._view=1&order=p

Zadzowoń do japaneze i zapytaj czy ma do L200:
422154402

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 05-06-2010, 08:59   Re: padło łożysko na przednim prawym kole

troszkę tańsze. Zawsze są z piasta.

snowrider22 
Forumowicz

Auto: L200 HP 205KM
Wysłany: 17-06-2010, 15:34   

z tym łożyskiem to jakaś poważniejsza afera bo mam też wrażenie, że coś mi się z nim dzieje.
a przebieg 16000 Km.
i słyszę je podczas jazdy, a szczególnie jest głośne jak hamuje przy skręcie w lewo

evimar 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Wysłany: 10-11-2010, 19:22   

Coś jest na rzeczy z łożyskami. U mnie przy przebiegu 67.000 km łożysko rozsypało sie w drobny mak.
Konsekwencją nagłego przypadku było zniszczenie mechaniczne czujnika ABSu w lewym przednim kole.
Poza powietrzem niczego nie wożę, tak więc nie ma mowy, że auto było nadmiernie przeciążane.
Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem w Jeepie Grand Cheerokie, czy Volvo Cross Country. A tymi samochodami robiłem ponad 200.000 km.
Normalnie wymiana łożyska tylko z piastą. Mnie udało się kupić w MKS SERWIS za 590 żł. Ceny na Allegro to 840 zł i więcej. O ile mamy zaprzyjaźnionego mechanika i dostęp do mocnej prasy, to można wymienić same łożysko. Wtedy koszt to ok. 150 zł za łożsyko + dobre piwo :mrgreen:
A swoją drogą to zapewnienie części dla L200 jest żałosne :(

Arapaho 
Forumowicz

Auto: L200 '06 Intense Sport 182KM
Wysłany: 02-06-2011, 22:39   

Teraz i mi padło.... również w przednim prawym..... ceny na allegro na łożysko wraz z piastą zaczynają się od 380,-pln.... ciekawe jak z jakością i wytrzymałością.....?

Czy ktoś z Was wie jaki jest rozmiar tego łożyska.... ew. symbol? Mam dostęp do zaprzyjaźnionego mechanika z prasą, który zaoferował się, że mi wymieni, tylko musimy znać jego 'parametry'.

Z góry dziękuje za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam,
ArapahoVmax

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 02-06-2011, 22:41   

Arapaho napisał/a:
Teraz i mi padło.... również w przednim prawym..... ceny na allegro na łożysko wraz z piastą zaczynają się od 380,-pln.... ciekawe jak z jakością i wytrzymałością.....?

Czy ktoś z Was wie jaki jest rozmiar tego łożyska.... ew. symbol? Mam dostęp do zaprzyjaźnionego mechanika z prasą, który zaoferował się, że mi wymieni, tylko musimy znać jego 'parametry'.

Z góry dziękuje za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam,
ArapahoVmax

Kupuj całe piasty, nigdy same łożyska. My mamy w ofercie po 590 zł i nigdy nie mieliśmy reklamacji.

Arapaho 
Forumowicz

Auto: L200 '06 Intense Sport 182KM
Wysłany: 04-06-2011, 12:20   

zbyszekm2 napisał/a:

Kupuj całe piasty, nigdy same łożyska. My mamy w ofercie po 590 zł i nigdy nie mieliśmy reklamacji.

Jako, że jestem laikiem, a mechanik namawia mnie na wymianę samego łożyska, mógłbyś mi naświetlić, dlaczego kupować jednak całą piastę? Rożnica w cenie jest znacząca, zakładając, że samo łożysko kosztuje w granicach 150,-pln.

edit:
Wszystko już jasne. W tym przypadku nieda się wymienić samego łożyska, gdyż piasta stanowi integralną część łożyska spełniając rolę bieżni łożyska. Trzeba kupować całość.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu