[ALL] scieranie sie opon |
Autor |
Wiadomość |
pio [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 12:20 [ALL] scieranie sie opon
|
|
|
W moim Colcie 94 1.3 zaowazylem ze ztrasznie nierowno scieraja sie tylnie opony a jedna wrecz jest ustawiona pod kontem,czy to moze byc cos powaznego ? czy wystarczy podjechac i zrobic geometrie ? jezdzi i hamuje prosto |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 15-10-2007, 00:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 13:41
|
|
|
to kiepska sprawa, czy zbieznosc ustawiales? gdy opony nierowno sie scieraja to pierwsza rzecza jaka przychodzi mi na mysl jest zbieznosc!
jezeli juz to robiles to zrob jeszcze raz(najlepiej jedz do zakladu gdzie robia to komputerowo, koszt 50-60zł), facet ktory bedzie to robil wiecej Ci na ten temat opowie
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:01
|
|
|
no wlasnie da sie ustawic zbieznosc z tylu w coltach ? tam jest belka to chyba sie nie da czy sie myle ? |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:19
|
|
|
u mnie facet ustawil, czyli sie da |
|
|
|
 |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 16:20
|
|
|
Ztyłu się nie da ustawić, jedyne co może być przyczyną to krzywy amortyzator lub był ostro walony. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2006, 18:01 Re: scieranie sie opon
|
|
|
pio napisał/a: | jedna wrecz jest ustawiona pod kontem |
to dziwne - wszystkie samochody jakie widziałem miały opony pod nadkolem, w żadnym nie była pod kontem
a co to w ogóle jest kont? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 19-11-2006, 18:59 Re: scieranie sie opon
|
|
|
pio napisał/a: | jedna wrecz jest ustawiona pod kontem |
konto to się ma w banku a tu chyba chodzi o ,,pod kątem'' |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 19:27
|
|
|
sprawdz sprężyny a dopiero potem amorki tam nie ma cudów ! amorki mają za zadanie tłumić (i nie pozwolić rozchylić się sprężynie za wysoko) a sprężyny ustawiają + cała reszta ( belka skrętna itd.)
chyba że faktycznie zarobiłeś strzała w kółko ( np na śliskim mocno o krawężnik bokiem lub ktoś obejrzał to koło z bliska swoim samochodem) |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 23:06
|
|
|
a w wawie znam warsztat gdzie zbieznosc robia za 39zl wiem bo ostatnio tam bylem (2 tygodnie temu), brat mi polecil
sciagal mi na lewo wiec pojechalem na zbieznosc, facet wsiadl i przejechal sie kawalek i jadac z nim pierwsze slowa jakie powiedzial - "to na 100% nie zbieznosc, zbieznosc jest ok"
facet wszedl pod auto cos tam popukal, posprwadzal luzy i jedyne co zrobil to przelozyl kola (lewe na prawo i prawe na lewo ) i jedzie prosto - jak w twarzyczke strzelil , tak wiec facet chyba zna sie na rzeczy, jak ktos bedzie chetny to moge napisac jak tam dojechac bo to poza warszawa (5 km od WATu na bemowie) |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 20-11-2006, 19:29
|
|
|
To może ty masz koła o różnych średnicach/obwodach ? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 20:19
|
|
|
Zbieznosc ustawia sie na przedniej osi a na tylniej geometrie - w coltach !!!
Kiedys z tylu zbiralo mi nierowno opony, wystarczylo wsio poustawiac i gra gitara, wiec jedz ta stacje diagnostyczna niech ustawia ci tyl, potem przod i po zawodach.
Powodzenia |
|
|
|
 |
|