Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] scieranie sie opon
Autor Wiadomość
pio
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 12:20   [ALL] scieranie sie opon

W moim Colcie 94 1.3 zaowazylem ze ztrasznie nierowno scieraja sie tylnie opony a jedna wrecz jest ustawiona pod kontem,czy to moze byc cos powaznego ? czy wystarczy podjechac i zrobic geometrie ? jezdzi i hamuje prosto
Ostatnio zmieniony przez karolgt 15-10-2007, 00:11, w całości zmieniany 1 raz  

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 13:41   

to kiepska sprawa, czy zbieznosc ustawiales? gdy opony nierowno sie scieraja to pierwsza rzecza jaka przychodzi mi na mysl jest zbieznosc!
jezeli juz to robiles to zrob jeszcze raz(najlepiej jedz do zakladu gdzie robia to komputerowo, koszt 50-60zł), facet ktory bedzie to robil wiecej Ci na ten temat opowie

POZDRAWIAM

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-11-2006, 14:01   

no wlasnie da sie ustawic zbieznosc z tylu w coltach ? tam jest belka to chyba sie nie da czy sie myle ?

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 14:19   

u mnie facet ustawil, czyli sie da

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 16:20   

Ztyłu się nie da ustawić, jedyne co może być przyczyną to krzywy amortyzator lub był ostro walony.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 19-11-2006, 18:01   Re: scieranie sie opon

pio napisał/a:
jedna wrecz jest ustawiona pod kontem

to dziwne - wszystkie samochody jakie widziałem miały opony pod nadkolem, w żadnym nie była pod kontem
a co to w ogóle jest kont?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 19-11-2006, 18:59   Re: scieranie sie opon

pio napisał/a:
jedna wrecz jest ustawiona pod kontem

konto to się ma w banku a tu chyba chodzi o ,,pod kątem'' ;)

tom65
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 19:27   

sprawdz sprężyny a dopiero potem amorki tam nie ma cudów ! :) amorki mają za zadanie tłumić (i nie pozwolić rozchylić się sprężynie za wysoko) a sprężyny ustawiają + cała reszta ( belka skrętna itd.)
chyba że faktycznie zarobiłeś strzała w kółko ( np na śliskim mocno o krawężnik bokiem lub ktoś obejrzał to koło z bliska swoim samochodem)

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 23:06   

a w wawie znam warsztat gdzie zbieznosc robia za 39zl :) wiem bo ostatnio tam bylem (2 tygodnie temu), brat mi polecil :)

sciagal mi na lewo wiec pojechalem na zbieznosc, facet wsiadl i przejechal sie kawalek i jadac z nim pierwsze slowa jakie powiedzial - "to na 100% nie zbieznosc, zbieznosc jest ok"
facet wszedl pod auto cos tam popukal, posprwadzal luzy i jedyne co zrobil to przelozyl kola (lewe na prawo i prawe na lewo :) ) i jedzie prosto - jak w twarzyczke strzelil :) , tak wiec facet chyba zna sie na rzeczy, jak ktos bedzie chetny to moge napisac jak tam dojechac bo to poza warszawa (5 km od WATu na bemowie)

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 20-11-2006, 19:29   

To może ty masz koła o różnych średnicach/obwodach ?

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2006, 20:19   

Zbieznosc ustawia sie na przedniej osi a na tylniej geometrie - w coltach !!!

Kiedys z tylu zbiralo mi nierowno opony, wystarczylo wsio poustawiac i gra gitara, wiec jedz ta stacje diagnostyczna niech ustawia ci tyl, potem przod i po zawodach.
Powodzenia

Odpowiedz do tematu