Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Carisma 98
Autor Wiadomość
fahrbot 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 98 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-07-2011, 09:49   Problem z Carisma 98

Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis

a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Wysłany: 07-07-2011, 16:13   Re: Problem z Carisma 98

fahrbot napisał/a:
Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis

a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Moim zdaniem nie ma się co przejmować, ponieważ te problemy pewnie każdy posiadacz GDI ma. Poduszki można posprawdzać czy nie pourywane, ale pewnie są dobre. U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. Klekot silnika też standard. U innych mocniej i innych słabiej klepie.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 07-07-2011, 19:59   

Budrys napisał/a:
U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach.

to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel

Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Wysłany: 07-07-2011, 22:23   

Saqu napisał/a:
Budrys napisał/a:
U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach.

to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel
\

No, ale niestety poduszki mam w bdb stanie. Po za tym jest tu kilka tematów z tego rodzaju i wymiana poduszek na nowe nawet wzmaga wibrację. Zmagam się z silnym szarpaniem podczas jazdy może to coś ze skrzynia i sprzęgłem (słychać jedynkę i piątkę).

Odpowiedz do tematu