|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z Carisma 98 |
Autor |
Wiadomość |
fahrbot
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 98 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-07-2011, 09:49 Problem z Carisma 98
|
|
|
Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis
a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?
Będę wdzięczny za każdą pomoc. |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 07-07-2011, 16:13 Re: Problem z Carisma 98
|
|
|
fahrbot napisał/a: | Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis
a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?
Będę wdzięczny za każdą pomoc. |
Moim zdaniem nie ma się co przejmować, ponieważ te problemy pewnie każdy posiadacz GDI ma. Poduszki można posprawdzać czy nie pourywane, ale pewnie są dobre. U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. Klekot silnika też standard. U innych mocniej i innych słabiej klepie. |
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 07-07-2011, 19:59
|
|
|
Budrys napisał/a: | U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. |
to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 07-07-2011, 22:23
|
|
|
Saqu napisał/a: | Budrys napisał/a: | U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. |
to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel | \
No, ale niestety poduszki mam w bdb stanie. Po za tym jest tu kilka tematów z tego rodzaju i wymiana poduszek na nowe nawet wzmaga wibrację. Zmagam się z silnym szarpaniem podczas jazdy może to coś ze skrzynia i sprzęgłem (słychać jedynkę i piątkę). |
|
 |
|
|