Podświetlenie tablicy rejestracyjnej |
Autor |
Wiadomość |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2009, 20:13 Podświetlenie tablicy rejestracyjnej
|
|
|
Dotyczy MSS przed FL.
Koledzy mam problem. Muszę wymienić podświetlenie tablicy rejestracyjnej w MSS. Dziś chciałem wymontować nieświecącą żarówkę i się mocno zdziwiłem gdy nie potrafiłem sobie z tym poradzić. Odkręciłem dwie śrubki i zamiast klosza odkręciłem cały "reflektorek". Małego klosza mimo kilku kombinacji nie otwarłem. Jak się do tego zabrać? Czy trzeba odkręcać, a później rozłączyć kabel by dostać się do żarówki? Pomóżcie! |
|
|
|
 |
Gabriel68
Forumowicz

Auto: MSS Space Star 1.3 Family 2001
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 88 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 26-12-2009, 20:42
|
|
|
Zgadza się tez jakoś z tym miałem problem, wyciągasz reflektorek razem z żarówkami i przekręcasz sama żarówkę z obsadką od tyłu zdaje się przeciwnie do wskazówek zegara i wyciągasz, broń boże nie rozmontowujesz samego reflektorka. |
|
|
|
 |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
|
Wysłany: 26-12-2009, 22:37
|
|
|
Gabriel68 napisał/a: | Zgadza się tez jakoś z tym miałem problem, wyciągasz reflektorek razem z żarówkami i przekręcasz sama żarówkę z obsadką od tyłu zdaje się przeciwnie do wskazówek zegara i wyciągasz, broń boże nie rozmontowujesz samego reflektorka. |
Dokładnie tak jak pisze kolega. |
|
|
|
 |
hubert.madroch
Forumowicz
Auto: Space Star 1.8 GDI '99
|
Wysłany: 18-07-2011, 10:35
|
|
|
Koledzy,
muszę wymienić żaróweczki od podświetlenia tablicy z tyłu. Jakie tam żaróweczki są? Chciałbym kupić, zanim rozkręcę.
MSS przed liftem. |
|
|
|
 |
bonnie77
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.6 2003 r
|
Wysłany: 18-07-2011, 14:38
|
|
|
Ja wymieniałem jakiś tydzień temu podświetlenie razem z jedną pozycją, ponieważ wywalili mnie ze stacji diagnostycznej ( dwa lata jeździłem bez kompletnego podświetlenia i nikt się nie czepiał , ale wydaje mi się że jakaś wsuwka 5W.
Mogę zdradzić sprawdzoną procedurę:
Stajesz sobie miśkiem pod sklepem motoryzacyjnym, lub dużym marketem, bierzesz krzyżak w rękę, podnosisz klapę wykręcasz lampkę, wyciągasz żarówkę i ze spaloną "pedałujesz" w celu dobrania identycznej ( akcja szybka i jeśli nie będzie kolejek zamykasz temat w 20 min z wypaleniem papierosa
Pozdrawiam
Paweł
[/list] |
|
 |
hubert.madroch
Forumowicz
Auto: Space Star 1.8 GDI '99
|
Wysłany: 18-07-2011, 15:58
|
|
|
Świetny pomysł
A że dużo palę i lubię palić to liczę jakieś 22-23 minuty, bo zanim przystąpię do pracy to jeszcze zapalę.
Wymiana łatwa? |
|
|
|
 |
tomibr
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 99' 1.3 16V 86KM
|
Wysłany: 19-07-2011, 00:46
|
|
|
W sumie latwa, chociaz mialem problemy zeby 'zgrabnie' chwycic zarowke i wkrecic ja w klosz, ale za 3 podejsciem sie udalo |
|
|
|
 |
|