Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podświetlenie tablicy rejestracyjnej
Autor Wiadomość
kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 26-12-2009, 20:13   Podświetlenie tablicy rejestracyjnej

Dotyczy MSS przed FL.

Koledzy mam problem. Muszę wymienić podświetlenie tablicy rejestracyjnej w MSS. Dziś chciałem wymontować nieświecącą żarówkę i się mocno zdziwiłem gdy nie potrafiłem sobie z tym poradzić. Odkręciłem dwie śrubki i zamiast klosza odkręciłem cały "reflektorek". Małego klosza mimo kilku kombinacji nie otwarłem. Jak się do tego zabrać? Czy trzeba odkręcać, a później rozłączyć kabel by dostać się do żarówki? Pomóżcie!

Gabriel68 
Forumowicz

Auto: MSS Space Star 1.3 Family 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-12-2009, 20:42   

Zgadza się tez jakoś z tym miałem problem, wyciągasz reflektorek razem z żarówkami i przekręcasz sama żarówkę z obsadką od tyłu zdaje się przeciwnie do wskazówek zegara i wyciągasz, broń boże nie rozmontowujesz samego reflektorka.

osiem 
Forumowicz

Auto: MSS '03 1.6
Wysłany: 26-12-2009, 22:37   

Gabriel68 napisał/a:
Zgadza się tez jakoś z tym miałem problem, wyciągasz reflektorek razem z żarówkami i przekręcasz sama żarówkę z obsadką od tyłu zdaje się przeciwnie do wskazówek zegara i wyciągasz, broń boże nie rozmontowujesz samego reflektorka.

Dokładnie tak jak pisze kolega.

hubert.madroch 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.8 GDI '99
Wysłany: 18-07-2011, 10:35   

Koledzy,

muszę wymienić żaróweczki od podświetlenia tablicy z tyłu. Jakie tam żaróweczki są? Chciałbym kupić, zanim rozkręcę.

MSS przed liftem.

bonnie77 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.6 2003 r
Wysłany: 18-07-2011, 14:38   

Ja wymieniałem jakiś tydzień temu podświetlenie razem z jedną pozycją, ponieważ wywalili mnie ze stacji diagnostycznej ( dwa lata jeździłem bez kompletnego podświetlenia i nikt się nie czepiał ;) , ale wydaje mi się że jakaś wsuwka 5W.
Mogę zdradzić sprawdzoną procedurę:
Stajesz sobie miśkiem pod sklepem motoryzacyjnym, lub dużym marketem, bierzesz krzyżak w rękę, podnosisz klapę wykręcasz lampkę, wyciągasz żarówkę i ze spaloną "pedałujesz" w celu dobrania identycznej ( akcja szybka i jeśli nie będzie kolejek zamykasz temat w 20 min z wypaleniem papierosa :)
Pozdrawiam
Paweł
[/list]

hubert.madroch 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.8 GDI '99
Wysłany: 18-07-2011, 15:58   

Świetny pomysł ;)

A że dużo palę i lubię palić to liczę jakieś 22-23 minuty, bo zanim przystąpię do pracy to jeszcze zapalę.

Wymiana łatwa?

tomibr 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 99' 1.3 16V 86KM
Wysłany: 19-07-2011, 00:46   

W sumie latwa, chociaz mialem problemy zeby 'zgrabnie' chwycic zarowke i wkrecic ja w klosz, ale za 3 podejsciem sie udalo :)

Odpowiedz do tematu