Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapowiedź nowego L200
Autor Wiadomość
Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2005, 07:53   Zapowiedź nowego L200

MITSUBISHI MOTORS PREZENTUJE NAJNOWSZY TERENOWY PICK UP L200

Firma Mitsubishi Motors Corporation zaprezentowała po raz pierwszy najnowszy model L200 S.U.T. (Sport Utility Truck), który pojawi się na rynku europejskim w pierwszej połowie przyszłego roku. Nowy L200, produkowany przez Mitsubishi Motors Thailand Co., Ltd, chce być kontynuatorem sukcesów swojego wielkiego poprzednika: - lidera na rynku pickupów w Europie, - sprzedanego w liczbie 700,000 sztuk (tyle pojazdów wyeksportowano z Tajlandii od roku 1988) – zwycięzcy FIA Cross Country Rally World Cup. Rajdowa stylistyka Zapowiedź nowego L200 stanowił zaprezentowany podczas tegorocznego Rajdu Dakar model „Truck Evolution”. Stylistyka nadwozia L200 jest w dużym stopniu inspirowana modelami Pajero Evo 2+2 Concept z 2002 roku oraz rajdowym Pajero Evolution. Dotyczy to zwłaszcza niemal identycznych, wyrazistych i działających na wyobraźnie linii nadwozia, osłony chłodnicy typu „Mount Fuji” oraz masywnej sylwetki. Idąc tym tropem, styliści Mitsubishi Motors podeszli jednak do samej koncepcji pickupa w nieco inny sposób. Nadwoziu pojazdu nadali nowy, odważny kształt, a nowa kabina pasażerska charakteryzuje się największą przestrzenią w segmencie - typową dla pojazdów typu Sports Utility Truck (S.U.T.). Napęd Dostępny w wersjach kabinowych Single Cab, Club Cab i 4-drzwiowej Double Cab, nowy L200 pochwalić się może doskonałymi walorami jezdnymi, stałym (jak w pojazdach klasy SUV) napędem na cztery koła typu Super Select z systemem aktywnej stabilizacji i kontroli toru jazdy, 17 calowymi kołami oraz najlepszym w swojej klasie promieniem skrętu. Napędem nowego L200 jest najnowszej generacji, potężny Diesel Common Rail z wtryskiem bezpośrednim, spełniający normę Euro-4. Dzięki takiej jednostce napędowej pojazd radzi sobie praktycznie w każdych warunkach terenowych i na każdego typu nawierzchni. Przyczynia się do tego również całkowicie przeprojektowane zawieszenie na sztywnej ramie, tłoczonej wodą, przednie – niezależne, a tylne - na sztywnej osi z mostem napędowym. Koncern ma nadzieję, że najnowszy model L200 otworzy w Europie nową erę w segmencie pickupów. Jej początkiem, a zarazem okazją do europejskiej premiery modelu będzie Salon Motoryzacyjny w Bolonii, 1 grudnia bieżącego roku.

pozdro
Firek

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2005, 10:15   

L200 jest super... To samochód marzenie dla mieszkających na odludziu.

Znalazłem jakieś fotki nowego L200. O ile na pierwszej wygląda imponująco, o tyle wraz z następnymi jakoś mi osłabł entuzjazm.... nawet bardzo mi osłabł. Co oni qrna zrobili z tego samochodu??????

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 24-08-2005, 10:50   

ło jezu!! Przod sliczny a tył :roll: no coż kwestia gustu ale jak dla mnie to niesamowita porażka. Wygląda strasznie :cry:

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 24-08-2005, 10:58   

No i kierownicę ma ze złej strony, ale fuszera :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 24-08-2005, 11:02   

Przód do dupy tył do dupy ten co zaprojektował te posrane garby na wlocie powietrza z tym wielkim ochydnym srebrnym emblematem powinien do końca życia się wstydzić (miałem napisać coś innego ale wyhamowałem)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2005, 11:13   

a ktos niedawno powiedzial: "...wykupujcie L200, dopuki nie wszedl nowy model...." :lol:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 24-08-2005, 11:15   

Dobrze mówił piwa mu dać. Co to właściwie jest :?:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 24-08-2005, 12:02   

przod do dupy, tyl do dupy, projektant - DO DUPY , zwolnic go ...

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2005, 12:09   

Przypomina mi pOKEMONA :!:
Wyraźne zapożyczenia wzornicze z nowego Megane - nawet kierownica podobna! Jak można spier*** tak pieknę auto :?: :!:

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 24-08-2005, 15:38   

Fakt, wygląda jak autko z mangi&anime... :(
Za to podoba mi się trochę cockpit
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 24-08-2005, 16:00   

Panowie!
Więcej luzu. Weżcie pod uwagę, że ten samochód ma być wołem roboczym a nie slicznotką. I z tej perspektywy samochód mozna uznać za ładny albo wręcz piękny. Toż to PICK-UP ;)
Pozdrawiam

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2005, 16:11   

Jackie napisał/a:
Weżcie pod uwagę, że ten samochód ma być wołem roboczym a nie slicznotką.

Święte słowa - tym bardziej nie pasuje do niego ten animowany design. Takie jest moje zdanie. I być może się mylę - ale ten samochód nei robi wrażenia solidnego. Jeżdżąc czymś takim trzeba uważać, by nigdzie nie puknąć, nie przyrysować. Ale może moje pojęcie woła roboczego jest mylne...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2005, 23:35   

Jackie napisał/a:
Panowie!
Więcej luzu. Weżcie pod uwagę, że ten samochód ma być wołem roboczym a nie slicznotką. I z tej perspektywy samochód mozna uznać za ładny albo wręcz piękny. Toż to PICK-UP ;)
Pozdrawiam

jacek, ale jest dokladnie odwrotnie :D

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 25-08-2005, 00:19   

to ma wozić i jeździć a nie sie prezentować...poza tym kokpit kompletnie niepraktyczny do auta użytkowego.biegi za nisko, i po co ten "telewizor" ???

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-08-2005, 01:20   

Fido__ napisał/a:
O ile na pierwszej wygląda imponująco

to.......
na nastepnych okazalo sie ze to byla tylko kwestia oswietlenia :(
no i na wola roboczego to on raczej nie wyglada tylko raczej na "babeczke" co to w pole w szpilkach wyszla.

Odpowiedz do tematu